ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.100.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenosamovypínání pc při renderingu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
petr.nk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.pro.2009
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
autocad 2010, Revit
Stav: Offline
Bodů: 5
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: samovypínání pc při renderingu
    Zasláno: 27.čvc.2011 v 00:08
V Revitu 2010 došlo při rendrování i velmi jednoduché scény zhruba v polovině k samovolnému vypnutí pc. Domníval jsem se, že je chyba někde v instalaci programu a nainstaloval již dostupnou verzi Revit 2011 na studentskou licenci. Bohužel i zde se vyskytuje stejný problém. 

Minimální požadavky k provozu programu můj půl roku starý notebook splňuje, k přehřátí procesoru patrně nedochází, jelikož k výše zmíněné situaci dochází i po bezprostředním zapnutí pc, kdy dle mého názoru nemůže být procesor na nějaké kritické tepelné hodnotě.
V tomto pc jsem rendroval v Artlantisu i složitější scény a nikdy nedošlo k podobnému problému.

Díky předem za jakoukoli radu 

procesor Intel Core i3-370M (2,40 GHz, 3 MB SLC), cipová sada Intel HM55, 2x2 GB DDR3 1066 MHz, 500 GB SATA (5400ot./min.), grafická karta ATi Mobility Radeon HD550v s 1GB GDDR3
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21992
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2011 v 07:36
Zkuste se podívat do systémových Eventů (Event log), jestli tam není uveden důvod vypnutí. Vaše grafická karta není certifikována pro Revit, takže může být příčina v tom (zkuste vypnout HW akceleraci). Pokud máte 32-bitový OS, nepoužívejte režim "3GB".

Prozaickou příčinu nastaveného power-save módu asi můžeme vyloučit.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
petr.nk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
autocad 2010, Revit
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2011 v 12:36
děkuji za reakci

Mám 64 bitový OS, hardwarovou akceleraci jsem vypnul, ale došlo ke stejnému stavu. Koukal jsem do Prohlížeče událostí a do programu Event log explorer a v obou je poslední zmínka před vypnutím - ID 7036, zdroj Service control manager.  
Každopádně nejsem nějaký expert na IT, takže se v tom moc nevyznám :-/ 
Ale myslím že jsme na dobré cestě, tentokráte se vyrendrovalo před vypnutím pc již 92procent scény :-)
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.led.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit
Bodů: 276
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2011 v 12:38
Možná blbá poznámka, nepřehřívá se Vám to? Zkuste otevřít case, případně třebas kompresorem profouknout větráky...
(a teď koukám, že se jedná o notebook, ale to by mohl být obdobný problém)

Upravil Defter - 27.čvc.2011 v 12:40
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010
MCSA2003:Messaging
MCITP:Server Administrator
MCSA:Windows Server 2012
Zpět nahoru
petr.nk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
autocad 2010, Revit
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2011 v 12:46
myslím že v přehřívání to nebude. Běžně rendruji v artlantisu scény desítky minut a nikdy se to nestalo, i když je procesor vytížen maximálně. V revitu stačí i velmi jednoduchá scéna (např. několik stěn, bez jakýchkoliv detailů), render běží několik minut a dojde k vypnutí 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21992
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2011 v 13:11
Větráčky běží? Žádné chcíplé mouchy nebo jiná havěť? Nic ve zlém - to je zvlášť v létě docela častá příčina výkonnostních problémů.
Zkuste nějakou aplikaci, která ukazuje teplotu procesoru. Procento vytížení CPU není jediným parametrem ovlivňujícím teplotu.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
petr.nk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
autocad 2010, Revit
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2011 v 16:44
tak už nevim :-/
1.-teplota procesoru v normě - 65°C
2.-počítač jsem nerozebíral, ale zvenku profoukl odvod tepla
3.-reinstaloval jsem ovladače na grafickou kartu, tuším že to bude asi Vámi, Vláďo, zmíněná nekompatibilita s programem. Při použití hardwarové akcelerace se objevuje hláška: " Zaznamenáte-li problémy s výkonem nebo věrností zobrazeni: proveďte aktualizace ovladače grafického adaptéru na otestovanou verzi." Nabídne mi to link, na kterém jsou po vybrání konfigurace mého pc a výběru produktu k dispozici aktualizace pro ovladače. ale tím se vracím na začátek bodu 3

Každopádně díky za všechny reakce, rendery budu dělat dál v artlantisu

Zpět nahoru
hank Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.pro.2009
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
revit2011
Bodů: 47
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čvc.2011 v 11:52
Mel jsem podobny problem a reseni bylo proste: zmenil jsem nastaveni v Moznostech napajeni /ovladaci panely/

Hank
Zpět nahoru
petr.nk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
autocad 2010, Revit
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2011 v 15:44
Můžete to prosím upřesnit? Co přesně jste změnil. Děkuji mnohokrát, problém se znovu objevil
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9690:VIPPokyny k nastavení rendering farmy na síťové stínování v 3ds Max 2014.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 7281:VIPDávkový rendering animací v Revitu.
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 4797:Nastavení rendering farmy pro 3ds max.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.