ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Jak novinky řešení Autodesk a ARKANCE ovlivní budoucnost stavebnictví
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoCad na dalsim pc

Odpovědět Odpovědět Stránka  123> archiv
Autor
alik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.úno.2007
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCad2007LT
Stav: Offline
Bodů: 5
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Cad na dalsim pc
    Zasláno: 07.úno.2007 v 15:30

nevim jak mam aktivovat na druhem pc Cad.. poradte mi nekdo.. pleas.. kdyz vyplnim pri aktivaci seriove cislo atd tak mi to napise ze je jiz pouzito, coz je samozrejmost,ale jak si prevedu tu licenci abych mohla Cad pouzivat v kanclu i doma?

Zpět nahoru
zisoun Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 25.pro.2006
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD LT 2007
Bodů: 232
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2007 v 17:32
Přes pomůcku pro přenos licencí (start-programy-Autodesk-atd..). Nejdříve je potřeba doplnit seznam PC (každé PC má svůj identif. kod) na které chci přenášet licenci a pak jednoduše přenáším kod (napoprvé je potřeba přenést soubor). Doporučuju si nejdříve přečíst celou nápovědu v této pomůcce.
Zisounek
Zpět nahoru
alik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCad2007LT
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2007 v 19:36
takze musim nejdriv na to puvodni pc? nebo rovnou na tom druhym? oki, najdu si a prectu si to.. dik.. doufam ze s tim neco udelam..
Zpět nahoru
zisoun Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
AutoCAD LT 2007
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2007 v 20:36
Dobra,tedy. Nejdříve je potřeba opsat ident. kod počitače, do kterého chci přenést licenci (tzn. zřejmě domácí). Na zdrojovém PC (tam kde se aktivovalo) dám na kartě počítače "přidat" a zobrazí se mi v seznamu. Pak už je to připraveno na export. Na kartě licence kliknu na export a zvolím počítač do kterého chci exportovat. Poprvé se přenáší soubor, který si uložím na něco přenosného. Doma potom znovu spustím pomůcku pro přenos a zvolím importovat a načtu kod (poprvé soubor) a pak by to melo fungovat. Je tam jedna důležitá věc. Pokud přenesu licenci z počítače, kde se aktivovalo, funguje produkt ještě dalších 24 hod, ale z jiného počítače při exportu přestane fungovat hned. Takže není potřeba přenášet každý den (pokud jste hodně aktivní Clap), ale stačí obden.Smile
Zisounek
Zpět nahoru
alik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCad2007LT
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2007 v 16:27
Moc děkuju.. Paráda, jde mi to.. Thumbs%20Up až ted jsem to vyzkousela.. takze jeste jednou dekuju
Zpět nahoru
alik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCad2007LT
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2007 v 10:19
Ahoj, mam dalsi problem, nejde mi po 3dnech prevect licence zpet z druheho pc na puvodni.. potrebovala bych poradit jak na to..Cry nevim jak je to mozny.. dik za odpoved..
Zpět nahoru
alik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCad2007LT
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2007 v 10:26

Už je to v poho.. sorry ze porad otravuju, na chybu sem stejne neprisla.. ale uz to jde..:)

Zpět nahoru
zisoun Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
AutoCAD LT 2007
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2007 v 17:58
Pokud se nezmění ident. kod nekterého PC nebo se nezadá špatně kod tak by to melo bez problémů fungovat.
Zisounek
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
BricsCAD, Cadkon MEP
Bodů: 720
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2007 v 06:56
Já to hodnotím tak, že je to pěkná kravina. Je to pěkná buzer... pořád myslet na to, že si mám někde něco exportovat a importovat. Nevím jak to budu řešit až v práci zjistím, že se mi ten import z domova nepovedl. Letět domů na otočku to bude paráda. Pochopil bych to, kdyby se to muselo udělat jednou nebo by to aspoň platilo dělší dobu třeba 1 měsíc, aby se to doma jenom zaktivovalo. Je to jenom bič na nás poctivé, kteří si to platíme. Kdo si CAD bude chtít pořídit, tak si ho stejně sežene v nějaké cracknuté verzi a bude happy a bez buzer... s přenášením licence.
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
BricsCAD, Cadkon MEP
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2007 v 10:10
Jak vyřešit situaci, která může podle mě snadno nastat:

V práci si vyexportuju licenci, doma zjistím, že mi kleknul počítač, oprava týden, vpráci mi druhý den skončí možnost práce v CADu.

