ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Jak novinky řešení Autodesk a ARKANCE ovlivní budoucnost stavebnictví
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoTloušťka čar

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
janolsak Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.dub.2009
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCAD 2007
Stav: Offline
Bodů: 4
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tloušťka čar
    Zasláno: 26.dub.2009 v 20:25
Dobrý den, mám problém s tím, že spustím cad, vložím šablonu a nyní potřebuji začít rýsovat. Jenže když kliknu na formát-tloustka čar a změním číslo třeba na 0,7mm tak se mi změní komplet všechny čáry včetně šablony na 0,7mm. Jsem v cadu začátečník, ale myslím že by to mělo fungovat normálně a né mi měnit kompletně obrázek včetně šablony, i když hladiny šablony mám zamklé, tak se mi čáry i písmo stále změní.
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.dub.2009 v 20:46
Moc tomu nerozumím. Již nakreslené věci se nezmění. Pokud cokoli dále kreslíte s nastavenou tloušťkou, tak je to logicky dle této tloušťky.

Pokud možno neměňte tloušťky pro jednotlivé entity. Nastavte si hladiny dle účelu (zdivo, koty, popisy, pomocné), nebo dle toho jak je budete chtít tisknout (tlustá, tenká, ....), apod. - prostě jak chcete. Každý to dělá jak mu vyhovuje. Pak kreslete s nastavením DLEHLAD a měňte si hladiny. Snadno se pak změní tloušťka pro celou hladinu - když se například první nastavení nepovede a potřebujete něco zdůraznit.

Jinak jestli jste začátečník, tak doporučuji projít si tyto stránky http://www.cadforum.cz/cadforum/Vyuka-AutoCAD/defaultCE.html

Upravil alfred - 26.dub.2009 v 20:47
Zpět nahoru
cestár Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.říj.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D 2018
Bodů: 313
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2009 v 08:09
Pridám dovysvetlenie - formát_tlošťka čar nastavuje "výchozí" hrúbku čiar. To znamená, že na zadanú hrúbku sa zmenia všetky entity s nastavenou vlastnosťou hrúbky čiary na "výchozí". Platí to aj spätne na nakreslené entity. Keď chcete dosiahnuť rôzne hrúbky čiar, postupujte podľa alfreda.
Zpět nahoru
janolsak Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD 2007
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2009 v 10:05
Ahaaaa, děkuji za vysvětlení. Já dělám technické kreslení a proto potřebuji ty různé tlouštky čar, podle vás jsem si nastavil hladinu, nastavil 0,7mm čáru, dal tuto hladinu jako aktuální a začal pracovat, jenže když změním hladinu na další, třeba na neviditelné hrany na 0,3mm tak v rozvržení se mi zobrazují stále stejné tlouštky čar. Nevím, ale myslím, že v rozvržení by mělo jít vidět už od pohledu o jak tlustou čáru jde ne?
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Bodů: 731
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2009 v 10:31
Alfred mel namysli, ze mate nastavenou tloustku cary "rucne" - zkusim vysvetlit.
Pokud mate vytvorenou hladinu, tak u ni si zvolite jakou barvu, typ cary, tloustku bude mit, ale obcas se vam hodi si napr u stejne hladiny udelat jinou tloustku cary pouze napr na kruznici a ostatni veci krom kruznice budou dlehlad. V nastojovych listach jsou ovladaci prvky hladin atd ... kde si lze nastavit AKTUALNE typ cary, barvu, tloustku, proste jen AKTUALNI zmena hladiny, ale ne "globalni" zmenite tim jen danou caru, pokud tam mate namisto hodnot DLEHLAD napr O,7mm tak se vam vsechny cary budou vykreslovat v tloustce 0,7, musite si nastavit DLEHLAD

Opravdu doporucuji prostudovat literaturu ci ucebnici a zkouset si to v cadu (viz prispevek od alfreda), toto jsou totiz velice zakladni veci, ktere se potrebujete naucit a jsou to take veci, ktere se spatne vysvetluji, protoze kazdy ma pracovni prostor jiny

Upravil Mikemamm - 27.dub.2009 v 10:33
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2009 v 10:34
Možná nemáte zapnuté zobrazení tlouštěk čar - zapíná se tlačítkem dole na stavovém řádku.
Také musíte mít nastavenou aktuální tloušťku DLEHLAD - aby se používalo nastavení hladiny.
Nebo také je možné nevhodně nastavené měřítko zobrazení tlouštěk - TLČÁRY (_LWEIGHT).
Zpět nahoru
janolsak Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD 2007
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2009 v 17:39
Clap děkuji za rady. neměl jsem zapnutý ten čudlík dole na zobrazování tlouštky čar :-) . Po drobných úpravách šablony a následné práci v hladinách vše jde jedna básen. Děkuji mockrát
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4564:Jak změnit tloušťku čar symbolů AutoCADu Mechanical.
Tip 5370:VIPJak nastavit tloušťku čáry i symbolu bodu?
Tip 5690:Nastavení tloušťky čáry v Inventoru.
Tip 1899:Mohu i v AutoCADu R14 pracovat s šířkou (tloušťkou čáry) entit?
Tip 2353:VIPJak exportovat do .WMF včetně tloušťky čar?
Tip 7747:Zobrazení tloušťky čar ve výkresu Inventoru.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,258 sekund.