Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
petvus ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 11.čvc.2006 Lokalita: ČR (JM) Stav: Offline Bodů: 12 |
![]() Zasláno: 11.čvc.2006 v 10:20 |
Hezký den všem,
rád bych položil otázku do diskuze. Jaký máte názor, popř. zkušenosti s produktem ZwCAD a jeho avizovanou kompatibilitou s AutoCADem? Nedávno se mi dostaly do rukou reklamní materiály a recenze (viz Computer Design 2/2006) od ZwCadu. Byl jsem překvapen výčtem funkcí, kvalit, kompatibilitou a to zejména s ohledem na cenu, která činila 13.500,- bez DPH. Co si o tomto produktu myslíte? zdravím petr |
|
![]() |
|
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
Já bych byl opatrný. Takových "Autocad killer" aplikací už za posledních 10 let bylo a žádná se moc neuchytila. ZwCad jsem osobně nezkoušel, ale předpokládám že to bude něco jako Intellicad nebo Bricscad. Tam je také problém s formátem DWG. Spolehnout se na kompatibilitu nemůžete, některé entity to nenačte a neuloží dobře.
Nechci vás ale zrazovat. Pokud třeba na DOC soubory nepoužíváte Word, ale Wintext602, může vám třeba i ZwCad podobně posloužit na DWG výkresy. Jen je třeba v obou případech počítat s nějakým rizikem problémů. Vl.Janeček |
|
![]() |
|
Petr Rehousek ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 04.srp.2005 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
"Výčet kvalit" je asi málo. Taková reklamní tvrzení je určitě třeba si ověřit.
S klony Autocadu mám osobně špatnou zkušenost. Po důkladném testování jsme se vrátili k Autocadu, protože naši klienti měli problémy s kompatibilitou DWG výkresů. Různě věci chyběly, padalo to, atd. Jestli potřebujete přebírat nebo někomu předávat soubory DWG, tyhle OpenDWG klony nedoporučuju. P.Řehoušek |
|
![]() |
|
Pipa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.dub.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: BricsCad, Cadkon+ MEP Stav: Offline Bodů: 66 |
![]() |
To já bych naopak doporučil firmu která je členem OPENDWG - když už se rozhodnete nepoužívat AutoCAD. Cokoliv jiného je opravdu asi s kompatibilitou hodně špatné.
viz. http://www.opendesign.com/membership/sustain.htm |
|
![]() |
|
Pipa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.dub.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: BricsCad, Cadkon+ MEP Stav: Offline Bodů: 66 |
![]() |
2 VlJanecek a Petr Rehousek
kdy jste se těmito produkty zabývali? oni ty produkty se poměrně převratně vyvíjejí takže .... |
|
![]() |
|
musil ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 03.srp.2005 Lokalita: ČR (VY) Používám: Cad 2002LT EN Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Petr Rehousek ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 04.srp.2005 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
Já jsem to testoval naposledy v březnu. Nevím jestli se to od té doby nějak podstatně zlepšilo, ale pochybuju. Spíš zhoršilo, protože je teď nový formát DWG z verze 2007 a tu pokud vím tyhle CADy zatím neumějí vůbec. A o jiných než OpenDWG aplikacích už nemá smysl vůbec uvažovat, to máte pravdu.
P.Řehoušek |
|
![]() |
|
Pipa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
my používáme doplňkově Bricscad a opravdu ver 2007 nezvládá, ale jinak bez problému,
kdo je namlsanej funkcemi plného ACADu pro toho to bude zklamání, ale jinak si myslím že se jedná o vcelku použitelnej soft na úrovni někde ACAD2000 |
|
![]() |
|
Robo ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 02.led.2006 Stav: Offline Bodů: 120 |
![]() |
Osobne mozem potvrdit nazory kolegov. Alternativne programy su kompatibilne len do urcitej miery. Je vecou kazdeho ci je ochotny akceptovat urcite nedostatky a problemy vymenou a nizsiu nadobudaciu cenu. Pokial to spustite 1x do mesiaca, nieco vytlacite, alebo upravite 2 ciary tak v tom pripade je to fajn. Pokial ale projektujete 8 hodin denne a komunkujete s okolitym svetom tak je asi lepsie zainvestovat do Autocadu aspon LT.
|
|
![]() |
|
j.matel ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 13.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2009LT Stav: Offline Bodů: 258 |
![]() |
My sme ho v praci skusali ako ostatne aj dalsie klony IntelliCADu, na prvy pohlad sa nam/mi pacil viac nez BricsCAD, lepsie v nom fungovali nase LISP aplikacie (ktore by bola samozrejme aj tak odladit pre tento CAD) ale po skusobnych somarinkach a pokuse o nacitanie nasich vykresov (aktualne bezne 15-30MB), uz zacali nam zname problemy s alternativnimi programami.
Takze asi takto: Zle prekreslovanie, dlhe otvaranie velkych vykresov, Ulozene vykresy vyzaduju audit/recover ak ich chceme otvorit v AutoCADe, v papierovom priestore nefunguje uchopaci rezim pre vyrez do modeloveho priestoru, praca s modelovym priestorom je na urovni R14, Properties panel (CTRL+1) sice je co je dobre, ale ma daleko od originalu (praca s atributmi, modelovy priestor....), ak zmenim vyrez v papierovom priestore je nutne dat regen, inak sa nic nezobrazuje... a dalsie "drobnosti", ktore dokopy dost zdrzuju. Pri malych jednoduchych vykresoch - napr. schemach, tieto problemy neboli, resp. vacsia cast, ale prekreslovanie a dalsie "hovadiny" sa vyskytovali stale... Samozrejme, vyhodou cena, preto sme aj po tomto a podobnom produkte patrali - musime totiz urobit upgrade z 2004 na 2007 a to prave nie je lacna zalezitost. ;( A z plnej na LT sa ist neda, takze pravdepodobne pojdeme smerom kupou novych licencii 2007LT. |
|
![]() |
|
petvus ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 11.čvc.2006 Lokalita: ČR (JM) Stav: Offline Bodů: 12 |
![]() |
Děkuji mnohokrát za postřehy a zkušenosti. I my jsme nainstalovali
ZwCAD a zjistili, že několika testy na testovacím výkrese spol. Xanadu
opravdu neprojde. I překreslování bylo pomalé. Opravdu největším
lákadlem je cena. (zvláště do začátku...)
Jsme pár měsíců po škole a začínáme "projektovat" a rozhodujeme se mezi koupí LT a alternativy v podobě ZwCADu. Ještě jednou děkuji, zdraví petr |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.