ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKolečko myši

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Honza Vašek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.bře.2006
Stav: Offline
Bodů: 19
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kolečko myši
    Zasláno: 24.pro.2007 v 21:09

Požadovaná funkce: Posun pohledu jedním kliknutím a držením prostředního tlačítka myši

Autocad 2006 (dále ACAD) je implicitně přiřazeno prostřednímu tlačítku (resp. kolečku) myši makro “‚_pan“ (uvozovky nejsou součástí makra; makro jsem nalezl v nástroje / vlastní / tlačítka myši) a tento příkaz při stisknutí prostředního tlačítka myši v aktuálním pohledu přepne kurzor z křížku na ruku a poté je možné se současným stisknutím a držením levého tlačítka posouvat pohledem v aktuálním okně bez změny přiblížení (zoomu). Pro ukončení této funkce je nutné stisknout Esc nebo dát v místní nabídce příkaz konec.

Naopak V ADT 2006 po stisknutí a držení prostředního tlačítka (resp. kolečka) myši je možné bez dalšího okamžitě posouvat pohledem v aktuálním okně a po uvolnění prostředního tlačítka se kurzor vrátí zpět. Po dobu stisku není zobrazen kurzor ruka. Tlačítku je přiřazeno makro “$P0=SNAP $p0=*“.

Poté co jsem se pokusil zkopírovat makroADT 2006 do ACAD 2006 je funkce prostředního tlačítka vyvolání místní nabídky. V dialogovém řádku nazváno „Pomůcky menu autocadu načteny“.

Prosím o pomoc s definováním makra, které by v ACAD 2006 provedlo stejnou funkci jaká je výše popsána v případě ADT 2006.

Ve vlastnostech myši mám u prostředního tlačítka nastaveno “modele-click“, tedy prostý stisk. Typ myši je Microsoft Wireless Laser Mouse 6000 v1.0 a software je Microsoft Intellipoint 6.2 (IP32Eng6.20.182.0).

Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Bodů: 1796
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.pro.2007 v 10:56
Proč je tento dotaz uveden dvakrát), jinak se zde o tom již psalo.
Mam stejnou myš je o kolečka (střední tlačítko) mam nastaveno middle - click a vše na možnosti funguje správně, jen s malým zpožděním (bezdrát)

Upravil zdrk - 25.pro.2007 v 10:57
Zpět nahoru
Diskutér
Diskutér

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.pro.2007 v 11:24
To jsme rád, že ti funguje, ale ten problém to bohužel neřeší. Psal jsem to dvakrát, aby byla větší šance, že si to někde přečte a třeba mi poradí, co s tím. Díky
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Bodů: 1796
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.pro.2007 v 13:09
Chtěl jsem uvést, že jsem v cadu nic nenastavolal, nechalů jsem vše dle instalace. V ovladači myši jsem jen změnil funkci na klasické prostřední tlačítko - příkaz "modele-click" jsem ve svém nastavení nenašel.
Původně odeslal(a) Honza Vašek Honza Vašek napsal(a):

Ve vlastnostech myši mám u prostředního tlačítka nastaveno “modele-click“,
tedy prostý stisk.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20071227_130705_myš.jpg

Upravil zdrk - 27.pro.2007 v 13:11
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2573
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.pro.2007 v 13:18
A zkoušel jste bez jakéhokoliv nastavování makra pouhé MBUTTONPAN = 1?
J. Mantlík

Zpět nahoru
Diskutér
Diskutér

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.pro.2007 v 14:44
'_-pan je onen příkaz, už jsem to vyřešil. Tak pro ty, kteří mají stejnou potíž. I když to stále nefunguje ideálně.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 324:VIPJak zdarma získat podporu Zoomu "scroll" kolečkem myši MS Intellimouse i v AutoCADu R14?
Tip 9002:VIPZměna směru/orientace zoomování kolečkem myši v Inventor View.
Tip 2291:VIPKolečko myši nezoomuje ve VoloView či AutoCADu.
Tip 6275:Jak vypnout 3D orbit na Shift+kolečku myši?
Tip 2623:VIPJak přepnout směr zoomování kolečkem myši v Inventoru?
Tip 7158:Obrácený směr zoomování kolečkem myši v Inventoru.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,852 sekund.