Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |||
rzelinka ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.lis.2009 Lokalita: ČR (MS) Používám: Building design suite 2017 Stav: Offline Bodů: 68 |
![]() Zasláno: 15.led.2010 v 10:07 |
||
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat, zda existuje nějaký snadný způsob nastavení šikmého ostění u oken a dveří v Revitu.
Jestli je nutno editovat nějak jednotlivé rodiny a nebo se to řeší jinak, vybráním a podobně.
Určitě by pomohlo nějaké video, což si myslím že by ostatní uživatelé
uvítali více než tvorbu kolejí, která není při stavařině až tak potřebná.
Nemyslím si že by ale nebyla poučná a inspirativní.
Děkuji za každou radu...
|
|||
![]() |
|||
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
||
Vždycky je to úprava nějaké geometrie a vždycky (až na zřídkavé vyjímky - pak Edit in Place) to řeště úpravou rodin, buď jako samostatná rodina pro odebrání/přidání stěny nebo jako součást rodin oken/dveří.
|
|||
![]() |
|||
mnementh ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 25.led.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autodesk AEC 2020 Stav: Offline Bodů: 360 |
![]() |
||
resime to upravenou rodinou, zesikmeni neni problem provest parametricky. Pokud bych mohl pomoct, staci rict
|
|||
![]() |
|||
rzelinka ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.lis.2009 Lokalita: ČR (MS) Používám: Building design suite 2017 Stav: Offline Bodů: 68 |
![]() |
||
Děkuji teda za takovou rychlou reakci.
Hodně by mi pomohl nějaký vzor, dle kterého bych modifikoval svoje
rodiny.
Prokousávám se příručkou pro tvorbu rodin ale ten mozek už nechce po večerech dělat.
Zahodil jsem Cadkon 2D ( zrušil subscription ) a vrhl se na Revit a teď to mám..
|
|||
![]() |
|||
mnementh ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 25.led.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autodesk AEC 2020 Stav: Offline Bodů: 360 |
![]() |
||
poslete mi skicu jak by to melo vypadat. trebas do PM nebo tu nechte obrazek
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Tady na webu je video , kde je půdorys snad nějakého zámku nebo co. Jedná se o video přepsání hodnoty kóty.
U rodiny by mělo být možno posunout okno od líce zdi a zároveň by se měla posunout s rámem i zešikmená část uvnitř.
Sklon zešikmení ostění by se řešil hodnotou šířka - hloubka.
Úhel je na stavbě rekonstrukce hůře změřitelný- co neměří se ...
Nechápu ale záměnu jednotlivých rodin oken a dveří.
To bude jako šablona stěny se zešikmeným otvorem a do ní se vnoří rodina okna, dveří.
Problém je s nedostatkem času, Revit mám už téměř rok a zatím jsem se omezil pouze na studie a jednoduché výkresy s prokótováním a popisem
Myslím si, že u nás v rep. se najde více lidí, kteří toto ocení ale bojí se zeptat. Okna v rekonstrukcích jsou s uskočenými parapety, sešikmeným ostěním s ozuby apod..
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
mam zvlast rodinu pro okno a zvlast pro dvere. Mam za to, ze uplne prekombinovana rodina, ktera umi vse by byla narocna i velikosti souboru. Ve firme mame za to, ze by bylo idealni mit jednoho cloveka, ktery by delal rodiny a zase jen rodiny
|
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
||
sice koukám, že to jsou dveře, ale princip je stejný. Parametry jsou v Others |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Děkuji za soubor, dívám se, že se jedná o profil a tažení. Tragédií však bude když stavba bude mít každý otvor jiný.... Předpokládám, že se toto provádí v editoru rodin individuálně...
|
|||
![]() |
|||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
||
Myslím, že je to otázka času, kdy ve firmě bude jeden človíček, který by problematiku CAD a BIM firemně řešil. Ostatně v zahraničí je toto již běžné.
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
to mate pravdu. Myslim, ze tato historicka okna nema cenu delat parametricky (i kdyz jsem to delal abych se to naucil :) ). Jedna vec, ktera me pri provadeni techto otvoru v pocatku zabrzdila, bylo to, ze jsem v sablone rodiny musel smazat stavajici otvor a zacit uplne od nuly. On je totiz ve vetsine pripadu tvoreny jako uprava profilu steny a pokud pak delat vybrani steny, nejde to sloucit dohromady. |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
No jo...ale pokud bytovy dum ve firme dela projektant a statik a dal uz nikdo (upresnuji ze projektant i statik jsou tentyz clovek), tak se toho hned tak nedockame ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
No jo, to je na PepuR, ale jestli je ve firmě na všechno jen jeden človíček tak to s těmi rodinami je v nedohlednu.
Ze začátku mi hodně pomohl tento web a taky Revitcity..
|
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
jelikoz jsem stoura, ptal jsem se pana Statecneho z Xanadu, jak by delal zaobloukovanou mistnost se spoustou uskoku, odskoku, priskoku a zaskoku. Odpovedel jednoduse neco ve smyslu...a ma to cenu?
Ja si myslim, ze ma, pokud budeme delat vizualizaci interieru, nebo ukazkovy projekt. Jde to...ale to silene narocne. |
|||
![]() |
|||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
||
Nemluvím moc do větru, protože jsem si sám totiž zkusil řešit otázku firemních standardů, bloků, přitom rýsovat a koordinovat zakázku a řeknu Vám, je to na zbláznění a proto závidím firmě Aukett pana Jiráta ;).
A má pravdu, prostě si to přiznejme, žádný BIM není na tom ještě tak dobře aby v něm JEDNODUŠE šlo udělat VŠE. Prostě zatím je to kompromisu mezi pracností a účelností, proto je nutné si položit otázku: Bude mi k něčemu když se s tím budu půl dne pachtit a pak to vůbec ani nevyužiji? Každopádně to není Váš případ neboť u interiérů je ta věrnost nezbytná. Upravil PepaR - 15.led.2010 v 12:46 |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Určitě to cenu má. Zrovna teď dělám chalupu z roku 1911 , stěny 70-90 cm. Všude samé niky a výklenky.
Strkám do nich umyvadla, sprchové kouty a skříně....
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
A druhá myšlenka - dávám za pravdu.
BIM je v našich podmínkách spíš BIM-BAM v hlavě. 90% projektantů
šmudlá v holém Autocadu čárky. ( že ho někteří odněkud bafli to sem nepatří), další mají nějaký Cadkon 2... a tahají čárky rychleji.
S kolegy co spolupracuji je to věčný boj s převody do nižších verzí...
Ale to jsme nějak odbočili
|
|||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,316 sekund.