Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka <123> archiv |
Autor | ||
Marek Veselý ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 32 |
![]() |
|
AutoCAD by neměl padat díky nekorektnímu výkresu, to je jednoznačné. Bugů je v CADu tolik, že to nemá cenu zde ani uvádět příklad, ale odkážu Vás na jeho buglist. Že Vám to nepadá znamená, že moc pokročilých funkcí nevyužíváte. Nám to tu tolik nepadá, protože více, kterým operacím a krokům se máme vyhnout, abychom zabránili pádu. Jsou však některé, kde se tomu dá vyhnout opatrnou manipulací jen ztěží (např. současná práce s více výkresy). |
||
P.V.Energoservis
projektová činnost ve výstavbě projektování elektro zařízení tel. +420 474 335 223 vývoj aplikací pro Windows prodej výpočetní techniky |
||
![]() |
||
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
|
to bych rekl ze je snad nejzasadnejsi bolest windowsu - s kazdou dalsi verzi pribyva hure a hure rozkodovatelnych vazeb a toho, ze se v systemu defacto denne neco meni - uz jen temi neustalymi autoupdaty a zaplatami - rad bych se zeptal: ma nekdo nejakou zkusenost s pouzivanim norton ghostu a obnovovanim konfigurace, s cistici registru, s monitorovacimi programy, ktere hlidaji, co se v systemu deje....ona vetsina toho nadela vic skody nez uzitku, ale snad....
|
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
|
![]() Trvám si na tom, že to je většinou chybami ve výkresech, tak jak jsem psal výše. |
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|
No musím povedať, že ten AutoCAD mmi až tak často nepadal, kým som si nezačala doinštalovávať rôzne LISPíky. Čo sa týka SW na špehovanie aplikácií, tak asi najlepší mi pripadá Kerio Personal Firewall. |
||
![]() |
||
Marek Veselý ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 32 |
![]() |
|
V žádném případě nebylo mým úmyslem zpochybňovat Vaše dovednosti. Jen jsem konstatoval, že zřejmě příliš pokročilých funkcí nevyužíváte, když nemáte problémy se stabilitou. Není potřeby mít otevřené stovky výkresů, stačí dva, tři a problém s výrazně zhoršenou stabilitou je tu. Na zcela legálních Windows a pracovní stanici HP. Chyby ve výkresech nemají nárok schodit AutoCAD. Měl by být proti těmto chybám (které často umožní i vytvořit) odolný - nahlásit třeba, že výkres obsahuje chyby a nabídnout rekonstrukci (což občas činí) a ne se zhroutit. Všechny fičury a čištění výkresu používáme, včetně killdots, a přesto každou verzi (do 2005 včetně) spolehlivě shodím. |
||
P.V.Energoservis
projektová činnost ve výstavbě projektování elektro zařízení tel. +420 474 335 223 vývoj aplikací pro Windows prodej výpočetní techniky |
||
![]() |
||
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
|
Já jsem to také pochopil. Jen jsem tím chtěl říci, že samozřejmě používám víc otevřených výkresů najednou a to nejen mnou vytvořených. Z hlediska funkcí a příkazů používám snad skoro vše vyjma: dynamických bloků, 3D modelování a Ctrl+C/Ctrl+V.
Pokud Vám to padá i po vyčištění, je problém opravdu někde jinde. Jinak proč chyby ve výkrese schazují rovnou i celý AutoCAD také netuším a pěkně nám to komplikuje práci! V novějších verzích je to ale lepší. |
||
![]() |
||
Kubeczka ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2018, Inventor 2018 Stav: Offline Bodů: 141 |
![]() |
|
Dělám už v CADu 17 let a starám se o cca 21 CADů v naší konstrukci. Za ty roky si nemůžu na AutoCAD, ani na Inventor stěžovat. Pádů bylo velmi málo. A vždy souvisely buď: a. s výkresem přeneseným z jiného CADu (Microstation, Pro/E) - což bylo jen pár případů, b. přenášením výkresů z MechSoftu do Mechanicalu a zase zpět a tak dále - to jsou u nás nejčastější příčiny - proto směřujeme ke sjednocení 2D platformy na Mechanical. (žel MechSoft skončil, ale sentimenty zde nemají místo). Co se týče LISPu - Všichni v konstrukci používají mé LISPy, kde si hlídám proměnné i názvy rutin, aby nedošlo k přepsání nějaké systémové - a tudiž zde nenastala žádná komplikace. Správce CADu by si to měl ohlídat. A Ctrl+C/Ctrl+V - to jsem u nás zakázal používat z důvodů, které jsou uvedeny ve starších příspěvcích v archivu CAD Forum. A takto se úspěšně vyhýbáme větším problémům a ty drobné někdy nestojí za řeč - |
||
![]() |
||
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
|
Důvody k nepoužívání Ctrl+C/Ctrl+V jsem pochopil. Ale vysvětlete mi, proč jsou tedy tyto zkratky uvedeny pro kopírování a vkládání v místní nabídce myši (pravé tl.myši). |
||
Radim Koutňák
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Ano, to by mě také zajímalo, když to .dwg výkresům vůbec neprospívá. Možná fixní nezbytnost programů běžících pod Windows diktovaná MS?
