ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoGGmenu

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12345> archiv
Autor
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2007 v 00:05
Problémy bych v tom neviděl, jen to bude bez návodu neboť se mi jej nechce aktualizovat.

Zájem by byl o zip soubor jen pro GGmenu nebo i pro CAD standardy?

PS: Sám jsem příznivce neinstalujících se aplikací, které tak nezařádí systém, jen mě nebavilo řešit problémy se špatným nastavením GGmenu  v AutoCADu, proto ta instalace.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2007 v 15:18
Připojuji se k Alfrédovi, třeba se mi bude hodit jen něco
J. Mantlík

Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2007 v 13:31
Nebylo by mozne davat GGmenu ke stazeni i jako pouhy zip soubor - bez instalatoru? Myslim ze by to uvitali i nekteri ostatni uzivatele.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.zář.2007 v 14:19
Rád bych upozornil na novou verzi CAD standardů a GGmenu, kde byl značně unsadněn (vyuště) proces nastavení.

Před nanstalováním novějších verzi doporučuji uvolnit GGmenu a všechny podporované cesty z AutoCADu a poté standardy i menu při zavřeném AutoCADu odinstalovat pomocí menu start, popř. Přidat nebo odebrat programy
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.srp.2007 v 23:16
GGmenu v1.97

Pro zájemce a nadšence zde zveřejňuji verzi nadstavby GGmenu. Za hlášení jakýchkoliv chyb nebo za připomínky budu vděčen.

Novinky:
  • - Přechod na novější verzi instalátoru NSIS 2.29
  • - Usnadnění instalace a odinstalace (instalátor nyní přidá cesty k nadstavbě mezi cesty k podpůrným souborům automaticky, včetně načtení menu)
  • - Přidána funkce DB2SB (menu GGmenu - Bloky - Převést dynamický blok na standardní)
  • - Přidána funkce FIXBLOCK (menu GGmenu - Bloky - Převést dynamický blok na standardní) / Zdroj: Manu-Soft Computer Services
  • - Přidána funkce MEASURE2 (menu GGmenu - Modifikace - Dělit v měřítku ze stran) / Zdroj: Xanadu
  • - Přidána funkce REVERSE (menu GGmenu - Modifikace - Převrátit směr objektu) / Zdroj: Tom Davis
  • - Přidána funkce PL2ML (menu GGmenu - Modifikace - Převést křivky na multičáry)
  • - Přidána funkce SPOJITDOKRIVKY (menu GGmenu - Modifikace - Spojit do křivky) / Zdroj: BenaCZ
  • - Přidána funkce WPS (menu GGmenu - Modifikace - Vybrat objekty ohraničené křivkou) / Zdroj: Xanadu
  • - Přidána funkce INTLINES (menu GGmenu - Modifikace - Vytvořit body v průsečících) / Zdroj: Bill Kramer
  • - Přidána funkce CISTI_VN (menu GGmenu - Čisti - Čisti adresář) / Zdroj: nadstavba ProBlbec
  • - Aktualizace funkcí: wblockall; srxTEXT; reverse (2.1) / Zdroj: Xanadu
  • - Aktualizace funkce: lomove_body na verzi 2.24dev / Zdroj: Alfred
  • - Menší úprava bloků Cislo_mistnosti; PTUT_L; PTUT_P
  • - Reorganizace menu v části Bloky a Modifikace

Upravil PepaR - 21.zář.2007 v 14:16
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2007 v 19:37
GGmenu v1.96

Po době testování zveřejňuji finální verzi GGmenu. Snad se někomu bude hodit.

