Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Kmasek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 12.bře.2007 Lokalita: ČR (JM) Stav: Offline Bodů: 201 |
![]() Zasláno: 21.dub.2009 v 08:22 |
Dobrý den.
Mám výkres svařované konzoly, skládající se ze 3 dílů. Udělám výkres a v něm kusovník. Kusovník však obsahuje pouze ty 3 díly ze kterých je složen, ale chybí tam nadřazený(nultý) řádek s informacemi o celé sestavě svařence (název, hmotnost atd.). Nevíte jak tento řádek vložit do kusovníku. Děkuji |
|
![]() |
|
Rumisch ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 16.led.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() |
To, na co sa pytate sa urcuje vo vlastnostiach kusovnika a dalej vyber stlpcov. Tam si z lavej strany vyberate pozadovane stlpce ( mozu byt uz preddefinovane alebo uzivatelske). Nejlepsie si to pozriet v Helpe. |
|
Peter Rumis
Inv.2018 Vault Professional 2018 Windows 7 Prof CAD konstrukter Rubble Master |
|
![]() |
|
Kmasek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 12.bře.2007 Lokalita: ČR (JM) Stav: Offline Bodů: 201 |
![]() |
Z nápovědy jsem nic kloudného nevyčetl.
|
|
![]() |
|
![]() |
V kusovníku na výkrese sestavy stroje, který se skládá ze svařenců je vypsáno na jednom řádku: jeho pozice,popis svařence, jeho hmotnost atd.
Tento řádek potřebuji vložit nebo nějak vypsat také v samotném výkrese svařence. Děkuji |
|
![]() |
|
Charlee ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.dub.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021 Stav: Offline Bodů: 279 |
![]() |
Já to dělám ( když potřebuju zachovat čísla pozic ) tak, že si v hlavní sestavě vytvořím pohled, kde je vidět jen ten svařenec. Do výkresu vložím tu sestavu v zobrazení jen toho svařence. Tím pádem je rozpiska stejná jak v sestavě a vyfiltruju co nepotřebuju ve svařenci.
Nebezpečí je pokud do sestavy přibude díl. Ten se pak zobrazí i na výkrese svařence a musí se zvlášť zneviditelnit. Druhá možnost je směřovat kusovník přímo na sestavu bez toho aby byla vložena a zase filtrovat co není třeba. |
|
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
|
|
![]() |
|
![]() |
To je moc složitý. Nešlo by nějak jednodušeji, nepotřebuji mít zachované čísla pozic hlavní sestavy. Stačí mě pouze zapozicované díly 1-n. Díky
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,258 sekund.