ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPřevod dgn

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21916
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2008 v 13:45
Ano, textový formátu AutoCADu - DXF - je "bezpečnější".

DWG lze v Microstation otvírat (číst) relativně dobře, u starších verzí Microstation může být problém s jeho omezenější přesností, reprezentací hladin a bloků.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2008 v 20:03
Musím taky poděkovat jednomu člověku z fóra, díky nemuž mohu používat Bentley Redline. Určitě by si zasloužil i jmenovat, ale bojím se aby pak neměl plnou emailovou schránku dotazů.

Osobně jsem ešil převod vždy přes Bentley Redline a nebyl s tím problém, až na klasické kosmetické úpravy.

Upravil PepaR - 03.zář.2008 v 20:10
Zpět nahoru
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Bodů: 848
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2008 v 15:23
Jelikož používám Bentley Redline několik let a bez větších problémů, musím se k některým výtkám na jeho adresu vyjádřit. Byl jsem k jeho používání donucen v době, kdy převod z AutoCADu byl velmi komplikovaný a měl jsem na vybranou, buď používat tento soft a přízpůsobit své dosavadní zvyklosti z CADu tak, aby po převodu byl HIP objednatele spokojen a nebo přijít o zajímavou zakázku. Takže
- k úspěšnému používání potřebujete nutně soubory od toho, s kým spolupracujete, např. pro převod do správného JTSK, knihovnu značek např. od geodetů, knihovnu značek o projektantů železnic. Pak se Vám jejich DGN zcela korektně zobrazí a s vysokou pravděpodobností i překlopí do DWG
- ano, není to to "naše" DWG, ale mnohokrát jsem prostě z jejich DWG vybral všechny entity a přehodil do "našeho DWG" a bylo po všech problémech s načítáním
- je dobré si pohlídat jejich knihovny, protože se nám stalo, že se některé dokonce "bily" a zobrazovany nesmyslné značky, např. místo značky šoupětě tam byla nějaké značka pro železnice
- to nejdůležitější na závěr. Všechny mnou převedené moje DWG do DGN byly přijaty bez výhrad, tedy myslím co do kompatibility s jejich DGN
- přiznám se, pro 2008 jsem si doplněk pro DGN ani neistaloval, u 2009 jsem to zatím nezkoumal, jako stará konzerva používam BR a jsem spokojen

R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
alda Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2007
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCADLT 2024
Bodů: 113
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2008 v 09:03
Dobrý den.
Zkoušel jsem ten přímý import a export DGN v Acad2009. Program po mě však vyžaduje "udělení oprávnění od správce". Neví někdo co to znamená?
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Bodů: 1803
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2008 v 09:58
Při čem to vyžaduje - pokud při importu - může být nějak ochráněn DGN soubor.
Zpět nahoru
alda Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2007
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCADLT 2024
Bodů: 113
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2008 v 12:31
Píše to při práci v obou směrech. A je to přesně: "Nemáte povolení ukládat do tohoto umístění. Obraťte se na správce s žádostí o udělení opravnění." Ukládám do složek s kterými Acad nemá žádné problémy.
Pokud jde o WinXP mám práva administrátora, instalace a licence Acad2009 je na mém počítači.
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2008 v 16:08
Tak to umísťujte jinam...Wink...třeba do C:\Temp
-FerTh-
Zpět nahoru
malyp Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2009
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
AutoCAD LT 2015
Bodů: 6
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.kvě.2009 v 08:58
Dobrý den,
máme s kolegou stejný problém s příkazem DGNIMPORT. AutoCAD hlásí že potřebujeme oprávnění od správce. Podařilo se někomu tento problém vyřešit?

díky za radu
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 636:Jak z AutoCADu zapsat nebo naopak načíst formát DGN?
Tip 7251:Jak načíst CEL soubory (bloky Microstation) do AutoCADu?
Tip 10579:Hromadná konverze DGN souborů do formátu DWG.
Tip 12758:Převod 3D spline na 3D křivku se zachováním původních vrcholů.
Tip 6661:Chyba při importu/exportu DGN - "Nemáte povolení ukládat do tohoto umístění".
Tip 14301:VIPHavárie při importu nebo připojení určitých typů DGN souborů - DGNIMPORT (řešení)

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,270 sekund.