Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
malyp ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 22.úno.2009 Lokalita: ČR (KV) Používám: AutoCAD LT 2015 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() Zasláno: 05.kvě.2009 v 08:58 |
Dobrý den,
máme s kolegou stejný problém s příkazem DGNIMPORT. AutoCAD hlásí že potřebujeme oprávnění od správce. Podařilo se někomu tento problém vyřešit? díky za radu |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Tak to umísťujte jinam...
![]() |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
alda ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.říj.2007 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCADLT 2024 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() |
Píše to při práci v obou směrech. A je to přesně: "Nemáte povolení ukládat do tohoto umístění. Obraťte se na správce s žádostí o udělení opravnění." Ukládám do složek s kterými Acad nemá žádné problémy.
Pokud jde o WinXP mám práva administrátora, instalace a licence Acad2009 je na mém počítači. |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Při čem to vyžaduje - pokud při importu - může být nějak ochráněn DGN soubor.
|
|
![]() |
|
alda ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.říj.2007 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCADLT 2024 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() |
Dobrý den.
Zkoušel jsem ten přímý import a export DGN v Acad2009. Program po mě však vyžaduje "udělení oprávnění od správce". Neví někdo co to znamená? |
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Jelikož používám Bentley Redline několik let a bez větších problémů, musím se k některým výtkám na jeho adresu vyjádřit. Byl jsem k jeho používání donucen v době, kdy převod z AutoCADu byl velmi komplikovaný a měl jsem na vybranou, buď používat tento soft a přízpůsobit své dosavadní zvyklosti z CADu tak, aby po převodu byl HIP objednatele spokojen a nebo přijít o zajímavou zakázku. Takže
- k úspěšnému používání potřebujete nutně soubory od toho, s kým spolupracujete, např. pro převod do správného JTSK, knihovnu značek např. od geodetů, knihovnu značek o projektantů železnic. Pak se Vám jejich DGN zcela korektně zobrazí a s vysokou pravděpodobností i překlopí do DWG
- ano, není to to "naše" DWG, ale mnohokrát jsem prostě z jejich DWG vybral všechny entity a přehodil do "našeho DWG" a bylo po všech problémech s načítáním
- je dobré si pohlídat jejich knihovny, protože se nám stalo, že se některé dokonce "bily" a zobrazovany nesmyslné značky, např. místo značky šoupětě tam byla nějaké značka pro železnice
- to nejdůležitější na závěr. Všechny mnou převedené moje DWG do DGN byly přijaty bez výhrad, tedy myslím co do kompatibility s jejich DGN
- přiznám se, pro 2008 jsem si doplněk pro DGN ani neistaloval, u 2009 jsem to zatím nezkoumal, jako stará konzerva používam BR a jsem spokojen
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Musím taky poděkovat jednomu člověku z fóra, díky nemuž mohu používat Bentley Redline. Určitě by si zasloužil i jmenovat, ale bojím se aby pak neměl plnou emailovou schránku dotazů.
Osobně jsem ešil převod vždy přes Bentley Redline a nebyl s tím problém, až na klasické kosmetické úpravy. Upravil PepaR - 03.zář.2008 v 20:10 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
Ano, textový formátu AutoCADu - DXF - je "bezpečnější".
DWG lze v Microstation otvírat (číst) relativně dobře, u starších verzí Microstation může být problém s jeho omezenější přesností, reprezentací hladin a bloků.
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Toto jsem nějak přehlédl. Jinak nejvýhodnější je převod přes DXF - odpadně 90% případných problémů. |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Viď téma: Chyba pri otváraní súboru. Práve som ju doriešila a súvisí to tiež s kombináciou DWG a DGN. Radšej to nepoužívať a spolu nekombinovať. :(
Je teda asi najlepší spôsob nechať si od Microstation-ákov posielať DXF namiesto DWG a opačne AutoCAD-áci majú posielať tiež DXF-ká Microstation-ákom?
|
|
![]() |
|
janek2 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 24.bře.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCad2007 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
u mě vše vyřešila instalace MicroStation V8
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
To se mnou klidně nesouhlaste častěji :-)
Na převod do DGN je někdy lepší použít jiné nástroje, ale na zapisování DWG (převod z DGN) určitě nedoporučujeme používat aplikace Bentley (či jiné non-Autodesk nástroje). Problémy plynoucí z používání takto vzniklých poškozených DWG nestojí za to.
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Mám osobnú skúsenosť spred dvoch týždňov, keď mi AutoCAD2009 neexportoval správne DGN. V Bentley Redline výkres vyzeral úplne inak (správne).
Takže si dovolím prvý krát nesúhlasiť s páno Michlom, čo mi je nesmierne ľúto. :(
Výkres bol trošku zložitejší ako sme zvyknutí, bol vytvorený v Microstation.
Ak mi to niekto vyvráti, tak sa samozrejme ospravedlním. (Ja osobne ale na AutoCAD nedám dopustiť. Až na ten jeden súbor, čo mi robí neplechu, ale to sa snažím zistiť v inej téme. :))
|
|
![]() |
|
Tomáš ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.říj.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIS2008, AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 71 |
![]() |
Ano používám přímo import a né podložení.
Pak zmizí i většina problémů. Naštěstí dgn využívám opravdu jen okrajově. Problém je hlavně s verzí dgn. A to přinejhorším řeším instalací nějaké 30denní zkušební verze. Jinak co se týká převodu, tentokrát mě pomohla kolegině z fóra. Tímto jí ještě jednou moc děkuji. Tomáš |
|
Konstruktér, projektant
Inventor 2008 SP2, AutoCAD 2008 SP2, XP Prof. SP2 ZPA Industry a.s. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ano, nestačí. Proto také má AutoCAD (i AutoCAD LT) příkaz pro přímý import a přímý export DGN - viz:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=636 |
|
![]() |
|
![]() |
Podpora není podpora - pouhé podložení většinou nestačí. |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Vzhledem ke zprávám v tisku (viz Téma: Snazší spolupráce AEC aplikací Autodesk a Bentley) lze očekávat zlepšení.
Teď ještě kdy se projeví praktické výsledky této spolupráce. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Celkem zásadní problém s Bentley Redline je že nevytváří DWG soubory. Soubory sice mají příponu DWG, ale nikoliv vnitřní formát DWG, pouze jeho přibližnou "aproximaci". Vzhledem k tomu, že každý AutoCAD (i AutoCAD LT) v aktuální verzi podporuje i formát DGN (V8 i V7), je myslím používání takovýchto riskantních nástrojů zbytečné. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,414 sekund.