Novinky:
  • - Značné zrychlení načítání menu přepsáním kódu MNU a MNS souboru
  • - Umožněno násobné vkládání výškových kót (panel nástrojů GG - Kóty výškové)
  • - Přidáno 5 nových příkazů pro interpolaci (menu GGmenu - Situace)
  • - Přidáno několik funkcí pro Dopravní stavby: Lomové body a Staničení (menu GGmenu - Dopravní stavby)
  • - Přidána funkce pro hromadnou změnu vlastností textu (menu GGmenu - Text - Hromadná změna vlastností textu)
  • - Přidána funkce pro znovunačtení GGmenu (menu GGmenu - Nastavení - Znovunačíst GGmenu)
  • - Aktualizováno několik nástrojů od Alfreda
  • - Přidány nástroje od Alfreda
Rád bych zde poděkoval všem, kteří mi hlásili chybky, přispěli svýmy názory nebo nějakým tím blokem či funkcí do menu/standardů.

Upravil PepaR - 14.čvc.2007 v 13:12
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.dub.2007 v 09:52
Jsem rád, že to někomu pomůže a ulehčí práci. Dík patří hlavně i autorům funkcí, já byl jen ten co to dal dohromady.

Co mě však zaráží je, že chyba byla v tom, že jste měl načtené podsložky složky KnihMAP. Ono totiž by to funkčnost nemělo ovlivnit.
Zpět nahoru
vladinko1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.kvě.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad
Bodů: 52
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.dub.2007 v 08:35
Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

Dobrý den,

není nutné to instalovat do žádného supportu.

Jste si jist, že máte načteny všechny cesty které byly v instrukcích zmíněny? Často je chyba v tom, že někdo nezadá C:/GGmenu a C:/GGmenu/Fce.

Co to píše za chybu?

Mohl byste prosím poslat sejmutý obrázek z okna options, co za cesty máte přidány?

Dakujeeem uz to mam a fungujeto bola presne chyba v tom ze som mal nacitane este aj dalsie podadresare
C:/GGmenu/Bloky/KnihaMap Co jo zle.

Dakujem a chválim tych co to spravili je to kusisko prace ktory nam to sedenie pri pc a rysovani trochu
ulahci

Dakujem
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.dub.2007 v 21:49

Ale budu Vás muset zklamat pod AutoCADem LT GGmenu nerozjedete.
Zpět nahoru
Starec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.čvc.2006
Používám:
Civil
Bodů: 17
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.dub.2007 v 14:35
Už nekolik dní sleduji diskuzi o GGmenu, neco sem se dozvedel. Sem však v tonto ohledu naprostý laik. Muže mi nekdo napsat co to vlastne je, k čemu to je a jak to nainstalovat a používat. Používám Autocad LT a a začínam v Autocad Civilu. Děkuji
starec
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.dub.2007 v 12:22
Dobrý den,
není nutné to instalovat do žádného supportu.

Jste si jist, že máte načteny všechny cesty které byly v instrukcích zmíněny? Často je chyba v tom, že někdo nezadá C:/GGmenu a C:/GGmenu/Fce.

Co to píše za chybu?
Mohl byste prosím poslat sejmutý obrázek z okna options, co za cesty máte přidány?

Upravil PepaR - 28.dub.2007 v 12:24
Zpět nahoru
vladinko1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.kvě.2006
Používám:
Autocad
Bodů: 52
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.dub.2007 v 09:53
Zdravim

Mne to nejako nefunguje neviem asi som nejaky vadny.
Mam vsetko nainstalovane ggmenu 1,96b.
Mam nacitane v OPTIONS vsetko napr c:/GGmenu/Bloky/KnihaMap.... A takto mam nacitane vsetky veci aj VUP FAST CAD je to asi 16 veci vsetko nainstalovane ggmenu 1,96b. Mam cez Menuload nacitane menu ggmenu.mnu.
Ukaze mi vsetky ikony ale vacsina mi nefunguje.Nieco ide. V podstate ide len Kresli I. a II. Neviem co robim zle. Prosiiim help
P.S.Neviem nemam to nainstalovat priamo do c/prog.files/autocad/support???
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2007 v 08:11
Na základě několika podnětných dotazů bylo GGmenu upraveno a zveřejňuji aktuálnější verzi. Díky Vám za zpětnou vazbu. Postačí přepsat původní složku a znovunačíst soubor MNU.

