Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.101.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
jan.max ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.zář.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2016LT Stav: Offline Bodů: 39 |
![]() Zasláno: 27.kvě.2010 v 10:57 |
Dobrý den,
lze sečíst délky křivek? Ve výkrese mám X křivek o různých délkách a potřebuji vědět kolik jaké je jejich celková délka. Křivky jsou větveny, tudíž je nelze spojit do jedné. Respektive...lze sečíst délky jednotlivých úseček? Díky díky díky |
|
![]() |
|
jirka.h ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 22.bře.2009 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Revit, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 40 |
![]() |
![]() |
|
jan.max ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.zář.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2016LT Stav: Offline Bodů: 39 |
![]() |
Super, díky....umí to i LT? Nějak mi to ten příkaz nebere
![]() |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21992 |
![]() |
AutoCAD LT to neumí, ale AutoCAD LT X+ ano. Použijte funkci "Výkaz délek".
Viz LT Extension.
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Ticho predpokladám že ide o kanalizáciu. Ja to robím cez polyline, popis vetvy je zároveň blok s atribútom, automaticky mi robí tabuľku vetiev, materiálov, dĺžok. data sa exportujú do excelu a odtiaľ to technickej správy vo worde .... keď som si na toto zvykol pomaly som začal extrahovať aj kedejaké iné údaje :-) ... odporúčam
|
|
![]() |
|
![]() |
Hmmmm nejde o kanalizaci. Jde o kabelove vedení. Klasika - jedna hlavní trasa v níz na začátku vede spousta různých kabelů, které postupně odbočují. Popis v bloku s atributy znám, není to špatné, ale pro mě mnohdy nepoužitelné. Řešení kabelových tras se může měnit ze dne na den nebo z týdne na týden podle toho jak se to hodí zákazníkovi. U složitých systémů z pravidla bývá několik velínů, takže pak struktura vedení kabelových tras bývá ke každému řešení byť podobná, tak unikátní. Přepisovat na X-krát atributy u jednotlivých úseků tras by bylo zbytečně pracné.
Kolga má plný ACAD, tak zkusím zda mu bude fungovat "sumlines" a jinak mě nezbude než to sčítat po jednolivých segmentech. Každopádně děkuji za reakce. |
|
![]() |
|
J.P. ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 08.lis.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 177 |
![]() |
Soudím že "taháte čáry= kabely". Pokud Vaše výkresy obsahují co kabel, to pline "venky" takto taháme (a nemáte tzv sdružené kabelové trasy jednou čarou) lze (plný Acad): Nástroje/extrakce dat -nastavění extrakce dle helpu, exportovat do tabulky excelu nebo Acces a zde provést sekupení a součty délek
|
|
J.P.
|
|
![]() |
|
![]() |
Používám právě sdružené kabelové trasy...v jedné trase může vést až 600 kabelů....u takové strukturované kabeláže to není problém. V jiných trasách jde až 80 různých kabelů. V této chvíli mi ale nejde o délky kabelů. Jde mi právě o to sečíst délky křivek, abych věděl alespoň orientačně délku kabelové trasy. Není toho tolik abych to nesčetl kalkulačkou, šlo mi spíš o to, udělat to ryhle a efektivně.
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Najrýchlejšie v LT je, keď si na novej hladine vyklikáte všetky trasy novou Polyline a vo vlastnostiach si pozriete jej dĺžku. |
|
![]() |
|
![]() |
Tak to dělám...problém je v tom, že když mají křivky různou délku, tak se mi neukáže její součet...??? Nebo dělám něco špatně?
|
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
V LTéčku k naprosté spokojenosti využívám výkaz délek pomocí LTextension od Xanadu. Rychlé a spolehlivé.
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,570 sekund.