Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 123 4> archiv |
Autor | ||
skoda ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 01.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 19 |
![]() Zasláno: 05.led.2007 v 18:27 |
|
Mám dotaz:
a bylo by možné u nějaké další verze autoCADu změnit příponu formátu?
Pokud komunikuji s více zpracovateli, stává se mi často že každý má jinou verzi a pokud se mi sejde více dwg pohromadě tak nemohu určit co otevřu a co mi napíše NEPLATNÝ FORMÁT.
M
|
||
![]() |
||
vknop ![]() Zasloužilý člen ![]() . Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 181 |
![]() |
|
Tak na Apríla bych to bral, ale to přece nemůžete myslet vážně!
|
||
![]() |
||
cestár ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.říj.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Civil 3D 2018 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
|
Váš problém chápem, stretávame sa s tým všetci. Nie je ale potrebné meniť príponu, existuje utilita, ktorá k názvu súboru pripojí ikonu s verziou, v ktorej je súbor uložený. Nespomeniem si na názov, ale skúste sa pohrabať v downloade.
|
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
|
To z přípony nepoznáte a měnit příponu by asi nebylo dobré. Ale verzi DWG zjistíte celkem snadno i bez pokusu o otevření v AutoCADu - viz tip: Jak najít výkresy pocházející z dané verze AutoCADu? (a konvertovat verze DWG můžete pomocí bezplatné utility DWG TrueConvert - ke stažení zde na Download)
|
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
|
Nástroj se jmenuje DWGicon, více informací naleznete v článku Přehledná identifikace verze DWG souborů.
|
||
![]() |
||
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
|
Nainstaloval jsem si tento nástroj a funguje dobře, ale ikony se mi zobrazují pouze ve "WINoknech" (v průzkumníkovi, dialogu otevřít,uložit atd.) V jiných aplikacích jako total commander se uz zobrazuje jen jedna ikona (zelená 07). Jak to napravit? |
||
Zisounek
|
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
|
Stáhl jste si aktuální verzi DWGicon.dll 1.6? Pokud ano a zobrazuje se Vám pouze jedna ikonka, pak bude určitě chyba někde v nastavení Total Commanderu. Něco na způsob zobrazení jednoduchých ikon apod. Já osobně preferuji starý dobrý český Servant Salamander a tam je vše v pořádku.
Pro pana Michla: Prosím Vás nemohl byste toto téma nějak rozdělit, už se tu v tom některé dotazy ztrácí.
|
||
![]() |
||
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
|
Verzi mám aktuální. Zkusil jsem Servant Salamander a taky se mi to tam zobrazuje normalně. Budu si s tim asi muset pohrat.
|
||
Zisounek
|
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Úvoděm děkuji panu Michlovi za vyslyšení prosby.
Nyní k problému chybného zobrazení ikon v Total Commanderu, podařilo se mi je vyřešit, ale řešení Vám zasílám jako soukromou zprávu. Nezveřejňujte je prosím prozatím, mám s ním vlastní plány (nemusíte se bát, nenechám si je pro sebe :).
|
||
![]() |
||
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
|
|
||
Radim Koutňák
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Výborně. Děkuji za řešení, funguje to.
|
||
Zisounek
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Máte pravdu. Zkoušel jsem verzi 1.52, kde se mi nezobrazují ikony, ale v nejnovější verzi 2.50 je to v pořádku.
|
||
Zisounek
|
||
![]() |
||
Konzal ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 02.říj.2006 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCAD2009 Stav: Offline Bodů: 16 |
![]() |
|
Ikonky v Total Commanderu by se měly zobrazit po nastavení asociace DWG ikon. Je to popsáno tady.
Ale i když jsem si v Nastavení zapnul zobrazování všech asociací a ikon, Total Commander mi ikonky DWG nezobrazuje. V Exploreru mi to funguje, ale zobrazení adresářů je teď o hodně pomalejší. Ten DWGicon asi otevírá každý soubor DWG zvlášť a zjišťuje z jaké verze pochází. |
||
![]() |
||
![]() |
|
Pokud se to provede přesně podle popsaného postupu (asociace+nastavení), mělo by to fungovat. Nevím jestli to s tím souvisí,ale uvedený postup mi fungoval jen, když byl nejdříve nainstalovaný TC a pak teprve DWG icon. Opačně mi to taky nešlo. |
||
Zisounek
|
||
![]() |
||
milanolsavsky ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 20.led.2007 Lokalita: Slovensko Používám: autocad,revit.microstation,archicad, Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() |
|
existuje nadstavba DWGicon ktora ukazuje verziju autocadu kym bol subor vytvoreny a ci je poskodeny
ale pochybujem aby sa zmenil format to by bol chaozs ![]() |
||
mail: milanolsavsky@centrum.sk
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Určitě si každý soubor zvlášť neotevírá, jen si přečte hlavičku souboru, kde je číslo identifikující verzi, ve které byl výkres uložen. Pokud je halvička nečitelná, tak zobrazí ikonku pro neplatný soubor. Kdyby otevíral každý soubor zvlášť, tak by zobrazení ikon zabralo mnohem více času a mělo by i větší nároky na systémové prostředky. Upravil PepaR - 22.led.2007 v 13:02 |
||
![]() |
||
Konzal ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 02.říj.2006 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCAD2009 Stav: Offline Bodů: 16 |
![]() |
|
Já myslím že se bez otvírání neobejde. Jak se podle vás přečte hlavička souboru bez jeho otevření?
Ty ikonky mi možná nefungují proto že to zkouším v beta verzi Total Commanderu 7. |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Není otevření jako otevření, tím myslím, že rpo to aby jste si přečetl hlavičku soboru nemusíte otevřít soubor. V beta verzi TC jsem to před chvílí zkoušel a funguje to bez problémů. Upravil PepaR - 22.led.2007 v 13:02 |
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 123 4> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,316 sekund.