Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | ||
Peter M. ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.srp.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2013, Revit 2010, Inventor 2013 Stav: Offline Bodů: 334 |
![]() Zasláno: 30.srp.2006 v 11:47 |
|
Zdravim,
nemuzu na to prijit, snad nekdo poradi: Mam hotovy vykres, ktery obsahuje nejake bloky (asi 100 ruznych bloku po 500 ks). Potrebuju do nej vlozit bloky se stejnym nazvem jako puvodni, avsak trochu pozmenene. Automaticky mi to prepise ty nove starymi. Jde to necim obejit? Potrebuju predefinovat ty stare novymi... dik |
||
Peter M.
|
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21908 |
![]() |
|
Zkuste třeba:
|
||
![]() |
||
p_ajo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.čvc.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 21 |
![]() |
|
Chcete doplniť bloky k existujúcim, alebo prekresliť všetky existujúce?
|
||
![]() |
||
Peter M. ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.srp.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2013, Revit 2010, Inventor 2013 Stav: Offline Bodů: 334 |
![]() |
|
Prekreslit existujici...
|
||
Peter M.
|
||
![]() |
||
p_ajo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.čvc.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 21 |
![]() |
|
Väčšinou stačí prekresliť blok v editore a uložiť zmeny. Tie sa aplikujú na všetky zhodné bloky.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Vzdyt to tak delam, jenze to neni xref, ale klasicke bloky, takze musim kazdy vykres predelavat samostatne manualne.
Vyzkousim expresstools dle vyse uvedene rady. |
||
Peter M.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Expresstools funguje, ale nemôžete použiť nový blok s rovnakým menom, pretože Vám ho prekreslí na pôvodný starý blok. |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|
A proč si ten blok, někde bokem nerozložíte, pak jej vložíte do požadovaného výkresu. Nu a tam z něj vytvoříte blok nový se stejným názvem a stejným referenčním bodem jako u bloku starého. AutoCAd by s eměl zeptat dza si přejete stávající bloky předefinovat a pak by vše mělo proběhnout korektně.
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|
Do čistého výkresu si najprv načítajte nové bloky, a potom tam vložte výkres so starými blokmi. Mali by prevziať prvú definíciu.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
To NE - umite si predstavit takto predelavat desitky vykresu? u jednoho to beru...
Reseni asi bude ta opacna cesta - kopirovat stare vykresy do noveho vykresu, kde jiz budu mit predchystane nove bloky, tam se automaticky predefinuji stare bloky na nove. super, DIK vsem |
||
Peter M.
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|
Reseni asi bude ta opacna cesta - kopirovat stare vykresy do noveho vykresu, kde jiz budu mit predchystane nove bloky, tam se automaticky predefinuji stare bloky na nove. super, DIK vsem [/QUOTE] Veď som napísala to isté.
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
|
Takého riešenie je tiež celkom pracné.
Ja by som to skúsil inak. Vytvoriť si nové bloky s hocakým menom. Cez expresstools nahradiť blok "a" za blok "b" a príkazom "rename" prepísať názov bloku na pôvodný názov. |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Pozor, ale na stratu hodnôt atribútov.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
EXPRESS a rename je delsi nez ctrl+c cely vykres a ctrl+v do noveho... BUBA - ok v poriadku, ved ten tvoj napad je pre mna ako usity. D'akujem |
||
Peter M.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Ctrl+C a Ctrl+V nie je práve tá najvhodnejšia klávesová kombinácia pre AutoCAD. Okrem toho treba stále otvárať nový výkres. Cez DesignCenter sa jednoducho naimportujú bloky z existujúceho výkresu do práve otvoreného.
|
||
![]() |
||
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
|
Vážení, jsem z toho jelen, srnec, daněk, .... anebo už neumím číst a hlava mi odmítá poslušnost? Už 16 či více let mi autocad při načtení bluku se stejným jménem nahrazuje STARÉ bloky NOVOU DEFINICÍ (a ještě se mne přitom zeptá, jestli to chci) - a vy se mi snažíte namluvit opak ??
poslední zkušenost shodou okolností před hodinou, kdy jsem potřeboval aktualizovat blok. Tak jsem si blok (samostatný výkres) otevřel, upravil, uložil, načetl do výkresu, autocad se mne zeptal, jestli chci starou definici aktualizovat novou, odklepl jsem ano, pak jsem dal ESC (pokud nechci vkládat další blok - anebo dokončil vkládání bloku, jak je potřeby a vše bylo podle nové definice. Takže v čem je problém?
Pokud je to třeba dávkově, tak bych souhlasil s p. Michlem (nezkoušel jsem)
|
||
J. Mantlík
|
||
![]() |
||
![]() |
|
My tu ale riešime vloženie bloku s iného výkresu s tým istým menom bloku. A tam sa ma veru CAD na nič nepýta . . .
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,262 sekund.