ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - archiv s prezentacemi byl rozeslán účatníkům
Přes 119.500 registrovaných u nás, celkem 1.103.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPomoc se dvema ulohama.

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
N70- Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.pro.2005
Stav: Offline
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pomoc se dvema ulohama.
    Zasláno: 13.led.2006 v 17:32
Cau, mohl by mi prosim nekdo pomoct s temahle dvema ulohama? Budu moc vdecnej (pak to hodte kdyztak na www.uploadtemple.com). Diky

Zpět nahoru
IvanaV Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.lis.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 6-2016, AutoCAD občas
Bodů: 296
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2006 v 17:45

Sorry za nezdvořilost, ale vymáchej si v tom čumák sám !

Takhle se nic nenaučíš.

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2006 v 17:52

TOHLE FÓRUM TU NENÍ PROTO, ABY ZA TEBE NĚKDO DĚLAL DOMÁCÍ ÚKOLY!!

Pokud nepochopíš tuhle primitivnost sám, nemáš nárok dělat cokoliv dalšího

J. Mantlík

Zpět nahoru
N70- Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2006 v 17:56
Aha, tak dekuju za vstricnost... uz sem nevlezu.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2006 v 18:41

Vidím, žes to nepochopil (a)  ...

Myslím, že na málo vstřícnosti si tu někdo nemůže stěžovat - právě díky ní (a především obětavosti p. Michla) je fórum tam, kde je.

Snad tě nezabije strávit 5 minut nad založením hladin, atd. Je to především v Tvém vlastním zájmu, ne? Jak chceš dělat složitější věci ?????

J. Mantlík

Zpět nahoru
N70- Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2006 v 19:03
No ale kdyz to neumim... Jste fakt hodni.
Zpět nahoru
Martin Madaj Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 05.lis.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Vždy aktuální verze
Bodů: 310
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2006 v 11:49
Jste fakt hodni? To zní skoro uraženě...?
100% vám ve škole říkali, jak se s hladinami a jinými základními věcmi pracuje. Místo toho jsi surfoval na netu? Takže hybaj k ACADu a kreslit...

Upravil Martin Madaj - 14.led.2006 v 11:50
M.M.
Zpět nahoru
Martin Madaj Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 05.lis.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Vždy aktuální verze
Bodů: 310
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2006 v 11:49
Jeje, nějak se mi to předtím poslalo 2x...

Upravil Martin Madaj - 14.led.2006 v 11:51
M.M.
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Bodů: 223
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2006 v 12:38
Stejne i kdyby mu to tu nekdo vypracoval tak uz se nezavita.....tak je to stejne jedno.

A za dalsi je to dost sprosty, ze to chce jeste nekam poslat, aniz by musel nekam zavitat sem na forum ....

nechapu takovy lidi ...
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Bodů: 388
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2006 v 12:54

Sveho casu jsem dostal nabidku, abych zaskocil za jednoho externistu co na posledni chvili odrekl pri vyuce AutoCADu ve vyssi skole elektrotechnicke v ....

Hned pri prvni hodine vetsina studentu tvrdila, proc by se oni, pani elektrotechnici meli ucit nejaky blby AutoCAD, kdyz to stejne v zivote nebudou potrebovat.

Jejich tridni profesor je v tom vicemene podporil.

Tak jsem s nimi uzavrel gentlemanskou dohodu, ze na moje hodiny budou chodit, ja budu delat prezenci a vykladat latku, oni ze budou sledovat vyuku pokud budou chtit apokud nebudou chtit tak at si delaji co chteji tak aby nerusili ty, co se propadne o AutoCADu budou chtit neco dozvedet. Na konci semestru pak kazdy prinese technicky vykres (dal jsem podminku, ze to nebude jen tak nejaka maluvka treba z DrHallo ale skutecne vykres z AutoCADu) a ja nebudu zjistovat, kdo to kreslil. Tak se i stalo.

Kdyby to uz nebylo tak dlouho (tehdy jsem mluvil o R11), tak bych si mohl myslet, ze tazatel je nekdo z mych zaku.

