Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Tisk šraf a TTF |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
stavjanik ![]() Nováček ![]() ![]() Přihlášen: 15.úno.2015 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2025 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 07.pro.2024 v 11:34 |
Moc děkuji za rozbor. Asi s tím nic nenadělám.
Třeba u mě je hodnota TEXTFILL 1, už to je zvláštní. Myslím, že v tom dělají chaos 3D pozůstatky z různých CADů. Asi nejlepší na rozhození čehokoliv je ArchiCAD.
Mám aktuálně bytový dům, kde se vše tiskne korektně s výjimkou střechy. Přitom je to jeden soubor. 30 výkresových prostorů bez problémů, dva, kde jsou prvky 3D od vzduchotechniky, se opět tisknou bez výplní. Aspoň už vím, že tím nemám ztrácet čas a v případě potřeby to vytisknu v ProgeCADu, který s tím problémy nemá (má zase jiné ![]() |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Těch problémů je tam několik:
1) není to formát DWG, ale jen soubor s příponou DWG, takže chování bude dost nejisté 2) chybí potřebné tabulky výkresových stylů 3) TEXTFILL je 0 4) ač je výkresový prostor 2D, je zapnuta volba Skryj, takže se AutoCAD pokouší počítat skryté hrany - to "odnesou" i výplně textů
|
|
![]() |
|
stavjanik ![]() Nováček ![]() ![]() Přihlášen: 15.úno.2015 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2025 Stav: Offline Bodů: 5 |
Omlouvám se, že reaguji tak pozdě, nestíhám termíny. Asi nás bude víc.
Moc děkuji.
|
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
DD,
- zkuste se pověsit to DWG - nemáte kresbu mírně pootočeneou do 3D? - nemáte náhodou zapnutý "shademode", resp., nejste v "drátovém zobrazení"
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
Děkuji, ale fillmode jsem zkoušel. To také nefunguje.
Fillmode 0 - ve výkresovém prostoru je vše bez výplní Fillmode 1 - ve výkresovém prostoru je vše s výplněmi, ale při tisku je to stejně jak fillmode 0. Je to nějaké zakleté.
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1742 |
Vedle textfill existuje i fillmode.
|
|
![]() |
|
Dobrý den,
třetí den se trápím s tiskem. Mám kompletní zakázku, kde jsou v rozpiskách použity TTF a šrafovaná loga v blocích. 29 výkresů jsem vytiskl bez problémů a poslední výkres mi tyto entity vykresluje (při tisku do pdf) pouze obrysem. Zkoušeli to i dva kolegové na jiných počítačích a v různých verzích, výsledek byl stále stejný. Zajímavé je, že ve starém ProgeCADu se to vytisklo správně. Příkaz TEXTFILL nepomohl, to bylo první, co mě napadlo. Nepomohlo ani přenesení do nového výkresu a zkopírování rozpisky, která se vytiskla v pořádku. https://ibb.co/Vmd9cBY Děkuji, pokud někoho něco napadne. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,147 sekund.