ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Jak novinky řešení Autodesk a ARKANCE ovlivní budoucnost stavebnictví
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoRozpiska podsestavy

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kmasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 12.bře.2007
Lokalita: ČR (JM)
Stav: Offline
Bodů: 201
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozpiska podsestavy
    Zasláno: 21.říj.2009 v 08:10
Dobrý den,
mám sestavu skládající se z dalších podsestav.
U podsestav jsem si upravil pozice rozpisky dle svych potreb.
Nyní koukam na strukturovanou rozpisku hlavni sestavy a kdyz rozkliknu podsestavu ikonkou +, tak se pozicovani v podsestave uplne zmenilo.
Jak docilit toho aby rozpiska nadrazene sestavy ctila pozicovani v podsestavach.
Dekuji
Zpět nahoru
Kmasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2009 v 12:41
Pánové, zkušení konstruktéři.
Jak zafixovat pozice v podsestavách, aby se při vložení do nadsestavy nepřečíslovaly.
Děkuji
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2009 v 12:54

Myslím, že to nejde.

Martin Rebenda
Zpět nahoru
Ludeke Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.srp.2008
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Inventor 10, Cad2000
Bodů: 4
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2009 v 13:23
Dobrý den
mám problém s rozpiskou Inventoru 2008. Něco o této problematice jsem si přečetl v helpu tak i tady, ale na můj problém jsem odpověď nenašel.

Problém je v tom, že některé mnou modelované díly v rozpisce na kartě pouze součásti jsou zobrazeny dvakrát. Příklad: vymodeluji díl s názvem "součást 1" tuto součást použiji v "sestave 1" a v "sestavě 2" Tyto dvě sestavy vložím do "hlavní sestavy". No a když mám otevřenu hlavní sestavu a otevřu si rozpisku pouze součásti budu mít na jednom řádku zobrazenou cestu k souboru "součást 1" počet kusů 1 a další vlastnosti jako číslo součásti název součásti a td. A hned na dalším řádku bude úplně naprosto to samé znova o součásti 1. Nevím jak mám docílit toho, aby zmi'novaná součást byla ve výpise součásti zobrazena jen jednou s počtem kusů 2.

Za případné rady vám děkuji
Luděk
Zpět nahoru
Pavel Žáček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012
Bodů: 446
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2009 v 13:26
Když si nastavíte možnost sloučení součástí, měly by se spojit do jednoho řádku a kusy sečíst.
Pavel Žáček
Zpět nahoru
Ludeke Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Inventor 10, Cad2000
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2009 v 14:05
Když jsem zaškrtnul volbu sloučení řádků při stejném čísle součásti tak se nic nestalo. Problém trvá stále. Neměl bych někde ještě něco zapnout nebo nastavit?

Upravil Ludeke - 25.lis.2009 v 14:13
Luděk
Zpět nahoru
dental Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor profesional 2010,SolidWorks Premium 2010
Bodů: 67
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2009 v 14:14
Pokial pouzijem tu istu suciastku v 2 roznych podzostavach,ktore vlozím do nadradenej zostavy,tak sa mi v rozpiske musia objavit scítane 2 ks.Inak mate asi 2 rozne suciastky s tym istym nazvom.Ked ulozim suciastku ako kopiu s tym isty nazvom,aj tak ich scitalo.
Rudolf Seriš,CHIRANA-DENTAL
konštruktér náradia
Zpět nahoru
Ludeke Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Inventor 10, Cad2000
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.lis.2009 v 09:06
kontroloval jsem to a je to jedna jediná součást načtená do dvou podsestav. Zkoušel jsem zvlášť ty dvě podsestavy vložit do jedne setavy kde nebylo nic jiného. Pořád to samé. sloučení součástí mám nastaveno ale asi to nefunguje.
Luděk
Zpět nahoru
Kmasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.bře.2010 v 14:22
Nešlo by nějak změnit pořadí dílů v rozpisce na kartě data modelu.
Myslim ze rozpiska nadsestavy se vytvari podle karty data modelu a ne dle karty strukturované.

Nebo jinak, lze u sestavy zmenit poradi pozic o dve a vice urovni nize?
Priklad: sestava se sklada ze svarencu a kazdy svarenec z nekolika dilu. Kdyz si necham vypsat kusovnik sestavy se vsemi dily(i dily ve svarencich) je to serazeno dle karty data modelu a ta se neda zmenit.
Takze, jak tedy to poradi ma uzivatel zmenit?
Nebo uz snad konecne odinstalovat ten inventor a nainstalovat konkurencni software, ktery tyto zakladni veci bezproblemu zvlada.
Dekuji.
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion
Bodů: 432
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.bře.2010 v 15:14

Na kartě "data modelu" se ozbrazují všechny modely a podsestavy bez čísel pozic a struktury rozpisky. Měnit pořadí lze jednoduše přetažením myši a to v jakékoli úrovni. Vhodné je ale využít některých funkcí pro řazení dle vlastnosti (nejdříve vyráběné díly, pak nakupované a pod.). tato záložka je primárně určena pro vyplňování vlastností a jak se bude chovat v jednotlivých rozpiskách.

Vlastní čísla pozic ať detailní či strukturované se zobrazují na příslušných záložkách. Optimální je pak využít funkcí rozpisky pro uspořásání dle potřeb a následné automatické či ruční přečíslování. Pro zvládnutí těchto funkcí by bylo dobré nějaké školení, případně i s úpravou či tvrobou CAD norem (pro optimální využití rozpisky ve výkrese a dále)

Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Bodů: 971
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2010 v 15:49
Ještě oživím téma, protože právě řeším ten samý problém...

Ad data modelu - ano přetáhnout součást o řádek výš či níž sice lze, ale pouze do uzavření Rozpisky. Po uložení sestavy a otevření rozpisky je vše na starých (špatných) řádcích. 

Hlavní problém ovšem vyvstává při vložení této sestavy do sestavy jiné, kde si vloženou sestavu znovu přečísluje dle svého. Což je například pro export dat rozpisky do excelu prakticky likvidující vlastnost.

Pokud by mi nechal alespoň pořadí řádků (čísla pozic neudrží - zamknout položky mi taky nepomohlo Confused)

Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion
Bodů: 432
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2010 v 22:18
Jen pro upřesnění, veškeré hodnoty zobrazované v rozpisce jsou brány z modelu. Pouze číslo pozice je vlastnost, která se generuje až na sestavě.
Rozpiska je pouhé zobrazení těchto vlastností.
Pořadí řádků je podobné jako v jiné databázi. zobrazuje se vždy aktualizovaně vzhledem k uloženým informacím (iVlastnostem).

Pokud přečíslujete čísla pozic, zůstane toto číslování uloženo uvnitř dané sestavy. Seřadit se dá právě podle iVlastností (nejprve vyráběné, následně nakupované položky)

Ano, jediným problém zůstává takováto aktualizace v nadřazených sestavách, to řešíme s Autodeskem. Jinak je možné to řešit pomocí užiatleských vlasntostí či ve spolupráci např. s Vault Professional.

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 6423:Rozpiska - prostý seznam součástí v sestavě Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 2057:Jak použít v rozpisce celkovou hmotnost sestavy?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,688 sekund.