Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Kronos ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.zář.2012 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Revit Stav: Offline Bodů: 117 |
![]() Zasláno: 24.zář.2012 v 20:33 |
Zdravím, nutně potřebuji notebook na studentské verze programů AutoCAD a ArchiCAD a Revit. Od notebooku nepožaduji maximální rychlost, například při renderingu, ale hlavně abych neměl problém tyto programy spustit a poté s nimi pracovat, pokud možno bez sekání. Tento jsem vybral: http://www.mall.cz/notebooky-17/lenovo-ideapad-g580-59334452 Myslíte, že je dostatečný pro věci které jsem výše popsal? Moc nerozumím grafickým kartám, je nVidia GeForce GT 630M dostatečná? Pro ty co pracují na notebooku mám ještě jeden dotaz. Vyplatí se v notebooku 17.3" monitor místo 15.6" nebo ten rozdíl není až tak znát? Děkuji
|
|
![]() |
|
Syrůček ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.srp.2012 Lokalita: ČR (SČ) Používám: autocad,inventor Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() |
Kamarád kupoval notebook HP Probook a je spokojený. Tady:
http://www.hpmarket.cz/product.asp?ccode=notebook 17" monitor je grafiku lepší ale notebook bude těžší.
|
|
![]() |
|
Kronos ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.zář.2012 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Revit Stav: Offline Bodů: 117 |
![]() |
Múžeš prosím napsat které HPčko kontrétně koupil?
.. Větší váha mi nevadí, ani rozměry.
|
|
![]() |
|
Syrůček ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.srp.2012 Lokalita: ČR (SČ) Používám: autocad,inventor Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() |
Myslim že to byl tenhle:
http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=B0Y68EA
|
|
![]() |
|
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
Dobrý den,
rozhodně bych bral to Lenovo, je lepší a cenově výhodnější oproti zmiňovanému HP. Důležité je pro tyto speciální programy mít v PC či notebooku certifikovanou grafiku. Takže vždy nejlépe volit nVidii i díky cuda procesorům... U obou je tam slabší HD, ale pro Vaše účely by to mohlo bohatě stačit.
|
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
zdenek.trcka ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 03.dub.2012 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor 2013; Showcase 2013 Stav: Offline Bodů: 53 |
![]() |
zdravím,
pokud jste student, tak bych přemýšlel o HP - zařídil bych si kartu ISIC, díky ní se dají získat hodně pěkné slevy. Já osobně mám starší MSI a i Inv 2013 mi běhá naprosto v pohodě a dopručuju spíš 17", ale hlavně at má numerickou část klávesnice. Nejdůležitější je nešetřit na grafický kartě a operační paměti. P.S. kupte si k němu i chladící podložku mnohem lépa se pak pracuje. |
|
![]() |
|
topocad ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD/Civil3D 2007-23 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() |
Dobry den,
zkuste si precist info na: http://www.autodeskclub.cz/clanek/5992-jak-vybirat-notebook-pro-odborny-graficky-software?utm_source=newsletter&utm_medium=link_clanek&utm_campaign=newsletter <u odkazu je nutno odstranit zalomeni...> |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
No, tvrzením typu že "AutoCAD patří k méně náročným aplikacím z hlediska hardware" se asi moc věřit nedá. Ale na grafice záleží hodně.
Některé další zásady najdete v našich starších článích:
|
|
![]() |
|
![]() |
Díky všem za zaslané rady. Mám tak zhruba už ujasněné co CADy vyžadují. Chtěl jsem hledat podle grafiky, ale většinou jsou to notebooky za 40 000+ Kč. Tolik bohužel nemám.
Zatím přemýšlím mezi již zmiňovaným Lenovem http://www.lenovoshop.cz/lenovo-ideapad-g780-17-3-i5-3210-1tb-8g-dvd-nv2gb-b-win7hp_d553962.html nebo ASUSem, na kterého jsem teď narazil: http://www.alza.cz/asus-n55sl-s2115v-d350756.htm V jeho prospěch mluvím hlavně LED 1600x900 matný displej 15.6" a pevný disk 750 GB -7200 RPM V základě obsahuje 6GB RAM, ale asi by nebyl problém další RAM přidat. Časem bych si mohl pořídit externí monitor a 15.6" by byla jen taková nouzovka. Co na ten ASUS říkáte? Hlavně by mě zajímala ta grafická karta. Děkuji |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
Z hlediska parametrů (i designu) vypadá dobře. Certifikované mobilní karty najdete až v kategorii "mobile workstation", což je cenově výše - pokud nenarazíte na výprodej předchozí generace.
|
|
![]() |
|
![]() |
Mám tedy tuto odpověď chápat tak, že zmíněný Asus bude vyhovovat pro studentské účely na AutoCAD, Revit a ArchiCAD? V této cenové kategorii jsem nenašel zatím lepší.
Myslíte, že těch 7200 RPM u pevného disku bude mít nějaký znatelný účinek oproti 5200 RPM? Kolik GB RAM by jste mi doporučil? V základu obsahuje 6GB, ale určitě plánuji zvýšení až na 8GB, nevím jestli více GB by mělo smysl. Děkuji moc
|
|
![]() |
|
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
Jak popisujete v předchozím komentáři, tak mají oba notebooky stejné rozlišení obrazovky.
Rozdíl v HD bych u Vás neviděl, jako vadu. Je to pár sekund, hraje to roli u velikých sestav. grafika: volil bych tu nVidia GT- 635 M je lepší a flexibilnější oproti té druhé. procesor: volil bych Intel Core i5 - 3210 M je rychlejší. RAMky: volil bych 6GB, protože mají větší frekvenci, jsou rychlejší. Monitor: monitor na notebooku stačí pro menší problémy. Pro externí monotor bych doporučil jít do 22" či 24" to bohatě stačí. S malou obnovovací frekvencí a dobrým rozlišením. Dnes se dají sehnat dobré monitory a cenově dostupné. Do kolika se má pohybovat cenová nabídka notebooku, který hledáte? Upravil hoboj - 25.zář.2012 v 20:33 |
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
![]() |
Byl bych rád, kdyby se to vlezlo do 18 000 Kč, ale pokud by bylo méně, byl bych rád. Zatím mám tedy jako favorita ten ASUS. K té paměti RAM: Neměla by být frekvence zvolená, podle frekvence procesoru? Pak by mohlo být třeba 4GB + 4GB se stejně velkou frekvencí.. ? (moje úvaha, moc tomuto nerozumím)
|
|
![]() |
|
![]() |
nene, je to frekvence, která označuje rychlost RAMky. Ano v notebooku, pokud je 8GB, tak je většinou 4+4 GB pokud tam budete mít v tom ASUS celkem 6GB, tak tam bude 4 +2 GB. Zkusím se ještě podívat po nějaké variantě. Dám vědět.
|
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
![]() |
Zítra ponesu specifikaci ASUSu k učitelovi a podle toho co mi řekne se ještě rozhodnu. Zatím jsem nic lepšího v této ceně nenašel.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,832 sekund.