Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.105.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět
|
Stránka <123 archiv |
| Autor | |
Radim Cech
TOP uživatel
Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
Zasláno: 10.lis.2008 v 19:29 |
|
Zásadně šedá, protože na ní je skutečně vidět "téměř" všechny základní barvy. Na bílé nevidíte žlutou, na černé zase tmavě modrou, tedy pokud "nevyhulíte" jas a kontrast na "plné koule". Ale to po pár hodinách práce máte oči jak "angorák"
A navíc skutečně šetří oči, které máme jen dvě na celý život. Naštěstí dvě!!!
Navíc je celý CAD dnes laděn do šeda ( aspoň mně se tak tváří po instalaci ), takže není ani kontrast mezi plochou pro kreslení a ostatními ikonami, řádky atd.
|
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
PepaR
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager
Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6218 |
Zasláno: 10.lis.2008 v 18:22 |
|
No jo, ale jakou šedou máte na mysli?
|
|
![]() |
|
Mantlík
TOP uživatel
Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
Zasláno: 10.lis.2008 v 18:14 |
|
Vzhledem k tomu, že já (ale i další kolegové z profese) jsem na tom s používáním barev trochu jinak a ani výsledek této diskuze se mne prakticky nedotkne, nemohu stavařům něco vnucovat ..
Takže k pozadí - podle mne je nejvíce rozumných odstínů barev vidět na šedé, taky jsem za ta léta zjistil, že mi i nejméně namáhá oči ..
Podobně demokraticky, jako p. Říha jsem tedy (z dnešního pohledu) již dávno šedou zavedl jako jedinou správnou v naší společnosti
Je pravdou, že dvě kolegyně se revizionisticky vrátily k prastaré černé
.....no, prastaré, asi ano, ale první autocad, který jsem viděl (a taky pak na něm dělal) měl pozadí oranžové - jantarové - amber (?)
|
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
zdrk
TOP uživatel
Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1808 |
Zasláno: 10.lis.2008 v 18:13 |
|
Zkoušel jsem různé barvy např. bílou, šedou i tu nažloutlou z 2009 a vždy jsem se vrátil k černé.
|
|
![]() |
|
PepaR
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager
Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6218 |
Zasláno: 10.lis.2008 v 17:49 |
|
Zatím černá, ale záleží na kombinaci ostatních barev. Tzn. hodně dlouho jsme kreslil i v šedé. Jde o to najít kompromis mezi barvou, která bude nejšternější k našim očím a na jejímž podkladu budou velmi dobře vidět základní barvy, které v AutoCADu používáme.
Třeba ve správci souborů mám nastavenu jako pozadí zelenou, ale to bych si v CADu nedovolil.
PS: Děkuji panu Říhovi za rozvíření již dlouho stojatých vod problematiky stavařina vs CAD.
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel
Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1620 |
Zasláno: 10.lis.2008 v 17:34 |
|
budeme řešit, jaké barvy mají stavaři na co používat - roli samozřejmě hraje to, jaké je nastavené pozadí, aby barva byla vidět: proto začínáme anketou.
Jako její autor si dovolím zmanipulovat ji hned v počátku:
...uvědomte si prosím, že standard barev bude šitý na většinový názor.... |
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět
|
Stránka <123 archiv |
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,160 sekund.

barva pozadí v autocadu

Možnosti tématu