Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
macman ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() Zasláno: 07.lis.2006 v 22:54 |
Zdravím ve spolek,
v rámci odkupu HW vybavení jedné společnosti se mi dostala do ruky jedna věc a vzhledem k tomu, že jsem lama, tak bych potřeboval pár info.
Jedná se pravděpodobně o digitizér ALTEK ACT36048 by Kurta. Na netu se mi nepodařilo o tomto modelu nic zjistit, jelikož výrobce koupil někdo jiný a pak zase někdo jiný a ten se zabývá něčím jiným.
Jako lama bych to popsal jako velké sklopné rysovací prkno s myší s vestavěnou cívkou se zaměřovačem a spoustou tlačítek :-)
Moje dotazy:
1. je to ještě k něčemu v době velkoformátových scannerů??
2. jaký program tuto věc podporuje?
3. je potřeba nějaký ovladač?
Zatím jsem přišel na jedinou funkci a to, že to strašně zabírá místo a překáží.
Díky za info
Karel Novotný
|
|
![]() |
|
Pipa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.dub.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: BricsCad, Cadkon+ MEP Stav: Offline Bodů: 66 |
![]() |
No vzhledem k tomu, že už to prodáváte - viz. PC Bazar - tak to asi provozovat nechcete.
|
|
![]() |
|
macman ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Nabízím, protože v současné době akorát zabírá místo a nemám ho jak využít když o něm nic nevím. Ona 100kilová věc která zabírá 2x2 metry v melé kanceláři dělá pěknou neplechu.. Nicméně bych stejně rád věděl nějaké info k čemu to je dobré a podobně.
Zatím jsem zjistil na tomto webu, že to je vlastně nanic, že je lepší a jednodušší výkresy scannovat..
Karel Novotný
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Neřekl bych, že to tak platí vždy. Někdy je rychlejší, pohodlnější a přesnější si na tabletu něco "obtáhnout" ručně. Sám často využiji tablet A3 pro zakreslení papírových podkladů - samozřejmě pokud mají shodné body, ke kterým to můžu zkalibrovat (např. hektarovou síť v JTSK, výrazné lomy parcel, apod)
Ale je pravdou, že A0 už je asi trochu velká
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,430 sekund.