ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.500 registrovaných u nás, celkem 1.134.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Inženýrský kalkulátor, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenosamovypínání pc při renderingu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
petr.nk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.pro.2009
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
autocad 2010, Revit
Stav: Offline
Bodů: 5
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: samovypínání pc při renderingu
    Zasláno: 27.čvc.2011 v 00:08
V Revitu 2010 došlo při rendrování i velmi jednoduché scény zhruba v polovině k samovolnému vypnutí pc. Domníval jsem se, že je chyba někde v instalaci programu a nainstaloval již dostupnou verzi Revit 2011 na studentskou licenci. Bohužel i zde se vyskytuje stejný problém. 

Minimální požadavky k provozu programu můj půl roku starý notebook splňuje, k přehřátí procesoru patrně nedochází, jelikož k výše zmíněné situaci dochází i po bezprostředním zapnutí pc, kdy dle mého názoru nemůže být procesor na nějaké kritické tepelné hodnotě.
V tomto pc jsem rendroval v Artlantisu i složitější scény a nikdy nedošlo k podobnému problému.

Díky předem za jakoukoli radu 

procesor Intel Core i3-370M (2,40 GHz, 3 MB SLC), cipová sada Intel HM55, 2x2 GB DDR3 1066 MHz, 500 GB SATA (5400ot./min.), grafická karta ATi Mobility Radeon HD550v s 1GB GDDR3
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
řešení Autodesk
Bodů: 22240
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2011 v 07:36
Zkuste se podívat do systémových Eventů (Event log), jestli tam není uveden důvod vypnutí. Vaše grafická karta není certifikována pro Revit, takže může být příčina v tom (zkuste vypnout HW akceleraci). Pokud máte 32-bitový OS, nepoužívejte režim "3GB".

Prozaickou příčinu nastaveného power-save módu asi můžeme vyloučit.
Vladimír Michl (moderátor)
LinkedIn, Autodesk Expert Elite
Zpět nahoru
petr.nk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
autocad 2010, Revit
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2011 v 12:36
děkuji za reakci

Mám 64 bitový OS, hardwarovou akceleraci jsem vypnul, ale došlo ke stejnému stavu. Koukal jsem do Prohlížeče událostí a do programu Event log explorer a v obou je poslední zmínka před vypnutím - ID 7036, zdroj Service control manager.  
Každopádně nejsem nějaký expert na IT, takže se v tom moc nevyznám :-/ 
Ale myslím že jsme na dobré cestě, tentokráte se vyrendrovalo před vypnutím pc již 92procent scény :-)
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.led.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit
Bodů: 276
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2011 v 12:38
Možná blbá poznámka, nepřehřívá se Vám to? Zkuste otevřít case, případně třebas kompresorem profouknout větráky...
(a teď koukám, že se jedná o notebook, ale to by mohl být obdobný problém)

Upravil Defter - 27.čvc.2011 v 12:40
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010
MCSA2003:Messaging
MCITP:Server Administrator
MCSA:Windows Server 2012
Zpět nahoru
petr.nk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
autocad 2010, Revit
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2011 v 12:46
myslím že v přehřívání to nebude. Běžně rendruji v artlantisu scény desítky minut a nikdy se to nestalo, i když je procesor vytížen maximálně. V revitu stačí i velmi jednoduchá scéna (např. několik stěn, bez jakýchkoliv detailů), render běží několik minut a dojde k vypnutí 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
řešení Autodesk
Bodů: 22240
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2011 v 13:11
Větráčky běží? Žádné chcíplé mouchy nebo jiná havěť? Nic ve zlém - to je zvlášť v létě docela častá příčina výkonnostních problémů.
Zkuste nějakou aplikaci, která ukazuje teplotu procesoru. Procento vytížení CPU není jediným parametrem ovlivňujícím teplotu.
Vladimír Michl (moderátor)
LinkedIn, Autodesk Expert Elite
Zpět nahoru
petr.nk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
autocad 2010, Revit
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čvc.2011 v 16:44
tak už nevim :-/
1.-teplota procesoru v normě - 65°C
2.-počítač jsem nerozebíral, ale zvenku profoukl odvod tepla
3.-reinstaloval jsem ovladače na grafickou kartu, tuším že to bude asi Vámi, Vláďo, zmíněná nekompatibilita s programem. Při použití hardwarové akcelerace se objevuje hláška: " Zaznamenáte-li problémy s výkonem nebo věrností zobrazeni: proveďte aktualizace ovladače grafického adaptéru na otestovanou verzi." Nabídne mi to link, na kterém jsou po vybrání konfigurace mého pc a výběru produktu k dispozici aktualizace pro ovladače. ale tím se vracím na začátek bodu 3

Každopádně díky za všechny reakce, rendery budu dělat dál v artlantisu

Zpět nahoru
hank Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.pro.2009
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
revit2011
Bodů: 47
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čvc.2011 v 11:52
Mel jsem podobny problem a reseni bylo proste: zmenil jsem nastaveni v Moznostech napajeni /ovladaci panely/

Hank
Zpět nahoru
petr.nk Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
autocad 2010, Revit
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2011 v 15:44
Můžete to prosím upřesnit? Co přesně jste změnil. Děkuji mnohokrát, problém se znovu objevil
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9690:VIPPokyny k nastavení rendering farmy na síťové stínování v 3ds Max 2014.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 7281:VIPDávkový rendering animací v Revitu.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 4797:Nastavení rendering farmy pro 3ds max.
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.