ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Jak novinky řešení Autodesk a ARKANCE ovlivní budoucnost stavebnictví
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoProgram pro elektrikáře

Odpovědět Odpovědět Stránka  <123 archiv
Autor
PepaK Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.čer.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2007, CADKON
Stav: Offline
Bodů: 5
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2009 v 09:30
No musim říct, že ještě před rokem bych asi mluvil úplně stejně Smile (dřív jsem dělal ve verzi 7). Mám teď ale jejich novou verzi a ta je znatelně lepší - už umí např. sdružené vedení včetně výkazů, což je pro mě dost značná časová úspora. O PITu vím taky, ale neběží nad LTčkem, protože je ve 3D. Pro mě osobně, jako elektrikáře je 3D zbytečný, ale taky dost nákladný počínaje plným AutoCADemUnhappy. Pit je taky bohužel německý sw a pro mě tak postrádá naše zvyklosti, mimo norem, které "nějak" mají.
Asi bych doporučil vyzkoušet, a to co sedne......... 
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof.
Bodů: 1247
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2009 v 09:19
Ideální byl pro tyto účely program od Autodesku - Actrix Technical. Bohužel jej koupil Microsoft a další vývoj zanikl (dále se vyvíjí pouze Microsoft Office Visio).
V tomto oboru je možné dále použít třeba ještě program ProfiCad.
Další tipy najdete na stránkách portálu elektrika.cz

Upravil vbehun - 26.led.2009 v 09:21
=^..^=
Zpět nahoru
Jiří Plávek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Revit
Bodů: 134
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2009 v 09:05
Já bych vám po zkušenostech s CADKONem tenhle program určitě nedoporučil. Zkuste třeba program PIT, to je nadstavba.

Ale asi by vám stačil i normální Autocad LT, elektrikářské značky tam jdou použít taky snadno.
Zpět nahoru
PepaK Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.čer.2008
Používám:
AutoCAD 2007, CADKON
Bodů: 5
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2009 v 08:36
...no možností pár je, ale nejvhodnější je podle mě CADKON (sám ho používám). Naučil jsem se ho používat během pár dnů (celkem jednoduchý, ale funkčností přesně to co je potřeba).
Zpět nahoru
Jezevcik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.led.2009
Používám:
AutoCAD2008
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2009 v 21:31
Dobrý den,jsem elektrikář a potřebuji nějaký jednoduchý 2 D program pro tvorbu půdorysových návrhů elektroinstalace v bytech a domech,kde by byly zároveň elektrikářské značky vypínačů,zásuvek,světel apod.Samozřejmě bych uvítal možnost kreslit půdorysy v měřítku.Děkuji za rady,jsem na tomto poli absolutní začátečník.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2552:VIP'Program provedl neplatnou operaci' při tisku z Volo View Express.
Tip 5530:VIPJak si upravit instalační program Windows aplikace? (např. ověření OS)
Tip 5390:VIPRuntime Error v prohlížeči Inventor View 11.
Tip 4475:Hlášení: Tento soubor byl uložen v jiném programu než je program Autodesku.
Tip 5490:Nelze instalovat VIZ 2008 do jiného než výchozího adresáře.
Tip 3521:Ztráta licence s chybou 11.1.6020

Odpovědět Odpovědět Stránka  <123 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.