Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
MILKA ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 09.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: AIS 2023/WIN10 Stav: Offline Bodů: 418 |
![]() Zasláno: 29.zář.2009 v 08:46 |
Odhodlal jsem se k přechodu na AIS 2010 a čekalo mě nemilé překvapení.
V inventoru mě po chvilce práce začne zamrzávat ribbon. Někdy se odmítá přepínat, nebo celý zčerná. Tipoval bych problém v grafické kartě (už není nejnovější -Quadro FX 540), nicméně stále podporovaná. Zkoušel jsem různé ovladače (certifikované i necertifikované) a výsledek je stejný. Inventor musím několikrát denně vypnout, abych mohl pracovat. Teď pracuji bez problémů v klasickém menu a pás karet nechávám "najindy" . Jedná se opravdu jen o ribbon, jiný problém se zobrazováním nemám. Takže.. čeká mě nákup nové graf. karty aby se mi zobrazoval správně ribbon
![]() Win Vista 64, AMD Phenom 9950 Quad 2,6, RAM 8GB Upravil MILKA - 29.zář.2009 v 12:45 |
|
Milan Schwarz
TMW, a.s. Dvůr Králové n/L |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
Máte instalovaný SP1? Nepoužíváte 3D myš? Chybějící DX10 by vadit neměl.
|
|
![]() |
|
MILKA ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 09.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: AIS 2023/WIN10 Stav: Offline Bodů: 418 |
![]() |
Vista SP1 (chystám se na SP2), Inventor SP1, 3d myš nepoužívám. |
|
Milan Schwarz
|
![]() |
|
61 Braba ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 18.úno.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Suite 2008 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Při zapnutí grafického rozhraní "pás karet" se mi stává, že pokud použiji v náčrtu tlačítko "Promítnout říznuté hrany" zamrzne hlavní plocha inventoru = model se přestane hýbat, zmizí tlačítka na pravé části okna s vyjímkou View cube. Inventor dovolí uložení a asi i jinou práci, ale její výsledky nejsou vidět :-( Jediným řešením je zavření souboru a znovuotevření. V klasickém rozhraní se tato chyba nevyskytuje. Rád bych ale pracoval spíš s ribbony, už jsem si docela zvykl.
Používám momentálně:
Hp xw 4600
Windows XP SP3
Inventor 2010 SP1
Spacepilot od 3D connection
Kde může být problém?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
Pravděpodobně má vliv ta 3D myš - viz: |
|
![]() |
|
![]() |
Já jsem problém s ribbony vyřešil změnou grafárny. Nejdřív jsem si zapůjčil úplně obyčejnou herní kartu geforce 8800 a musím říct že fungovala skoro stejně jako quadro 540, hlavně fungoval ribbion a to bez problémů. Teď mám FX1800 a jsem spokojen. |
|
Milan Schwarz
|
![]() |
|
61 Braba ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 18.úno.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Suite 2008 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Grafiku mám taky FX1800. Ovladače spacepilota přeinstalovány. Problém trvá
![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.