Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() Zasláno: 22.lis.2006 v 12:48 |
Zkouším si po volných chvílích IS10 - podotýkám, že mne přímo neživí.
Postupoval jsem podle příručky "Zkušební jízda" a narazil jsem na to, že jsem v naší instalaci nikde nenašel popisovaný prvek Keyway_iFeature.ide. Našel jsem pouze Keyway.ide, což je ale obecný razník a já chtěl drážku pro pero v náboji.
Je to tím, že jsem neinstaloval zkušební verzi, ke které se ta příručka vztahuje, nebo špatně hledám.
Existují nějaké lokalizované základní iPrvky? Nebo si musíme všechno stvořit?
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Martin Rebenda ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.pro.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor2009, AutoCAD2009 Stav: Offline Bodů: 488 |
![]() |
No abych pravdu řekl, drážku pro pero modeluji ručně... Udělejte si pomocnou rovinu (dno drážky) a na ní načrtněte půdorys drážky a potom vysuňte jako odečet materiálu. A je to...
|
|
Martin Rebenda
|
|
![]() |
|
simlik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 13.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 39 |
![]() |
Souhlas....je to nejrychlejší způsob vymodelování.
|
|
Šimlík Radim
Konstrukce Rotas Strojírny spol. s r.o. Rotava mail-to: simlik@rotas-strojirny.cz mobil: 777794149 Software: AIP 11 |
|
![]() |
|
Martin Rebenda ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.pro.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor2009, AutoCAD2009 Stav: Offline Bodů: 488 |
![]() |
No jsem si to trochu nepřečetl do konce :). Uvedený postup jsem myslel na hřídel. Drážka v náboji se dá udělat ještě rychleji a bez pomocné roviny :). Je to vše jen o náčrtu a odečtu či přičtení materiálu...
|
|
Martin Rebenda
|
|
![]() |
|
flesar ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.lis.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AIP 2009 Stav: Offline Bodů: 641 |
![]() |
Já bych si dokázal i představit nějaký iPrvek, který by po výběru válcové plochy, kde má drážka být, nějaké čelní roviny, od které by byla uživatelem definována vzdálenost drážky, další roviny s kterou má být rovnoběžné dno drážky a zadání patřičné délky , vytvořil normalizovanou drážku v hřídeli.
Ale vytvořit takový iPrvek bylo zatím nad moje síly. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Nezlobte se pánové, ale takové gogo opravdu nejsem - odečíst vysunutý obdélník to ještě zvládnu. Jak jsem psal, jde mi o to, že podle popisu v té příručce ten iPrvek zřejmě obsahuje tabulku rozměrů, takže stačí zadat průměr díry (odměřit). Opravdu mi jde o korektnost nastavení/instalace IS10. Obsahové centrum máme na serveru.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
V tom případě se zase nezlobte Vy pane, koncipujte dotaz, tak aby byl správně pochopen o co vám jde... iPrvek používáme na složité tvary a né na prvky, které zvládnete podle Vás odečít. Jasné?
|
|
Martin Rebenda
|
|
![]() |
|
EuroTec ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 299 |
![]() |
Předistalované iprvky jsou podle mne většinou na nic. Jsou to většinou jednoduché, nebo málo používané věci mnohdy v palcích. Když vím, že jsem něco podobného jakkoli složitého kdysi dělal, tak si "ukradnu" celý model a mám to in natura živé. Proč z toho proboha dělat iprvek.
K těm drážkám. Poslední dobou nějak inklinuji tahat drážky pro pero z DA (mimochodem je to iprvek). Má to tu výhodu, že člověk nemusí čučet do tabulek. Pracuji "jen" s I9, doufám, to v těch verzích 20XX ještě jde. To byli časy, když DA byl MechSoft nad osmičkou, tam se dali dělat věci.
|
|
Milan Denk
EuroTec JKR |
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 432 |
![]() |
iPrvky nejsou lokalizované, ani na nich není co lokalizovat, maximálně název. Prvky pro modelování naleznete v Obsahovém centru, kde lokalizované názvy jsou, najdete tam také požadované drážky.
Takže: nevkládají se pomocí samostatných iPrvků ale vložením z Obsahového centra. Pokud uživatel modeluje součást, pak může vkládat pouze tyto iPrvky. Pokud je uživatel v sestavě, pak z obsahového centra vkládá normalizované součásti. |
|
![]() |
|
![]() |
Tou lokalizací jsem myslel i názvy - IMHO by se pro neangličtináře zjednodušila orientace. Při zkouškách mi ale spíš vadilo kótování v palcích. Přepisoval jsem na mm, ale v náčrtu se to přepočítávalo na palce. Mluvím o prvkcích, které se mi nabídnou po volbě "Vložit iPrvek"
Myslíte tento postup: pracuji v dílu. Dám Umístit prvek, vyberu Konstrukční prvky. Tak jsem našel "Čtvercový klín (otvor)" Ano, tím by se drážka dala vymodelovat, ale musím si zadat včechny rozměry (kromě průměru a délky náboje, které mohu odměřit). V té příručce to ale vypadalo jinak a komfortněji.
Opět opakuji, kam svou otázkou směřuji: nejde mi o konkrétní modelování prvku, ale o to, zda nesoulad s příručkou není způsoben nějakou chybou v instalaci nebo nastavení IS11. To mne živí, ne modelování.
Děkuji za zájem Upravil Seiner - 23.lis.2006 v 10:20 |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,195 sekund.