Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() Zasláno: 22.srp.2008 v 13:59 |
Vie mi prosim niekto poradit, ci existuje SW alebo aspon postup na
vypocet statickych parametrov schodista? Pripadne ak je to prilis
zlozite najde sa niekto, kto by mi to vedel vypocitat? Pripadne aj za
uplatu?
Potrebujem to vyriesit surne a co najskor. Dakujem Vam vopred vsetkym ochotnym pomoct. Pre upresnenie: Drevene stupne s nerezovymi rozperkami z jednej strany, z druhej strany votknute do steny zo ZB. Zabradlie nerezove stlpiky, vypln vodorovne pruty. Schodiste dvojramenne, podorys hranate U. Sirku stupnov by som chcela 90-100cm, zrkadlo vychadza potom 55-35cm. S medzipodestou cca 90cm sirka. Upravil Buba - 22.srp.2008 v 14:05 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Šířku stupňů jistojistě nebudete mít 90-100 cm, pravděpodobně mluvíte o šířce schodiště. Navíc mezipodesta by měla mít totožnou šířku jako schodiště, popřípadě by měla být o něco větší než je šířka schodiště - kvůli stěhování a možnosti vytočení se s předmětem. Na šířce zrcadla zas až tak moc nezáleží, pokud jej budete mít volné.
Nu a co se týče statiky, tak to lze vypočítat i ručně, pokud si to rozložíte na jednotlivé nosníky. Zálěží zda to potřebujete spočítat postaru, tzn. podle ČSN nebo po novu, podle EU. Pokud to chcete spočítat dopodrobna, tak by bylo nejlépe kontaktovat statika, specialzujícího se na ocelové konstrukce.
|
|
![]() |
|
Paolo ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 16.lis.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIP 2008, Catia V5R18 Stav: Offline Bodů: 201 |
![]() |
a co kdyby to celé vymodeloval a zpočítal v AIP ? nevím možná by to nebylo podle ČSN ani podle EN ale jako nástřel to určitě bude stačit
|
|
-------------
AIP 2008, Catia V5R18, 3D spacepilot |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Poobede by mal byť nejaký návrh a ja chcem vedieť, či sa nebudú prehýbať stupne, ani medzipodesta a nebude labilné zábradlie. Za koľko mi to viete vypočítať? :)
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
U mě to není o penězích, ale o času, nu a pro Vás bych to udělal i zdarma ;). Problém navíc je, že průhyb se počítá jinak než únosnost a veškeré tabulky s koeficienty mám doma a nyní jsem v Anglii.
Upravil PepaR - 26.srp.2008 v 10:39 |
|
![]() |
|
Paolo ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 16.lis.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIP 2008, Catia V5R18 Stav: Offline Bodů: 201 |
![]() |
prohýbat se bude v každém případě :) jde jen o to o kolik. Hoď návrh sem na forum a uvidíš, určitě se ti nekdo ozve kdo to spočítá. Je zde hodně hodných lidí.
docela bych na to mrkl i sám, budu taky stavět schodiště :) Upravil Paolo - 26.srp.2008 v 10:56 |
|
-------------
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ste veľmi zlatí. Hneď ako to budem mať to tu "hodím".
:)
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak mi to konečne poslali.
Kde to môžem nahrať? Ak ochota ešte nepominula.
![]() Upravil Buba - 01.zář.2008 v 08:24 |
|
![]() |
|
Paolo ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
fileshare, rapidshare, ftp ..... prostě kdekoliv
|
|
-------------
|
![]() |
|
Paolo ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
byl jsem týden pryč ale koukám že nic nového, takže jste to asi už analyzoval sám
|
|
-------------
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Příbuzné CAD tipy: | ||
Tip 5514: | ![]() ![]() | Statika pro CAD modely. |
Tip 8239: | ![]() ![]() | Přehled web adres pro využití služeb a aplikací na Autodesk cloud 360. |
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,180 sekund.