ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 121.500 registrovaných u nás, celkem 1.115.000 registrovaných (CZ+EN). Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Šrafy

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jan Beneš Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.říj.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Autocad 2008
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Beneš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Šrafy
    Zasláno: 6 hodin 29 minut zpět v 09:05
Dobrý den.
Mám takový zajímavý problém. V AutoCADu 2021 mi nejdou dělat šrafy. Mohu editovat stávající, přidat další hranice, To normálně vyšrafuje, ale nelze vytvořit nové. Dělá to jeden výkres. V novém to šrafuje. Oprava nepomohla. A zajímavé je, že když to otevřu v AutoCADu 2008 mohu šrafovat normálně. Ve 2010 to také nejde, jen editovat. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 22131
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 6 hodin 19 minut zpět v 09:15
Hlásí to nějakou chybu (na příkazovém řádku)? Jsou hranice plně uzavřené? Neprošel ten výkres nějakým non-Autodesk editorem DWG?
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Jan Beneš Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Autocad 2008
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Beneš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 6 hodin 5 minut zpět v 09:29
Chyby to nehlásí, vše vpodstatě probíhá normálně jen se neobjeví ten šraf. Zkoušel jsem to právě i na uzavřeném obdélníku. Když si ten šraf zkopíruji a upravím hranice tak vyšrafuji cokoliv, ale nelze vytvořit nový. Musím začít z existujícího.
Nějaký podklad - zaměření byl vytvořen v něčem co není od Autodesku, ale nakopíroval jsem to do svého výkresu (v tom šrafovat šlo). Objekty, které šrafuji jsou také nově kreslené. 
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2025, 2026, Revit
Bodů: 458
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 5 hodin 55 minut zpět v 09:39
Zkusil jste použít různá měřítka šrafů? Již několikrát se mi stalo, že jsem musel použít jiné měřítko šrafy než v jiném výkrese, i když jednotky výkresu byly stejné.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 22131
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 5 hodin 53 minut zpět v 09:41
A nemáte jen nasměrovanou proměnnou HPLAYER na nějakou vypnutou hladinu?
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Jan Beneš Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Autocad 2008
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Beneš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 4 hodin 46 minut zpět v 10:48
Nefunguje to ani pro SOLID, takže měřítkem to asi také nebude...
Zpět nahoru
Jan Beneš Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Autocad 2008
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Beneš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 4 hodin 43 minut zpět v 10:51
To je ono. Děkuji. O téhle proměnné jsem doposud neměl tušení. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2964:VIPJak vytvořit poloprůhledné celobarevné výplně (šrafy)?
Tip 7353:Editace šraf poklepáním v AutoCADu 2011.
Tip 11585:Změna obrysu (hranice) existující šrafy.
Tip 2036:VIPJak vypnout uchopování na dané hladiny, segmenty šraf nebo určité typy entit? (3 metody)
Tip 10227:VIPJak vynutit rastrový typ výplně ploch v PDF? (bez proužků)
Tip 6906:VIPDva triky pro opravu rozpadlých šraf.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,352 sekund.