ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoZkratka ESC

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Joska Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.srp.2007
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 6
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zkratka ESC
    Zasláno: 07.lis.2008 v 10:01
Přestala mi v Autocadu Lt2007  fungovat klávesice ESC (po změně desetinné čárky na tečku v numerické klávesnici).Pomůžete mi?
Tonda
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21916
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2008 v 10:42
Klávesa pravděpodobně negeneruje původní kód ESC. V jiných aplikacích funguje?
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Joska Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.srp.2007
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD LT
Bodů: 6
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2008 v 12:50

Myslím že ne.Momentálně jsem to řešil tak ,že jsem se vrátil o bod obnovení nazpět,ale zase mám tím pádem čárku na numerické klávesnici.

Tonda
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2008 v 14:42
Pokud používáte klávesnici s desetinnou tečkou, která je pomocí úpravy registru (soubor *.reg), tak můžu říct, že se tím nesou problémy se špatně fungujícímy klávesami. Klávesy po nastartování nebo v průběhu práce znenadání nefungují nebo začnou fungovat špatně (místo ESC je libovolné písmeno, místo písmena třeba DEL....). Po navrácení registru do původního stavu (ruční vymazání klíče) vše funguje opět dobře. Myslím že se to již řešilo, zkuste hledat.
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2008 v 10:33
Já tro řeším tak, že používám anglický jazyk (na hl. panelu dole vpravo - panel jazyků), do CS přepnu kl. zkratkou Ctrl+Shift, dalším stiskem Ctrl+Shift jsem zpátky v EN.
-FerTh-
Zpět nahoru
Kackac Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.úno.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD
Bodů: 469
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2008 v 13:52
Také jsem kdysi (a vydrželo mi to docela dlouho) přepínala CS/EN klávesnici, ale bylo to dost nešikovné, když potřebujete střídavě psát texty a používat tečku. Poté jsem zkusila decimal.reg, se kterým byly jen problémy. To, že tyto problémy způsobuje právě tahle změna v registru, jsem zjistila asi po dvou! letech, během kterých jsem notně nadávala na to, jaký mám krám notebook, a že nebýt toho, že na něčem dělat musím, tak by snad letěl z okna, po každém zapnutí počítače a někdy i během práce se mi zbláznilo několik tlačítek, většinou pomohlo několik restartů, někdy jsem to po desátém vzdala a nějakou klávesu prostě oželela. Teď používám "Microsoft Keyboard Layout Creator", protože mi ho Alfred v sekci hardware poradil, a bez problémů (jen nechápu, proč v excelu to píše čárku i přes nastavení tečky, že by Microsoft?:) )
Kackac
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2008 v 09:21
Původně odeslal(a) Kackac Kackac napsal(a):

jen nechápu, proč v excelu to píše čárku i přes nastavení tečky, že by Microsoft?:)

Excel respektuje místní nastavení Windows v ovládacích panelech. Stačí nastavit jako desetinný oddělovač tečku. Mám, to takhle vyzkoušeno.
Interně si Excel asi desetinnou čárku/tečku převádí na něco standardního, protože je fuk kde soubor otevřete. Zobrazí prostě aktuální desetinný oddělovač.
Bohužel AutoCad se vůbec o něco takového ani nepokouší a místní nastavení úplně ignoruje...

Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2008 v 12:53
Původně odeslal(a) Kackac Kackac napsal(a):

...bylo to dost nešikovné, když potřebujete střídavě psát texty a používat tečku. ...
Co s tím má společného tečka v běžném českém/anglickém textu (tj. ve Wordu)? Tečka je přece v obou případech (CS/EN) vždy na předposledním řádku 3. klávesa zprava.
Pokud používáte noťas, je lepší mít k tomu klasickou externí klávesnici.

Upravil Ferdinand - 19.lis.2008 v 12:54
-FerTh-
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3296:VIPPřímé zadávání CAD příkazů pomocí vícetlačítkové myši (F4 apod.)
Tip 1188:HPGL soubor se tiskne jako text. Jak přepnout tiskárnu do grafického režimu?
Tip 7489:Klávesa ESC mi v Mapu nezruší stávající výběr objektů.
Tip 425:Při pokusu o restaurování výkresu se opakuje chyba: ARX ERROR: eNullObjectId, ERROR: Could not instantiate AecDict!
Tip 398:Jak přenést hladiny a bloky z jednoho výkresu do druhého?
Tip 7819:VIPKlávesová zkratka pro Viditelnost komponenty (nebo jakoukoliv vnitřní funkci Inventoru)

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,180 sekund.