ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPlán kontrolních prohlídek-pozemní komunikace

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Stav: Offline
Bodů: 848
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Plán kontrolních prohlídek-pozemní komunikace
    Zasláno: 07.čvc.2011 v 17:31
Zdravím kolegy silničáře.

ač nový stavební zákon už platí nejaký ten pátek, poprvé chce po mně stavební úřad plán kontrolních prohlídek stavby, do teď jsem nemusel k žádné dokumentaci něco takového dodávat.
A já vůbec nevím, co po mně chce, protože mně je zcela ukradené, kdy chce stavbu kontrolovat, od toho jsou snad kontrolní dny, popř. asi na stavbu mohou přijít kdykoliv.
A co by měl nebo chtěl kontrolovat, to už nevím vůbec.
Předávky založení, protokoly hutnících zkoušek atd., to je přeci na stavebním dozoru investora.

Můžete mi někdo polopatě vysvětlit, co to je zase za výmysl našich zákonodárců, co v opilosti dali do stavebního zákona? A je to vůbec púovinnost projektanta?

Díky všem 
R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čvc.2011 v 19:33
Fíííííííha! Mám pár postrehov. Podľa mňa definovanie kontrolných dní resp. kontrolných prehliadok (ak ide o jedno a to isté) by malo byť v súťažných podkladoch na stavebného dozora, t.j. určitým spôsobom je toto úloha projektanta ktorý tieto podklady vyhotovuje, avšak na 99% je to v zmysle požiadaviek investora. To čo sa kontroluje, ako sa to kontroluje a aké záznamy sa z toho vyhotovujú má byť takisto v súťažných podkladoch resp. definujú to zákony a vyhlášky. Aj keby to nebolo v súťažných podkladoch veľa vecí vyplýva zo zákonov, vyhlášok a noriem. V praxi to u nás funguje napr takto: kontrolný deň je v určitých časových intervaloch, napr. raz za mesiac, raz za týždeň. Okrem toho musí byť určitý počet ľudí (dozorov) vždy prítomných na stavbe 5 dní do týždňa, 250 dní v roku. Z čoho vyhotovujú správu. A kontroluje sa všetko dovtedy kým stavba nie je v poriadku, bez chýb. Zo všetkého sú zápisy, protokoly, revízne správy. Ale veľmi pochybujem že sa k tomuto dá spraviť nejaký plán, (aj tak musí rešpektovať harmonogram stavby). Ale vôbec nerozumiem načo je toto úradu, úradu to môže byť jedno, úrad to nakoniec aj tak musí skolaudovať a investor mu musí dať k tomu všetky záznamy, protokoly, stanoviská.

Každopádne asi málokto bude tušiť o čo ide a ako to má vyzerať (ak to teda u Vás nedefinuje nejaký predpis) takže by som zhotovil aspon nejaký stručný základný dokument po vzore súťažných podkladov a čiastočne v zmysle harmonogramu stavby.

Toľko môj názor z poza hraníc kde nič takéto nerobíme. Ak sa mýlim berte ma s rezervou, vôbec nevidím do Vášho stavebného zákona.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof.
Bodů: 1247
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čvc.2011 v 20:04
Zřejmě tento požadavek vychází ze zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, §134 a prováděcí vyhlášky 526/2006 Sb, §18.
---
Žádost o stavební povolení obsahuje kromě obecných náležitostí základní údaje o požadovaném záměru a identifikační údaje o pozemcích a stavbách.
K žádosti stavebník připojí
a) doklady prokazující jeho vlastnické právo nebo právo založené smlouvou provést stavbu nebo opatření anebo právo odpovídající věcnému břemenu k pozemku nebo stavbě, pokud stavební úřad nemůže existenci takového práva ověřit v katastru nemovitostí; je-li stavebníkem společenství vlastníků jednotek, připojí také smlouvu o výstavbě nebo rozhodnutí shromáždění vlastníků jednotek přijaté podle zvláštního právního předpisu,
b) projektovou dokumentaci,
c) plán kontrolních prohlídek stavby,
d) závazná stanoviska, popřípadě stanoviska nebo jiné doklady vyžadované zvláštními právními předpisy, pokud je stavebník obstaral předem.
---
Povinnost doložit plán kontrolních prohlídek stavby také vyplývá pro oznámení stavby posouzené autorizovaným inspektorem (AI) z části B přílohy č. 3 k vyhlášce č. 526/2006 Sb.
Píše o tom například AI Štefan Havlík - zde nebo se zkuste podívat na stránky Ústavu územního rozvoje,
kde je  diskuse - zde.
=^..^=
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2011 v 08:40
Původně odeslal(a) Radim Cech Radim Cech napsal(a):

...
Můžete mi někdo polopatě vysvětlit, co to je zase za výmysl našich zákonodárců, co v opilosti dali do stavebního zákona? A je to vůbec púovinnost projektanta?

