Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Peter M. ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.srp.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2013, Revit 2010, Inventor 2013 Stav: Offline Bodů: 334 |
![]() Zasláno: 30.čvc.2007 v 10:52 |
Zdravim,
jsem v zacatcich ve tvorbe linearnich bloku. Jak docilim protazeni soumerne dle osy na obe strany stejne pomoci jednoho parametru ? |
|
Peter M.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21896 |
![]() |
Stačí si nadefinovat lineární parametr s referenčním bodem v polovině (v ose) a na něj navázat dvě akce protažení (na obě strany). Příklad takového bloku najdete v souboru XanaduSymStretch v Katalogu bloků.
|
|
![]() |
|
Peter M. ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.srp.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2013, Revit 2010, Inventor 2013 Stav: Offline Bodů: 334 |
![]() |
Je to skutecne v "Mnoziny parametru" -> Dvojice linearniho protazeni...
dekuji za napovedu |
|
Peter M.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21896 |
![]() |
Ano, to je to samé.
|
|
![]() |
|
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
Mám definovaný blok na stejném principu a používám ho při kreslení překladu nad otvorem. Vložím ho na střed otvoru a roztáhnu na potřebnou délku podle otvoru. Když ho protahuju pomocí šipečky, ukazuje se mi zároveň kota s celkovou délkou bloku.Tu je také možnost zadat ručně při této editaci,ale tady je problém. Když ji zadám ručně, tak se blok protáhne o stejný rozdíl na obě strany místo na každou jen půlku. Např. blok je v původním stavu dlouhý 1000 a chci aby byl 1250 a při vepsání 1250 se prodlouží na obě strany o 250 a je tedy 1500. Při ručním posunu to funguje dobře - jakou hodnotu mi ukazuje kota, takovou skutečně má. Je to stejné v mém bloku, ale i ve vašem bloku v příspěvku výše. Pro úplnost přikládám svůj blok.
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Mohl byste prosím znovu uploadovat Váš blok?
|
|
![]() |
|
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
Zkusim
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak ted jsem v koncích. V náhledu mi to stažení funguje, ale v samotném příspěvku ne.
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Je tam nějaké podivné kódování češtiny při uploadu - blok jsem umístil do Katalogu:
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Příbuzné CAD tipy: | ||
Tip 278: | ![]() ![]() | Oříznutí bez hranic... |
Tip 10476: | ![]() ![]() | Proporcionální protažení, posun s protažením v AutoCADu. |
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,289 sekund.