ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.127.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNezobrazené značky sítí

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2026
Stav: Offline
Bodů: 2591
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nezobrazené značky sítí
    Zasláno: 26.úno.2009 v 17:23
Odpověď na jiné téma při připomněla problém, kdy jsem dostal podklad s inženýrskými sítěmi.
Čáry měly natvrdo nastané typy čar (komplexní - se značkami), všechny použité typy a k nim patřící soubory LIN a SHX mám. DWG bylo ve verzi 2000, otvíral jsem ho v Civilu 2006 (ale stejně se to chovalo i na holém acadu 2006? v iné firmě s jiným HW).

Čáry sítí se zobrazovaly jako Continuous (plná), ovšem pokud jsem nějakou čáru vybral, značky se objevily (stejně zobrazené jako vybraná = "vysvícená" čára). Po zrušení výběru značky zase zmizely  !?  

Nepomohlo nastavení typu čáry hladině a čáry dle hlad, jakákoliv změna měřítka, typu čáry, nic nenašel ani AUDIT a RECOVER.

Vyřešil jsem to zkopírováním s referenčním bodem do prázdného výkresu. Tam už se to začalo chovat mravně .....

Už se to někomu stalo a v čem může být problém? Díky.
J. Mantlík

Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1676
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.úno.2009 v 18:02
S tím výběrem je to divné. S tím jsem se ještě nesetkal.

Zmizení tvarů ze všech otevřených výkresů (až do doby restartování AutoCadu) může způsobit, když je v ve výkrese písmo s fontem SHX  stejného názvu jako je použitý tvar u čáry. Stačí otevřít takový soubor (i připojený jako xref) a značky zmizí.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2026
Bodů: 2591
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.úno.2009 v 19:30
Tak to je zajímavé, ale podobnou shodu jsem v souboru nezaznamenal

Jo, a zapomněl jsem dodat, že jsem samozřejmě bez výsledku restartoval acd i PC a také zkoušel měnit typy čar za podobné z jiné sady LIN/SHX
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11235:Inženýrské sítě a jiný směr v oblouku a v přímé
Tip 1000:Proč se mi nezobrazují entity při tažení myší v příkazu kopíruj nebo přesuň nebo při uzlové editaci?
Tip 7211:VIPGeodetické značky dle normy ČSN 013411 pro AutoCAD.
Tip 3097:VIPMísto symbolů průměru (Ø) se zobrazuje znak "n" nebo "Q".
Tip 14927:VIPAutomatická úprava velikosti symbolu náčrtu v Inventoru (iLogic)
Tip 8820:VIPJak nastavit automatické otáčení symbolu podle směru proudění?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.