Díky všem 

To je úplně jedno. Mají právo to chtít a sami neví jak to má vypadat. Big%20smile

Po nás už to chtějí několik let a popravdě poprvé jsem reagioval jako Vy. Angry

Doporučuji napsat A4, nahoru písmem min. 20 napsat "plán kontrolních prohlídek stavby". Pak hlavičku o jakou stavbu se jedná. Pak napište dvě až čtyři důležité etapy stavy na stavbě kdy Vám úředník nebude vadit. (prohlídka staveniště, pláň komunikace, hotové podkladní vrstvy, .... ).
Pokud jim nebude něco vyhovovat, tak je míč na jejich straně hřiště a ať si řeknou kdy chtějí stavbu navštívit. Embarrassed
Teoreticky by asi měl dozor/investor/dodavatel v těchto etapách úředníky vyzvat.

Věnujte tomu tak 15 minut, víc je ztráta času...

Upravil alfred - 08.čvc.2011 v 08:41
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autodesk Civil 2020
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2011 v 08:49
Díky všem, Alfred mně rozesmál tou poznámkou o písmu min 20!
Nakonec mi pomohl zpracovatel ZOV. Už to asi někde použil, udělal výborný mustr pro pozemní komunikace, takže se o něj podělím.
R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autodesk Civil 2020
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2011 v 08:52

Plán kontrolních prohlídek

Akce: ***

Kontrolní prohlídky stavby prováděné státní správou dle stavebního zákona na dané stavbě doporučuji provést:

·         Po rozmístění zázemí stavby, plochy zařízení staveniště.

·         Po vytyčení stávajících inženýrských sítí v dosahu stavby.

·         Kontrola funkčnosti přechodné úpravy provozu na pozemní komunikaci, úplného přechodného dopravního značení.

·         Průběžná kontrola odstranění stávajících konstrukcí komunikace, minimálně dvě kontrolní prohlídky.

·         Průběžná kontrola pokládky nových konstrukčních vrstev komunikace, dostatečné hutnění, apod., minimálně dvě kontrolní prohlídky.

·         Průběžná kontrola, zda nedochází k nadměrnému znečišťování veřejných komunikací a zda je případné znečištění průběžně odstraňováno.

·         Průběžná kontrola zajištění bezpečného pohybu obyvatel v dosahu stavby, provizorních ochranných konstrukcí a lávek, zajištění zón pohybu chodců, apod.

·         Dále projektant doporučuje prověřit rovinnost finálních povrchů, správnost jejich vyspádování a odvodu dešťových vod, apod.

·         Po osazení definitivního dopravního značení.

·         Závěrečná kontrolní prohlídka zaměřená na vyklizení staveniště (čistotu bývalého pracovního prostoru) a čistotu veřejných komunikací.

Termíny kontrolních prohlídek stavby budou vycházet z harmonogramu zhotovitele stavby a budou sděleny investorovi (resp. stavebníkovi) a orgánům státní správy tak, aby odpovídaly vytipované činnosti. Toto bude právně ošetřeno ve smlouvě o dílo.

R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11472:"Chyba kontrolního výrazu" při spuštění AutoCADu.
Tip 6963:Snazší projektování HTU a křížení inženýrských sítí.
Tip 14298:Půdorysné plány v koncepčních 3D budovách v Autodesk Forma.
Tip 2202:Nefunguje mi tisk v RTL módu "Direct by plane" na HP DesignJet 500.
Tip 11361:Proč mi zmizel přístup k licenci aplikace Fusion 360?
Tip 4451:Kusovník vs. rozpiska, novinky kusovníku v Inventoru 10.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,254 sekund.