ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.132.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Inženýrský kalkulátor, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Konference CADfórum 2026 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřeno3D do 2D

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
DodoSVK Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 13.říj.2007
Lokalita: Slovensko
Používám:
MAP 3D
Stav: Offline
Bodů: 184
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: 3D do 2D
    Zasláno: 13.říj.2007 v 15:14
Dobry den.

Ako semestralny projekt mame navrhnut cestnu komunikaciu..mali sme na vyber, AutoCAD alebo rucne. Aj napriek tomu ze nemam z cadom skusenosti som si zvolil prvu moznost. no bohuzial hned na zaciatku som narazil na problem.. V skole nam dali mapovy podklad- vrstevnice, na ktory mame C.K. navrhnut. Problem je ze autocad mi dane vrstevnica vnima v 3D prostredi, hoci mam pohlad z hora, a teda vrstevnice sa javia ako plocha.  A to mi sposobuje velke problemy nakolko my nefunguje snap - intersection, nakolko jednotlive ciary ktore nakreslim v skutocnositi vrstevnice nepretinaju, (maju inu zetovu suradnicu) hoci z TOP pohladu sa javi ze maju spolocny bod..taktiez sa mi skresluje dlzka ciar, ktore sa mi nekreslia v ramci jednej plochy ale sikmo...

viete mi poradit ako urobit z vrstevnic krivky ktore budu v jednej rovine? nech mozem kreslit iba v 2D prostredi...
Velmi dakujem za rady!!!
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 22228
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2007 v 17:27
Stačí vrstevnicím změnit vlastnost výška - viz např.:

Pokud ale budete dělat návrh trojrozměrně, bude se vám výška vrstevnic ještě hodit - viz např.:
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)
Zpět nahoru
DodoSVK Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 13.říj.2007
Lokalita: Slovensko
Používám:
MAP 3D
Bodů: 184
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2007 v 18:06
DAKUJEM, pomohol jednoduchy prikaz _CHANGE _ELEV 0

Este raz dakujem
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 296:Jak přenést entity v AutoCADu a LT do Z=0?
Tip 15062:Jak převést geometrii potrubní sítě Civilu do 2D, resp. do SHP?
Tip 5407:Export 3D pohledu do 2D formátu DWG.
Tip 8949:Jak převést 3D objekty Civil3D na autocadovské 2D entity?
Tip 11073:Jak převést 2D křivku na 3D a naopak?
Tip 5369:Jak vytvořit 2D výkresy z 3D těles AutoCADu?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,410 sekund.