ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.126.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKinematická schémata

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 495
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kinematická schémata
    Zasláno: 19.úno.2013 v 09:19
Dobrý den,

zajímalo by mě, jak se v praxi řeší kinematická schémata. Nemyslím jejich samotné kreslení, ale jejich rozpohybování.  Praktický to co umí aplikace Force Effect Motion. Zkoušel jsem v ní něco řešit, jednoduché věci tam šly krásně. Ale myslím schémata, kde kromě jednoho pohybu (který tu sestavu rozpohybuje) je třeba i pružina nebo se zmenši úhel mezi dvěma nosníky, díky třeba hybnosti, setrvačných sil.

Například: Chci udělat mechanismus, kde nesmí ani jeden díl překročit určitou uhlovou rychlost atd.

A chci udělat několik příkladu a pak z nich ten pro mě nejlepší vymodelovat, dimenzovat atd.   

Zatím jsem to řešil počitaním jednotlivých stavu na papíře.

Snad jsem to napsal srozumitelně.

Děkuji za tipy a odpovědi.

PS: Snad jsem to dal do správného topicu.

Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
VlJanecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Bodů: 464
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.úno.2013 v 11:36
Pohyb schematické konstrukce jde zjišťovat i v Inventoru. Dynamickou simulaci tam uděláte také ale to už zase asi nepůjde schematicky.
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Bodů: 495
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2013 v 16:46
Vím, že to jde, ale potřebuji mít hotovy model.

Mi jde spíš o to, že mám na jedné straně stroj (motor), který pohaní zařízení konájící potřebnou činnost a je to spojené pomocí pák. A chtěl jsem vědět, když změnim poměr pák, o kolik se zvětši výsledna sila. Nebo o kolik mohu změnšit motor. A modelovat to všeechno kvůli změně jednoho rozměru se mi to zda moc prácné.  

A zaroveň mě zajima jak se to řeši v praxi.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
VlJanecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Bodů: 464
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.úno.2013 v 17:10
Jestli ty setrvačné síly nehrajou velkou roli, stačí ten mechanismus řešit náčrtem.
Zpět nahoru
pepet Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 22.lis.2007
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2011
Bodů: 114
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2013 v 17:07
Ako je spomenute v odpovedi vyssie, najednoduchsie je to riesit cez nacrty. Treba vsak spomenut ze sucasti ktore obsahuju iba nacrty nemaju v dynamickej simulacii nulovu hmotnost ani momenty zotrvacnosti (hmotnost 1 kg a momenty zotrvacnosti 10000 kg*mm^2) co sa tiez prejavi v simulacii. Treba to rucne prepisat.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12971:Simulace drah nástroje včetně kinematického modelu stroje.
Tip 2647:VIPJak přidat nové téma do seznamu schemat vzhledu www stránek pro funkci Publikuj na web?
Tip 6191:Barevné schéma pro uživatele Inventoru s vadou zraku.
Tip 8488:VIPAutomatické generování čísla komponenty ve schematu AutoCADu P&ID.
Tip 6010:VIPJak změnit obrázek odrážený na lesklých plochách v Inventoru?
Tip 5746:VIPZměna odstínu barvy zobrazení prvků v prostředí Inventoru.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.