Co pak?

Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21882
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2007 v 10:33
V případě havárií počítače apod. požádáte prodejce nebo Autodesk o nový aktivační kód. Nebo možná snadněji:
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
BricsCAD, Cadkon MEP
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2007 v 10:40
Zeptám se tedy jinak. Je možné si doma legálně nainstalovat druhou kopii CADu tak, abych nemusel stále přenášet ty licence?

A z logiky vyplývá, že když u PC nesedím v práci, tak u něj mohu sedět jenom doma nebo naopak.

Doopravdy to beru jako hodně velké omezení.
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2007 v 11:08

To máte ještě dobré - já mám síťové licence a tam není možný přenos licence, ale je možné zapůjčení. Jenže k tomu musí být počítač připojen na síť. (Snad by šlo i přes VPN - tu ještě nemám rozchozenou)

A jak se srovnáváte s dalšími ustanoveními licence, kde se (přibližně) říká, že budete SW provozovat na počítači, který vlastníte, nebo máte v užívání. Setkávám se totiž se snahou, aby konstruktéři dělali doma na svých soukromých počítačích.
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
BricsCAD, Cadkon MEP
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2007 v 11:14
To soukromé PC je otázkou. Já bych to asi do takového detailu neřešil. Kdo od zaměstnavatele dostane do užívání 2 PC (do práce a doma)? Myslím že málokdo.

Jak už jsem psal dříve. Přenášení licenci beru hlavně jako omezování legálních uživatelů. Ti co chtějí mít CAD nelegálně si tu cestu najdou, a můžou to mít na X počítačích a bez nutnosti přenášení licencí. Bohužel v tomto případě patřím mezi ty legální uživatele.
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP
Zpět nahoru
Janek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.říj.2004
Bodů: 69
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2007 v 11:30

Prostě:

1. přenesete licenci domů na počítač
2. odinstalujete ACAD v práci vč. vymazání patřičných registrů
3. nainstalujete ACAD v práci znovu

2x nejčistější to zrovna není, ale myslím, že by to mohlo fungovat, ikdyž jsem to zatím nezkoušel........
J.V.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21882
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2007 v 11:35
Pro doplnění - v březnu má Autodesk ohlásit změnu licenční politiky v "domácím" používání licencí (jakýchkoliv se subscription).
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2007 v 11:58
Ak potrebujete prenášať licenciu každý deň, tak stačí exportovať každý druhý, lebo po exporte Vám ide ešte 24 hodín. No len potom nemôžete byť v práci dlhšie ako predchádzajúci deň. :-(
Mala som obdobie, že som potrebovala robiť doma aj v práci každý deň a asi po 4 exportoch sa mi preniesla licencia vadne a potrebovala som nový aktivačný kód...
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
BricsCAD, Cadkon MEP
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2007 v 12:17

Právě to je ten případ. Každý den potřebuju přenášet. Dneska ráno jsem si omylem vyexportoval licenci směrem domů a ohlásilo mi to, že v 16.3o mi to tady v práci končí. Prostě je to ....

Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4554:VIPZrychlete si CAD PC o cca 10%
Tip 5704:VIPJak zabránit určitým uživatelům ve výpůjčce CAD licencí?
Tip 2659:VIPJak přesměrovat CAD klientské stanice na nově zřízený licenční server FlexLM na jiném počítači?
Tip 7373:Při přenosu licence mi CAD zobrazí chybu [17.1.84]
Tip 3394:Jak vytvořit kótu staničení X/Y (souřadnic bodu)?
Tip 4664:Mohu rebootovat licenční server bez přerušení práce uživatelů?

Odpovědět Odpovědět Stránka  123> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,383 sekund.