Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
bigbag ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.bře.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 08, ACad07 Stav: Offline Bodů: 41 |
![]() Zasláno: 07.dub.2007 v 19:17 |
Dobrý den,
potřebuji si upravit kusovník podle toho jak ho chtějí ve skole. Problém je, ze musi vypadat nasledovne: V prvním sloupci pozice, ve druhem sloupci Název soucasti a vtom samem sloupci jen o radek niz Polotovar, atd atd... Tzn ze krome sloupcu si potrebuji nadefinovat i to, ze kazda pozice mi "zabere" dva radky..ale obavam se ze to Inventor asi neumi. Netusite nekdo jak na to? dikes. bigbag |
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Kdysi, když jsme zaváděli Inventor a definovali jsme si noremní prostředí, tak to nešlo (také jsme měli dvouřádkové rozpisky). Museli jsme změnit firemní zvyklost. Nevím, zda v nových verzích došlo k nějaké změně.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
Tirsor ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 05.říj.2006 Lokalita: ČR (PL) Používám: AutoCAD2007, Inventor11 Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() |
Bohužel nedošlo.
![]() |
|
![]() |
|
flesar ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.lis.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AIP 2009 Stav: Offline Bodů: 641 |
![]() |
Ano také se mi to jeví jako nedostatek. Dvouřádkový seznam položek (kusovník) je doporučován už v ČSN ISO 7573 s platností od 1.1.1997.
|
|
![]() |
|
martin.hendrych ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 22.úno.2007 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD Mechanical, Inventor Stav: Offline Bodů: 84 |
![]() |
Pokud nepohrdnete, nabídnu vám možnost, kterou používáme u nás ve škole. Vstupte na webovou stránku http://www.spsuh.cz/moodle/course/enrol.php?id=35 a poté mi napište mail, pošlu vám "klíč k zápisu" do kurzu. Tam je všechno podrobně popsáno.
![]() Promiňte, ten odkaz vyžaduje heslo, pošlete mi žádost na e-mail adresu dole!!! Uvedu tam i postup, jak se tam všude dostat. Upravil martin.hendrych - 13.dub.2007 v 15:32 |
|
Martin Hendrych
|
|
![]() |
|
bigbag ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.bře.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 08, ACad07 Stav: Offline Bodů: 41 |
![]() |
Velice elegantní způsob řešení. Jen mi není jasné zda je možnost provázat jednotlivé řádky kusovníku s jednotlivými částmi sestavy. Pokud ne, tak to bohužel není řešení mého problému. Kusovíky jsem stále nucen dělat ručně a tzn, že je uplně jedno jestli jej dělám ve Wordu(jak jsem dělal do teď) nebo v Inventoru. Každopádně děkuji za rady. |
|
![]() |
|
martin.hendrych ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 22.úno.2007 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD Mechanical, Inventor Stav: Offline Bodů: 84 |
![]() |
Máte 100% pravdu, že to není ono. My to používáme jen pro školní účely hlavně z důvodů jakési "štábní kultury" výkresové dokumentace.
Jinak i já jsem před časem hledal nějaké pro školu schůdné řešení. Nic vhodného se mi nepodařilo objevit.
Asi vám nezbyde, než se obrátit na firmy.
Nejsem si zcela jistý, ale mám dojem, že přímo firma XANADU vytváří popisová pole a kusovníky pro Inventor na zakázku!
Pokud budete uspěšný, budu rád za nějaké konkrétní informace.
Hezký den! ![]() Upravil martin.hendrych - 17.dub.2007 v 14:39 |
|
Martin Hendrych
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,395 sekund.