Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 123 5> archiv |
Autor | |
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
![]() Zasláno: 04.zář.2006 v 14:17 |
S Geowinem jsem se setkal již před 10-ti lety. Tehdy měl hlavně typy čar se zaměřením na telefonní a plynárenské společnosti.
Jak je to s autorskými právy? Nevím, když jsem ty čáry a shape vytvářel, tak to byla vysloveně už "daliborská nouze", protože se mi nikde nedařilo potřebné čáry sehnat - a tak jsem si je sám vytvořil (vždyť to zase není nic tak složitého). |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Docela by mě zajímalo jak je to s duševním vlastnictvím čar a souborů tvarů. Občas pracuji a používám čáry a tvary z CADKONu popř. jiných aplikací, tak bych rád věděl zda se nedopouštím nečeho nekalého, když tyto soubory předávám dál podprofesím atd. Jinak snaha o standardizaci tu čar pro situace tu již byla. Já osobně mohu dát taky nějaké čáry k dispozici, ale před týdnem jsme narazil na zajímavé a pefektně zpracované čáry z nádstavby GeoWin. Doporučuji vyzkoušet.
|
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
![]() |
Ve čtvrtek 7.9.2006 jsem u pana Bintera na XANADU, tak se rád zastaví u Vás.
|
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Díky. Návrhy na úpravy a doplnění struktury můžete poslat na webmaster@xanadu.cz (zatím ale nechceme strom členit do více než 2 úrovní). Větší knihovny můžeme do katalogu zařadit i "dávkově".
|
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Skvělé, teď tu mám ještě hromadu bloků (geodetických značek), které bych rád zařadil do KATALOGU BLOKŮ, ale budu potřebovat trochu upravit a doplnit stávající stromovou strukturu.
|
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Díky,
doplňeno do (už celkem rozsáhlé) knihovny "Additional .LIN linetypes" - viz http://www.cadforum.cz/cadforum/default.asp?tab=4&file=linetype
|
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ta knihovna tvarů a čar není majetkem
![]() ![]() |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Popravdě nejde o mě, nejsem vodař, ale koordinačky dělám. Ale občas se tu objeví požadavek na čáry inženýrských sítí a Vaše knihovna se mi zdá komplexní a pokud by šla používat, určitě by jí mnozí uvítali. Já osobně mám knihovnu od geodetů, kteří nám dodávají zaměření a s tím si vystačím.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ta barva 16 je na používaných plotrech v
![]() ![]() ![]() |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
ltscale ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 20.kvě.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Zdravim
Ja pri svojej praci som nuteny pouzivat /mm/. Hoci niekedy mi to vyhovuje lebo pri prevodovkach bez takeho mieritka by si svoju pracu ani nevedel predstavit. Ale ked kreslim kurenie alebo cerpacie stanice jednotka /mm/ ma priam vytaca. Najviac ma vie rozculit ze niektory ludia nevedia pouzivat mierky.Vtedy priam penim. ![]() |
|
acad2006
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Není to specifikum. V projektech se to vyskytuje a stavební úřad to tak chce. Jak jsem psal, tuková z restaurační provozů po lapač tuků, pak do splaškové nebo jednotné, a zaolejované z parkoviště až po ORL, pak většinou dešťová a nebo zase jednotná.
A pak se to potká někde na čističce, v tom lepším případě, a nebo v řece, v tom horším
![]() |
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
![]() |
V ČSN 01 34 11 je na straně 29 kapitola 119 napsáno hnědá, ta 16 mi připadá "moc" do červena ( nevím, zda ještě platí ). Ale u barve taky záleží na plotteru. Ale s tou kanalizací mě trochu překvapujete. Jak to, že nemáte potřebu rozlišení skutečně kanalizace jednotné od nerozlišené. Zrovna teď to v projektu řešíme a vodárny to tak vyžadují a budou to tak provozovat, resp.mít to ve svých pasportech ( GISu ). Ale možná u lokalit v závodech apod. zařízeních, to není skutečně potřeba
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
S tou barvou 30 je to dobrý nápad (trefil jste přesně barvu, kterou používáme pro tisk - gratuluji a nebo lépe BINGO). Barva 24 se mi jevila moc tmavá, proto ta barva 16. Nerozlišená kanalizace je ta, u které nejsme dodatečně schopni určit způsob jejího využití. Vidím, že Vás zaujala tuková kanalizace. to je takové místní specifikum. Je to kanalizace, která je zaústěná do lapolu ze závodní jídelny/kuchyně. A ta olejová kanalizace je druhé specifikum. Je to kanalizace odvádějící dešťovou vodu z rozvoden pod olejovými transformátory do záchytných a oddělovacích olejových jímek.
Upravil artap - 01.zář.2006 v 15:55 |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
![]() |
Pro projektování máme u plynovodních vedení barvu 30, je docela dobře viditelná jak na obrazovce při různém pozadí ( černá/bílá ), tak při tisknu. U kanalizačních pak 24, je "vice" hnědá, než Vaše barva 16, pokud jsem si správně všimnul. Jinak to použití "nerozlišen" je v projektu nepoužitelné, protože pro vodohospodářské díla je to potřeba rozlišit přesně. Zaujaly mě ale Vaše "tukovody" a trubky na podobné "sajrajty". Občas se v projektu vyskytne tuková kanalizace z restauračních provozů nebo dešťová "zaolejovaná" na parkovišti ( úplný úlet ), tak se nad těmi vašimi značkami budu muset zamyslet. |
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pro Radim Cech: Tyto typy čar a tvarů jsem dělal pro potřeby správy generelu a GISu. Pro jednotnou kanalizaci a plyn používáme typ čáry se statutem NEROZLIŠEN. Co se týká barvy 2 (žlutá) tak s Vámi musím souhlasit. Je velmi špatně čitelná, proto ji při tisku mapových listů zaměňuji za jinou tmavší žlutou barvu. Toto je nastavení pro digitální, nikoliv tiskovou podobu.
Děkuji za Vaší konstruktivní kritiku. |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
![]() |
Pro svou vlastní informovanost jsem si je podrobně prošel a mohu jen chválit. Pokud se někdo potýká s problémem knihovny čar inženýrských sítí a Vy to dáte k dispozici, není co řešit. Jen snad že Tam chybí jednotná kanalizace a plynovodní sítě v barvě 2 nejsou po vytištění na papíru vidět. |
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Mám k dispozici definované typy čar pro inženýrské sítě používané v základních mapách závodů (generelech). Jsou to převážně čáry doplněné vloženým tvarem (shape).
Pokud máte zájem, zde je k dispozici: Upravil artap - 01.zář.2006 v 15:08 |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
slasid ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 31.říj.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD LT 2021 Stav: Offline Bodů: 324 |
![]() |
nejak to tu utichlo
mam jen dotaz k tomu jaky kdo pouzivate LTSCALE a PSLTSCALE predpokladam tisk z rozvrzeni pokud si nastavim LTSCALE nejak (napr. na polovinu meritka ve kterem plotruju tzn. 1:50 LTSCALE 25, jak tu nekdo navrhoval) a pak PSLTSCALE v rozvrzeni na 1 tak budou vsechny cary se strasne velkou kadenci ne? teda zalezi na typu cary :-) mno a pokud nastavim PSTLSCALE 0 tak se mi sice zachova to co mam v modelu ale pokud budu na jeden vykres plotrovat detail tak to zas bude vsechno jnak ne?? jak tohle resite dik SLAVEk |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 123 5> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,227 sekund.