ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
DEFENCEO - cesta k zakázkám v obranném průmyslu
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoZměny uchopovacích bodů

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mark Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 18.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Mechanical AutoCAD 2021, Inventor 2021
Stav: Offline
Bodů: 161
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Změny uchopovacích bodů
    Zasláno: 25.lis.2011 v 09:12
Dobrý den.
Opět se chci zeptat na můj problém, nevím kde může být. Máme v práci mnoho stanic s různým software, já jsem dostal nový počítač. Tento problém jsem zkoušel u kolegů, ti co mají Autocad 2006 se neobjevuje, ale našel jsem i kolegu s verzí 2011 u kterého se můj problém nevyskytuje. Tak z toho nejsem moudrý. Jde o to, že se mi přenastavují uchycovací body. V power uchop jsem nastavil jako aktuální pouze uchop Polovina. Potom stačí když vyberu úsečku v polovině (druhý obrázek) za prostřední uzel a znova se podívám na panel tak se samovolně zapnou uchopovací body koncový, centr průsečík a při pohybu k jiné entitě se tyto body nabízejí. Podobně je tomu i když vyberu Power kótu (poslední obrázek) ke kótování kromě Poloviny se zapne koncový, centr, bod, průsečík. Neví někdo čím to může být. Hlavně u toho kótování to velmi obtěžuje, protože se kóta chytá bodu na kótě a ne na koncový bod entity. Stejně se mi chová 2011 i 2012. Není možné, že je někde něco zapnuto. Přešel jsem z 2006, takže jsem přeskočil dost verzí.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20111125_085943_01_Nastavení_uc.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 20111125_090014_02_Změna_uchop_.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 20111125_090045_03_Změna_uchop_.jpg

Zpět nahoru
mark Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 18.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Mechanical AutoCAD 2021, Inventor 2021
Stav: Offline
Bodů: 161
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2011 v 08:06
Jen pro info.
Problém se řeší v Nástroje/Možnosti/AM:Možnosti/Nastavení uchopení. Musí být nastaveno na Uživatelské nastavení, pak se uchop body nenastavují podle systémového nastavení, ale podle aktuální volby 1234 nastavení Power uchopení.
Hned je to lepší.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5161:Přepínání uchopovacích bodů "pod" kurzorem.
Tip 3651:AutoCAD 2004 použije v rozích MText objektu nové uchopovací body. Jak je vypnout?
Tip 10796:Jak vytvořím v rodině poznámky text, jehož pozici je možné parametricky ovládat?
Tip 8720:Chyba: Extrémně malé měřítko ignorováno.
Tip 2367:Nefunguje uchopovací režim Bod (_Node) na body (POINT).
Tip 3660:Jak uchopit bod ležící uprostřed mezi dvěma body?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,277 sekund.