Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Burda 21 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 23.led.2012 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() Zasláno: 23.led.2012 v 14:03 |
Dobrý den, rád bych si udělal v CADU 3D nákres hyperboloidu (trychtýře). Matematická funkce je
y=-(1/(|x|)). Rád bych vložil průběh této funkce do CADU, aby my vyšla rovnoměrná křivka. Můžete mi prosím poradit jak? Děkuji Burda |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Viz příbuzný tip níže.
|
|
![]() |
|
Burda 21 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 23.led.2012 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() |
Tento dotaz jsem již před tím četl. Pokud bych si ale chtěl udělat pouze ve 2D pravou část křivky dle zmiňované funkce, dalo by se to v CADU udělat?
|
|
![]() |
|
flesar ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.lis.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AIP 2009 Stav: Offline Bodů: 641 |
![]() |
Vytvořte si například v Excelu souřadnice bodů X, Y. Ty pak můžete načíst do AutoCADu a vytvořit z nich křivku.
|
|
![]() |
|
![]() |
Takovou jsem si udělal. Jak je tam načtu?
Děkuji.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Jedna možnost je výše zmíněný Excel, načtení např. pomocí:
nebo skriptu. Další možnost je obecná vykreslovací funkce pro 2D matematické operace - viz: Konkrétně pro vámi požadovanou funkci bude její volání např.:
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji za odpověď. Pro mne by byla lepší druhá varianty, protože po importování číselných řad z excelu bych nedocílil pravidelné křivky. Co se týká druhé varianty. Potřebuji k tomu doinstalovat aplikaci
FPLOT.
Děkuji
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Ano, je to tak.
V obou případech ale jde o aproximaci 2D křivky (hyperboly, ne hyperboloidu). Přesnost aproximace si určujete vy.
|
|
![]() |
|
![]() |
Bohuzel se mi nedari dohledat na strance
CAD Studio BBS soubor fplot.lsp. Mohl by jste mi prosím poslat odkaz pokud je to tedy zdarma pochopitelně.
Děkuji a omlouvam se za zdrzovani.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Soubor najdete ke staženív sekci BBS:
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den, mám ještě jeden dotaz. Zkouším program xls2Curve. Hlásí mi to že musím vložit registrační kód. Na tomto odkazu se píše:
Aktivaci
Po zadání tohoto příkazu mi to hlásí Vyžaduje celé číslo. Nevíte jaký příkaz mám napsat? Děkuji
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To hlášení to napíše rovnou nebo až po zadání nějakého čísla? První dotaz příkazu CADSTUDIOREG je na pořadové číslo autorizované aplikace (obvykle "1").
|
|
![]() |
|
![]() |
To hlásí až po zadání čísla. Zadal jsem tedy číslo jedna. Ptá se mě to zda již mám po ruce registrační kód. Napíši že ne a hodí mě to na stránky kde si můžu produkt koupit. Já ho chci ale použít ve verzi zdarma tedy tak, že můžu vložit poue 10 bodů. Existuje nějaký registrační kód pouze na free verzi?
Děkuji
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nerozumím - v tom trial (free) režimu žádný kód zadávat nemusíte, stačí funkci spustit (příkaz XLS2CURVE) a poběží v onom omezeném režimu.
|
|
![]() |
|
![]() |
Vybral jsem v excelu dohromady 6 čísel. V jednom sloupci 3 čísla a v pravém další tři. Po zadání příkazu xls2curve mi to napíše hlášku: NON-Authorized version of xls2curve creates only 10 points!
Use CADSTUDIOREG to authorize. Vybral jsem opravdu jen 6 čísel. Asi mi něco uniká :( |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Máte možnost i jednoduše si připravit v excelu souřadnice ve formátu "X,Y" (tedy X čárka Y ... nejlépe pomocí funce CONCATENATE), pak sloupec prostě označíte CTRL+C. V AutoCadu spustíte příkaz na kreslení křivky a při dotazu na souřadnice bodů vložíte na příkazové řádce to co je ve schánce stiskem kláves CTRL+V. Hotovo.
Nepotřebujete nic navíc. |
|
![]() |
|
![]() |
Kde jste byl před pár dny :-) Úplně geniální. Funguje to na jedničku. Děkuji moc.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,494 sekund.