Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <1234> archiv |
Autor | ||
Narlen ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.led.2007 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: ADT2007+CADKON-DT+, CADKON 2D 2007, Atlas DMT 4.20 Stav: Offline Bodů: 41 |
![]() |
|
Uvádíte konkrétní případy, ale jak bylo řečeno výše, jedná se o to jak si kdo vyloží ono "duševní vlastnictví" :) |
||
J.R.
||
![]() |
||
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
|
To jste už trochu přepískl, ne? ![]() |
||
Radim Koutňák
|
||
![]() |
||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
|
...a ten projekt pak nikdo neveme, protože bude "příliš drahý".
![]() |
||
-FerTh-
|
||
![]() |
||
Narlen ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.led.2007 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: ADT2007+CADKON-DT+, CADKON 2D 2007, Atlas DMT 4.20 Stav: Offline Bodů: 41 |
![]() |
|
Podle mě se také jedná o duševní vlastnictví. O těch poplatcích si už ale nejsem tak jist. Ale pokud chceme, zahrňme si je klidně do ceny projektu :D |
||
J.R.
||
![]() |
||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
|
Ještě bych se zeptal:
na str. 6 stojí:
Utilitaristické teorie...Duševní vlastnictví je tedy vnímáno jako prostředek k ochraně takových řešení/tvůrčích počinů, které společnosti přináší určitou novou hodnotu... Když to vztahuji na náš případ (tj. projekční činnost): Projekt (stavební, strojírenský, elektrotechnický, atd.), který vytvoříme a byl úspěšně zrealizován, přináší společnosti určitou novou hodnotu - tudíž vše s tím přímo souvisící je podle mne předmětem duševního vlastnictví. Takže všichni, kdo tento konkrétní nový výsledek užívají, by měli poskytovat autorské poplatky autorům? Upravil Ferdinand - 07.bře.2007 v 11:47 |
||
-FerTh-
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Vždycky mne fascinují ty "předpovídané", "střízlivé" odhady - na str. 5 citovaného materiálu od p.Kotlaby (V Brně dne 26. ledna 2007) se píše:
...lze odhadovat, že na konci roku 2007 bude průměrná kapacita flashdisků nikoliv 512 MB, ale 2 GB...
- a jaké flešky si dneska (tj. 7. března 2007) kupují děcka? No přece 4 GB-ovky! A že jaké budou za 10 měsíců? Nemám odvahu to odhadnout(...nikoliv 4 GB...)
![]() |
||
-FerTh-
|
||
![]() |
||
prasopal666 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.led.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 164 |
![]() |
|
hlas lidu hlas boží
|
||
Autocad 13 - user, PC 386, 16MHZ, 1MB RAM, 14" VGA monitor
|
||
![]() |
||
![]() |
|
To nebude tak zcela pravda...podle programů, které si koupíte, také nezpíváte a přesto softwaroví výrobci samozřejmě autorská práva mají a dostávají za ně zaplaceno.
|
||
J.R.
||
![]() |
||
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
|
K normám: Byl jsme kdysi na nějakém školení - prý kdyby ta firma co se normami živí dostala čtyřicet milionů tak by ty normy dala na internet. K placení za kopírování (připadá mi to jako nápisy v zahraničních obchodech "Češi nekrást tady") uvedu tento odkaz:
(vraťte nám Lampárnu na Hlavním nádraží).
Slyšel jsem (ale nevím jak dalece je to pravda) že ty poplatky jsou určeny pro umělce kteří hrají a zpívají (nebo jejichž díla se šíří) v rozhlasu a televizi a lze je odtud nahrát Podle našich výkresů asi nikdo zpívat nebude:-(
Ptal jsem se v televizi, když budu přebývat v bytě jehož majitel nemá přihlášenou televizi a já si tam přinesu svou co mám dělat abychom já nebo on kvůli tomu nepřišli do maléru - prý stačí že platím za televizi ve svém trvalém bydlišti. Tak by asi stačilo kdyby se hostinský domluvil s nějakým štalgastem že televizor do hostince přinesl on a že se tam na ni soukromě dívá (paragraf je klikatej soudruzi a kdyby bylo všechno jasný na co bysme měli právníci - citát jedoho činovníka ještě z totalitních dob).
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Díky, zisoune, stihl jste odpovědět dříve než já :-)
|
||
J.R.
||
![]() |
||
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
|
Závěrečná ustanovení § 196 |
||
Zisounek
|
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|
Prosím Vás, v které pasáži zákona to je, četl jsem to taky, ale nyní to ne a ne najít.
Předem děkuji. Upravil PepaR - 07.bře.2007 v 00:09 |
||
![]() |
||
![]() |
|
Máte mou plnou podporu ;) |
||
J.R.
||
![]() |
||
![]() |
|
To ano, ale když už tu normu s odpuštěním zku*ví, tak ať si potom za ty různé změny neúčtují peníze.. kupříkladu ČSN 73 6110 stála přes 800 za nějakých 120 stran zhruba..tomu říkám výdělek.. Kdybych si vystačil s jednou normou, ale to máte tuhle citovanou normu a támhle související normu a teď z ní potřebujete jednu tabulku, ale musíte ji samozřejmě koupit celou :/ Mrzuté... |
||
J.R.
||
![]() |
||
![]() |
|
Tento článek jsem četl a rozčílil jsem se k nepříčetnosti (kolegové z kanceláře by potvrdili ;) ..nicméně jak tu někdo již psal.. některé instituce skutečně neví, kde by si namastily kapsu a my abychom platili, protože nám nic jiného nezbývá.. Upravil Narlen - 06.bře.2007 v 21:47 |
||
J.R.
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|
Sakreš, tož ten pořad jsem zmehl, škoda. Já osobně ty opravy nesnáším, kdo se v tom má vyznat, raději kdyby vydali tu normu celou znova... a aktualizace by měl být v ceně.
Upravil PepaR - 06.bře.2007 v 21:59 |
||
![]() |
||
![]() |
|
Protože řada 01 jsou obecné normy.. nic nenaděláte.. btw. ve stavebním zákoně je skutečně věta, že nezbytné normy mají být přístupné zdarma.. rozebíralo se to i v televizi..zatímco ministerstvo tvrdí, že se to řeší, ředitel ČNI řekl, že zdarma v žádném případě... také nechápu tak vysoké ceny norem, nemluvě o různých změnách a opravách, které v tom celém dělají akorát bordel..
Upravil Narlen - 06.bře.2007 v 21:43 |
||
J.R.
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Balda: Je tomu bohužel tak, jedná se o všeobecný problém diskuzních fór. Je pravda, že se vždy najde pár jedinců, ale když se na to podíváte globálně, tak lze toto fórum považovat za velmi korektní a seriozní co se vyjádřování týče a za to všem děkuji. Koneckonců např. prasopal666 se již jednou přesvědčil, že tento způsob mluvy může se státi poněkud nešťastným - viz jeho první příspěvky. Koneckonců když se někdo takto vyjadřuje, tak dělá ostudu především sám sobě.
Machacek: Dobry nápad, v dnešní době je potřeba se bránit a pojmout to třeba i s humorem.... fandím Vám.
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <1234> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,496 sekund.