Např. v Revitu to ale funguje zcela korektně a je to velmi šikovná funkce. |
||
![]() |
||
Kubeczka ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2018, Inventor 2018 Stav: Offline Bodů: 141 |
![]() |
|
Nám strojařům to v AutoCADu neprospívá (Ctrl+C/Ctrl+V), tak to dál neřešíme a nepoužíváme. Přes _wblock to jde a je to přesné. Ačkoli pracnější. Tak teď přemýšlím, že by tomu mohla pomoci rutinka v LISPu (tedy dvě). Jedna na export pod jednoznačným jménem a druhá pro import pod týmž jménem. Chce to jen někde uložit to jméno. A přidat dvě ikony. A... jdu to vyzkoušet.
|
||
![]() |
||
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
|
Nemusíte nic zkoušet, použijte "kopírovat s referenčním bodem" (pro zkratkaře CTRL+SHIFT+C). Pak to můžete buď jen vložit (CTRL+V), případně "vložit jako blok" (CTRL+SHIFT+V) Je to na rozdíl od kopírování přes "obyčejnou" schránku(CTRL+C/CTRL+V) naprosto přesné (i když jsem tomu nejdříve nevěřil) a od té doby, co to existuje, jsem wblock pro přenos entit z jednoho výkresu do jiného nepoužil. |
||
J. Mantlík
|
||
![]() |
||
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
|
Když už jsme se dostali k tomuto tématu, měl bych několik námětů k diskuzi. Proč je rozdíl mezi _COPYLIP a _COPYBASE? Teď jem s nimi experimentoval a oba příkazy vytváří klasický DWG soubor v "dokuments and settings\....\TEM". Jak je to s kopírováním či přesunutím entit (a jejich přesnosti) přidržením levého tlačítka myši (po výběru pomocí uzlů). Předpokládám že v tomto případě je použita obdobná funkce. Jak je možné, že v některých výkresech přestanou všechny tyto funkce fungovat (resp nefunguje _PASTECLIP, do jiných aplikací, např. WORD vloži jde). Je pravda že původ těchto výkresů je nejasný. Mám A2002 LT a dělá to i dalších verzích LT. Na plné verzi A2004 vše funguje jak má. Když vložím takovýto výkres do nového jako BLOCK, vče začne normálně fungovat. Sedláček |
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21970 |
![]() |
|
Pan Mantlík má pravdu - není potřeba žádné rutiny ani makra, stačí použít "CADovskou verzi" kopírování, tedy "s referenčním bodem". Jinými slovy: při běžném Copy/Paste ještě přidržet Shift.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Asi jsem nějaký pomalejší, ale myslel jsem, že reč je o tomto problému http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=3815 ?
Funkce Ctlr+C/Ctrl+V, ať s referenčním bodem nebo bez, sebou tahá sposty jiných věcí, které nechcete a je nepřesná. Nebo to již u novějších verzí ACADu neplatí? Vždycky zapomenu vložit hyper odkaz ![]() Upravil Petr Bláha - 06.čer.2006 v 12:31 |
||
![]() |
||
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
|
pokud se kopíruje s referenčním bodem, tak je to přesné
|
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
|
proč by tahala sebou spoustu jiných věcí??? co nevyberu, to přece nekopíruji. Osobně kopírování s referenčním bodem používám denně a mnohokrát a nemám s tím jediný problém
|
||
R.C.
OSTRAVA |
||
![]() |
||
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
|
Co sebou tahá jsou filtry hladin, ale to WBLOCK také.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
No přesný bod vložení ano, to vyplývá z podstaty toho příkazu a je to napsáno i v TIPu, ale myslel jsem samotnou přesnost entit. Tedy zda např. úsečka dlouhá 1.000 není pak dlouhá 0.995.
Ted jsem to také podrobně vyzkoušel a přesnost (délková) je OK; "smetí" kolem si to tahá s sebou pořád, ale již výrazně méně. Metoda přenosu je opravdu přes .dwg soubor (jak psal p.Sedláček), tedy asi opravdu přes _pišblok (dříve to bylo přes .wmf) a již není důvod proč to nepoužívat. Ví někdo, od jaké verze ACADu to přešlo přes transport přes .wmf na .dwg? Díky |
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.