Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() Zasláno: 06.kvě.2011 v 12:26 |
Zdravím, po reinstalaci NB mi přestal fungovat PDF Cropper, hlásí to, že musí být nainstalován Ghostscript a k tomu nastavit cestu v menu. Nainstalovám mám GS 9.02 a nastavil jsem také cestu do ..../GS9.02/bin, ale stále mi PDF Cropper hlásí to samé.
Nevíte nějakou radu ? Díky. |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
Zkusil bych restart. Případně odinstalovat Cropper, znovu nainstalovat GS (možná je verze moc vysoká a Cropper ji neumí), a poté znovu nainstalovat PDF Cropper.
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
To jsem samozřejmě udělal.
PDF Cropper se jen spouští - není třeba instalovat. Ghostscript 9.02 jsem nainstaloval, restartoval pc a poté spustil nově stáhnutý PDF cropper a i starý co jsem tu měl. Ale bohužel stále mi hlásí, že nemůže najít ghostcript v registrech, přitom jsem mu uvedl i cestu přímo do složky bin, tak jak je uvedeno v nápovědě PDF Cropperu. Copak s tím ? |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Nejen Ghostscript. PDF Cropper (pokud myslíte ten od J.Knoppera) potřebuje také .NET:
GhostScript and .NET 2.0 must be available (if this is not the case, install these first). |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
Ano tento pdf cropper, problém je v tom, že net 2.0 i Ghosscript mám již nainstalováno a nefunguje cropper. Cropper hlásí, že v registrech nenajde ghostscript, tak už nevím co s tím, žzkoušel sem i reinstal gs a také nic ...
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Nuže a je v těch registrech odkaz na Ghostscript ?
Měl by být ve větvi [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\GPL Ghostscript] případně ještě [HKEY_CURRENT_USER\Software\GPL Ghostscript] Z větve HKLM vypadá obsah asi takto: --- Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\GPL Ghostscript\9.02] "GS_DLL"="E:\\Graphics\\GhostScript\\gs9.02\\bin\\gsdll32.dll" "GS_LIB"="E:\\Graphics\\GhostScript\\gs9.02\\bin;E:\\Graphics\\GhostScript\\gs9.02\\lib;E:\\Graphics\\GhostScript\\gs9.02\\fonts" --- Windows verze GNU Ghostscriptu 9.02 se chová při instalaci poněkud jinak, než všechny předchozí: 1) nainstaluje se přesně tam, kam ji odkážete 2) nevytváří soubor uninstall.txt (a vše nechává na systému Windows). Dřívější verze instalátoru Ghostscriptu si k instalační cestě přidávaly ještě prefix, takže se nainstalovaly do nastaveného adresáře, kde si udělaly podsložku verze a tam teprve naskládaly soubory. Pokud nic nepomůže (a protože .NET je vlastně systémový komponent Windows) zkuste odregistrovat a zaregistrovat knihovnu "gsdll32.dll". --- REGSVR32 Register or unregister a DLL. Syntax REGSVR32 [/S] [/C] [/I:[Command_Line]] DLL_Name REGSVR32 [/S] [/C] /N /I:[Command_Line] DLL_Name Key /u Unregister Server. /s Silent - no dialogue boxes. /c Console output. /n Don't call DllRegisterServer /i Call DllInstall (or DllUninstall if /u is specified) Command_Line An optional command line for DllInstall Examples Unregister (disable) old Ghostscript library REGSVR32 /u E:\Graphics\GhostScript\gs9.01\bin\gsdll32.dll Register (enable) new Ghostscript library REGSVR32 E:\Graphics\GhostScript\gs9.02\bin\gsdll32.dll --- P.S. Cesty k souborům si upravte podle své instalace. Upravil vbehun - 08.kvě.2011 v 21:30 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji za radu, nicméně toto jsem našel v HKLM. Zkoušel jsem i registrovat/odregistrovat podle návodu úplně dole a nedaří se, napíše to vždy, že se modul nepodařilo načíst.
Pro upřesnění OS WIN7 Home, 64bit. Už nevím vůbec co s tím ... |
|
![]() |
|
![]() |
=^..^=
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
Zkuste verzi 9 odinstalovat, a dát tam nějakou starší verzi (8.71).
|
|
![]() |
|
![]() |
vbehun: Ano, to jsem zapomněl na začátku uvést, nicméně před reinstalací mi normálně pdfcropper fungoval na steném notebooku se stejným OS - nic se nezměnilo.
zdrk: zkusím |
|
![]() |
|
![]() |
Zajímavé, nainstaloval jsem verzi 8.71 a při spuštění PDFCropper mi stále hlásí, že nedokáže najít gs v registrech, ale ořezání pdf funguje. Tak tedy nevím proč se dialog objevuje, ale jsem rád, že to funguje (akorát mne otravuje dialog, ale to přežiju). Děkuji za rady
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,500 sekund.