ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.127.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Konference CADfórum 2026 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKompaktibilita 3D myší

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Stav: Offline
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kompaktibilita 3D myší
    Zasláno: 13.úno.2012 v 14:06
Dobrý den,

budeme si pořizovat 3D myši, původně jsme chtěli SpaceTraveler, ale ten již není k dostání. Nyní to vypadá na SpaceNavigator. Kolega z IT ale má možnost koupit SpaceExplorer, ale u něho se uvádí, že se již také nedodává.

Proto se chci zeptat jestli u něj není problém s kompaktibilitou s Inventorem 2012? Abychom si něco nepořídili a pak nezjistili, že to v aktuálním Inventoru nefunguje.

Díky
V.D.
Václav Dušek
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Bodů: 985
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2012 v 00:04
Dovolím si vlastní zkušenost s 3D myší (spaceTraveler - dnes hledat pod SpaceNavigator / SpaceNavigator for Notebooks).

Pokud je člověk zvyklý hodně používat levou ruku na zkratkové klávesy, tak se mu tato jednoduchá myš nejspíš moc nevyplatí a chtělo by se podívat po vyšších modelech s programovatelnými klávesami. -> SpacePilot, SpaceMouse...

Toliko moje vlastní zkušenost, kdy jsem měl 3D Traveler zapůjčený (zhruba 3 měsíce). Nakonec jsem měl ruku stejně dál na klávesnici než na polohovacím zařízení. - To věčné "přehmatávání" mi nebylo pohodlné a raději jsem si zmáčkl F4... Na druhou stranu musím uznat, že přímé nastavení polohy mělo "ŠMRC" ;-) Bohužel se občas stávalo, že si člověk "přejel" zoomovací bod a pak bylo vše rázem opačně . Pak nezbývalo než si stejně pustit orbit a "znovu se chytit". Jenže mi děláme v halách a rozdíly na "přezoomování" jsou velké (klidně 50m a zas na detail...)

PS: Jestli se nepletu, někteří prodejci jsou ochotni zařízení zapůjčit na odzkoušení...
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2012 v 07:39
Kdysi jsem měl na půjčení SpacePilot Pro a vracel se mi hodně těžko ...

SpaceNavigator má jen dvě tlačítka, u traveleru uvádějí, že má tlačítek 8. Přesně ztěch důvodu co píšete bych rád šel do Space Exploreru, ten má tlačítka jako CTRL, SHIFT a podobně v sobě obsažená. Jen se bojím aby nebyl problém s kompaktibilitou u Inventoru 2012. Po zkušenostech s grafickou kartou a Inventorem se radši nejdřív zeptám. :-)

Upravil dusek - 14.úno.2012 v 07:40
Václav Dušek
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Bodů: 1627
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2012 v 19:15
Sám   používám  SpacePilot Pro  a je to paráda když se to  člověk naučí ovládat.
A jak zde řekl už jeden diskutér tak  myšky lze zapůjčit od některých prodejců  na nějaky čas.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4948:Porovnání plné a LT verze AutoCADu.
Tip 6357:VIPNedokumentovaná nastavení driverů 3Dconnexion 3D myší.
Tip 8818:Nefunguje mi otáčení DWG modelu pomocí 3D myši SpaceMouse.
Tip 6567:VIPKRITICKÁ CHYBA: Unhandled e06d7363h Exception at 7c812a5bh
Tip 8173:VIPInteraktivní prohlížení Navisworks modelů na web stránkách.
Tip 6848:Inventor 2010 mi padá při práci s 3D myší.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,348 sekund.