ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.127.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Konference CADfórum 2026 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPomoc pro začátečníka

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
mugil Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.pro.2011
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autoCAD 2010
Stav: Offline
Bodů: 8
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2011 v 19:00
Jste hrozně hodní ,že mi to usnadňujete.Fora http://www.cadforum.cz/cadforum/vyuka.asp  jsem už všechny prošel  a chtěl bych nějaká další a pokud možno fakt pro začátečníky.Máte ještě nějaký odkaz třeba i na "jiná" fóra?díky předem 
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1676
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2011 v 18:39
Původně odeslal(a) Rostislav Říha Rostislav Říha napsal(a):

nastavit si všechny uchopovací módy napořád není dobrá strategie. nastavte si jen pár základních a ostatní používejte jen když je třeba (Shift+RTclick)

Přesně tak. Časem zjistíte, že třeba se Vám pro nějakou opakovanou činnost hodí si trvalé nastavení přehodit. Uchopovací režim lze úplně vypnout a do předchozího nastavení opět zapnout klávesou F3 a nebo tlačítkem na stavovém řádku.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
CAD/BIM
Bodů: 6234
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2011 v 18:39
Já vím, myslel jsem to nadneseně ;). Nové verze bezesporu práci v mnohém ulehčují, jen jsme tím chtěl glosovat skutečnost, že za tu dobu se z AutoCADu stal vskutku kolos.

S těmi příklady bychom mohli pokračovat dál a dál, co třeba zoomovaní kolečkem, které se stalo standardní součástí AutoCADu až od verze 2000 ;D ...

Upravil PepaR - 05.pro.2011 v 18:47
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1676
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2011 v 18:27
Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

Původně odeslal(a) mugil mugil napsal(a):

Je toho na mě moc:)
PS: Já sednout k nejnovějším verzím AutoCADu poprvé, tak by na mě toho bylo též přespříliš. Mnohdy jsem rád, že jsem začínal na R14, kdy nebylo k dispozici ještě tolik funkcí a člověku z toho nešla tak hlava kolem ;).

No, mnoho funkcí naopak usnadňují - vezměte si například tisk tlouštěk čar. Třeba posadit někoho dnes k R12, tak tam nenakreslí ani čáru... Wink

Dnešnímu začátečníkovi bych doporučil projít si krátký web výuky pro začátečníky (viz http://www.cadforum.cz/cadforum/vyuka.asp )  a pak shlédnout pár hodin různých videí na pro začátečníky na webu.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
CAD/BIM
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2011 v 16:33
Původně odeslal(a) mugil mugil napsal(a):

Je toho na mě moc:)
PS: Já sednout k nejnovějším verzím AutoCADu poprvé, tak by na mě toho bylo též přespříliš. Mnohdy jsem rád, že jsem začínal na R14, kdy nebylo k dispozici ještě tolik funkcí a člověku z toho nešla tak hlava kolem ;).
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1620
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.pro.2011 v 10:58
nastavit si všechny uchopovací módy napořád není dobrá strategie. nastavte si jen pár základních a ostatní používejte jen když je třeba (Shift+RTclick)
Rostislav Říha
Zpět nahoru
mugil Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
autoCAD 2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2011 v 19:32
Díky ,neměl jsem povolené všechny byl tam jen koncový polovina a střed.Je toho na mě moc:)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
CAD/BIM
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2011 v 19:25
Zkuste si prosím zapnout úchopové body, viz ikonku nebo text ve stavovém řádku (řádek v dolní části okna).
Zpět nahoru
mugil Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
autoCAD 2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2011 v 19:16
Když si vytvořím kružnici a chci do ní vepsat jakýkoli mnohostranný polygon nezobrazí se mi barevný střed kružnice a nevím jak to zvýraznitCry.Pomůžete mi prosím?AutoCAD 2010 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5115:Jaké jsou možnosti školení na AutoCAD, Inventor či Revit?
Tip 6313:Nastavte si rychlejší boot ve Windows Vista 64.
Tip 10518:Umíte správně ovládat 3D myš?
Tip 14974:Bloky kódu pro iLogic - vizuální programování v Inventoru 2027
Tip 1408:Jak získat příručku k AutoCADu?
Tip 6743:Jak obnovit omylem zavřený prohlížeč stromu sestavy Inventoru?

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.