Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Venca80 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.čvc.2008 Lokalita: ČR (PL) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 183 |
![]() Zasláno: 28.čvc.2008 v 09:17 |
-souhlas, ale v mém případě, jsem to z designových důvodů prostě takto chtěl... :-P -problémy jsem zatím neměl, ale jako jinde určitě platí, čím jednodušší tím lepší, takže souhlas -to není problém - CTRL+R -...vzhledem k ceně papíru určitě... :-) |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Pan Říha to vystihl přesně, tytéž zkušenosti mám i já. S tou poslední odrážkou souhlasím, ale přeci jen se snažím to napasovat tak, abych zabral papíru co nejméně. Už jenom kvůli stromům ;)
Upravil PepaR - 26.čvc.2008 v 11:00 |
|
![]() |
|
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
naprosto souhlasím se vším, zejména poslední odrážka stojí za to
![]() |
|
Kackac
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
po letech laborování bych rád připodotkl:
- nejlepší je prostě si výkres vymyslet tak, aby výřezy přes sebe nebyly. neříkejte, že to nejde.
- ideální je mít je všechny obdélníkové, tj. neořezávat je (ořezaný výřez mívá potíže s tiskem rastrů a s tiskem obecně na určitých tiskárnách.
- když má člověk dva výřezy na sobě, tak má stejně problém s tím, jak se do toho menšího z nich v paperspace dostat.
- obecně jsem vypozoroval, že lze ztratit několik hodin času seskládáváním výřezů tak, aby byl papír pěkně zaplněn. vzhledem k ceně papíru mi to přijde jako ztracený čas.
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
Radši bych moc nejásal. Když jesem pak zkusil něco přikreslit v modelu, tak se to celé rozházelo (pořadí výřezů) a pomohlo jedině znovu zkopírovat výřezy na původní místo (ty původní pak vymazat).
Takže se zdá že dnes jsem se vydal ve stopách J.d.Cimrmana -cestou slepých uliček (tudy ne přátelé)
PS
Jedině že by to v A2008 fungovalo lépe
|
|
![]() |
|
Venca80 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.čvc.2008 Lokalita: ČR (PL) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 183 |
![]() |
No tak to je prostě geniálně jednoduché... Proč mě sakra tahle nejjednoduší varianta nenapadla? ![]() ![]() PS: Nicméně by mě stejně zajímalo o čem je ten zmíněný VIP tip... :-)) |
|
![]() |
|
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
Zkusil jsem ještě jednu variantu.
Podložit _WIPEOUT v modelu pod celý výkres. Pak se zdá že to funguje jak si asi představujete. Výřezy jsou překrývány v pořadí, jak jsou postupně vytvářeny
|
|
![]() |
|
![]() |
Omlouvám se. Tak jak jsem to popisoval, se to zobrazí ve správném pořadí, bohužel pouze do prvního zazoomování (o tisku ani nemluvím)
|
|
![]() |
|
![]() |
Zkoušel jsem to A2002. WIPEOUT mi funguje, ale pro pořadí objektů (výřezů) nestačí vybrat rámeček daného výřezu, ale vlezt "do výřezu" (_MSPACE ) a vybrat alespoň jednu entitu a té změnit pořadí _DRAWORDER
|
|
![]() |
|
![]() |
Takže nic jednoduchého a relativně rychlého... :-( "Překrýt" jsem chtěl použít, ale v rozvržení (protože v modelu by mi to překáželo) a tam to bohužel překryje oba výřezy (nejde měnit pořadí objektu)...
Myslel jsem že nějaké zneprůhlednění existuje, když je tu TIP http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=2310 , který je ale bohužel VIP, takže ho nemůžu vidět (i když řeší opačný problém)... |
|
![]() |
|
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
Buď můžete spodní výřez "vykousnout" - udělat mnohoúhelníhovou hranici tvoříte-li ho nově nebo už hotový dodatečně ořízkout o nějakou křivku příkazem VPCLIP (VOŘEŽ). nebo druhou možností je WIPEOUT (PŘEKRÝT) - bezbarvý rastrový obrázek, který zakryje to, co je pod ním, tomu pak nezapomenout vypnout zobrazování rámečků (dělá-li na tom výkresu více lidí, je dobré pro ostatní, kteří neví, že tam něco takového je, napsat poznámku v netisknuté hladině, aby netápali)
|
|
Kackac
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den,
řeším problém, jak zneprůhlednit výřez. Chci na výřez v rozvržení umístit další menší výřez a nechci aby byl výřez pod ním vidět. Lze to udělat nějakým jednoduchým způsobem (budu takto dělat velkém nožství rozvržení)? |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.