Novinky:
  • GGmenu v1.96b
  • Značné zrychlení načítání menu přepsáním kódu MNU a MNS souboru
  • Přidána funkce pro znovunačtení GGmenu (menu GGmenu - Nastavení - Znovunačíst GGmenu)
  • Aktualizováno několik nástrojů od Alfreda
Download: Odkaz byl odstraněn

Případné chybky mi prosím nahlaste. Děkuji

Upravil PepaR - 09.kvě.2007 v 19:15
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.dub.2007 v 08:38
Takže opět poupravená verze GGmenu 1.96a. Pro postačí přepsat původní složku a znovunačíst soubor MNU.

Novinky:
  • GGmenu v1.96a
  • Umožněno násobné vkládání výškových kót (panel nástrojů GG - Kóty výškové)
  • Přidáno 5 nových příkazů pro interpolaci (menu GGmenu - Situace)
  • Přidáno několik funkcí pro Dopravní stavby: Lomové body a Staničení (menu GGmenu - Dopravní stavby)
  • Přidána funkce pro hromadnou změnu vlastností textu (menu GGmenu - Text - Hromadná změna vlastností textu)
  • Přidány nástroje od Alfreda
Download: Odkaz byl odstraněn 
Případné chybky mi prosím nahlaste. Děkuji

Upravil PepaR - 09.kvě.2007 v 19:14
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2007 v 22:18
Já jsem to dnes zkoušel a když jsme zadal počet skupňů, pak konstrukční výšku, tak mi to udělal přesnou délku Y. Zkuste zadat nejprve počet stupňů a pak KV.
Zpět nahoru
Robo Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.led.2006
Bodů: 120
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2007 v 11:30
Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

Nemohl byste mi porsím uvést konkrétní případ schodiště, já bych to zkusil naházet do funkce a ověřil to?

ked date napr. KV 3300 a pocet schodov 18.(Samozrejme su relativne vysoke) ale potom vam vyjde vyska Delta Y = 183.33330000
a po odmerani KV Delta Y = 3299.99940000
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2007 v 11:19
Původně odeslal(a) Robo Robo napsal(a):

to mam, a stale to pise bez des. miest, pokial su v cisle nuly. Pokial je vyskova kota napr. 4725 tak napise +4.725
nasiel som prispevok http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=4386&KW=potla%E8en%ED+nul&PID=21238#21238
ale toto problem neriesi, pretoze potom mi pise nuly za des. ciarkou aj v kotach.
Nu, to že by mohl mít někdo zapnuto potlačování nul, mě nenapadlo, považuji tento rpoblém tedy za vyřešený.

Původně odeslal(a) Robo Robo napsal(a):

tomu rozumiem, ale bez ohladu na to co vyplnite prve vam v niektorych pripadoch - pokial vychadza vyska schodu napr. na xxx,3333 dojde k zaokruhleniu a potom su finalne schody nizsie ako je potrebne. To je ten finalny vysledok s tymi drobnymi za des. ciarkou. V principe je to blbost, ktoru nikto nevidi ani v pocitaci (pokial si to neodmera) ani na vykrese ale ja uz z principu neznasam kreslenie, kde mi lietaju drobne za des. ciarkou.
Nemohl byste mi porsím uvést konkrétní případ schodiště, já bych to zkusil naházet do funkce a ověřil to?

Dále bych chtěl ještě zmínit, že uživatel Chop poradil výborný způsob jak to udělat abyste nemuseli při každém vkládání výškové kóty znovu mačkat ikonku. Postačí upravit kód v menu na *^C^C^P(VKS "vk1") . Neřeší to sice opakování na stisk pravého tlačítka, ale tímto se bude vkládat kóta donekonečna dokud ji neukončíte Esc. Opravím to v příští verzi GGmenu.

Zpět nahoru
Robo Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.led.2006
Bodů: 120
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2007 v 10:08
super funguje. dakujem
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6075:Železobeton, násypy, prejzy a další šrafovací vzory pro AutoCAD.

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12345> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,477 sekund.