BTW: Minuly tyden jsem byl svedkem toho, jak se studenti prvniho rocniku FEL CVUT po internetu dohadovali, jak se kresli schematicka znacka rele a kdybych jim neporadil, dohadovali by se asi jeste ted.

Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 30.zář.2004
Používám:
AutoCAD, Inventor
Bodů: 171
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2006 v 15:08
Vážený studente, pokud žádáš o pomoc způsobem : Cau ......pak to hodte kdyztak na ....  Diky ..., tak se asi těžko dočkáš pomoci.
Pokud jak píšeš v jedné svojí poznámce  ... už sem (na fórum) nevlezu ..., budeme jenom rádi.
Domácí úkol si udělej sám.
Zpět nahoru
keram Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.lis.2004
Lokalita: Slovensko
Bodů: 50
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2006 v 20:40
tak toto bolo fakt pekne ;)
pripomenulo mi to mojich spoluziakov a moje zaciatky s autocadom ;)
ja som sa v nom zacal ucit poctivo sam z pozicanej knihy
v teretom rocniku na strednej
v stvrtom sme sa zacali ucit aj v skole, ale stavalo sa ze niekedy sme mi opravovali ucitela ;) a vela noveho som sa nedozvedel.
Po prichode na vysoku som zistil ze praca na pocitaci nieje moc vitana u cviciacich, iba az od 3 rocnika sa to zlepsuje.
Za ten cas som presiel od ACADU 14 po 2006 a stale sa nieco ucim (aj tuna na fore)
no rad mam takych spoluziakov, co ked sa dozvedia ze viem robit v Acade chcu aby som ich za 2 hodiny naucil v nom tak robit ako viem ja..
ironiou bolo ked som minuly rok nedostal zapich z predmetu kde sme robii technicke vykresy v ACADe, spoluziak ktoremu som spravil 90% vyresov ho dostal ;)
ja som vraj prejavil malo zaujmu o predmet ;)
no a este na zaver musim podakovat Panovi Michlovi za vedenie tohto fora a az niekedy zasnem kde sa bere v nom tolko vedomosti o CAD. :))
kM, ACAD 2006, 2002 + ADT 3.3
Zpět nahoru
Honzík Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.zář.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
autoCAD LT 2012 CZ, CADCON
Bodů: 115
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2006 v 09:18
Když už se tu naťuklo toto téma, mám dotaz: Mohli by jste mi dát typ, kde bych se dozvedel obecná pravidla zakládání hladin? Delám ve vodohospodářství, změnil jsem obor, ve skole jsem se o cad ani neotrel, vse se ucim sam.
Honzík
LT 2012 CZ, CADCON
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2006 v 09:29

napíš HLADINA (LAYER) a keď budeš čítať, čo Ti píše tak to dokážeš. Tlačítko NOVÁ HLADINA ...

Alebo cez príkazový riadok -HLADINA a potom Definuj.

A potom je v

ACADe ešte pekný Help (rozumej pomoc) cez menu alebo klávesou F1, alebo napíšeš _HELP na príkazový riadok.

Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 30.zář.2004
Používám:
AutoCAD, Inventor
Bodů: 171
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2006 v 09:40
Původně odeslal(a) Honzík Honzík napsal(a):

Když už se tu naťuklo toto téma, mám dotaz: Mohli by jste mi dát typ, kde bych se dozvedel obecná pravidla zakládání hladin? Delám ve vodohospodářství, změnil jsem obor, ve skole jsem se o cad ani neotrel, vse se ucim sam.

Pokud začínáte s AutoCADem od začátku, nejlepším postupem bude koupit si knihu a postupovat krok za krokem podle ní. Podívejte se na http://knihy.cpress.cz/pocitac/Edition.asp?ID=37
Knihy jsou velice dobře napsané a mohu je z vlastní zkušenosti doporučit.

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6213
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2006 v 14:43

Původně odeslal(a) Honzík Honzík napsal(a):

Honzík měl na mysli asi jak si hladiny pojmenovat, aby to bylo co nejpřehlednější. Na to obecný návod neexistuje. Existují sice ČSN týkající se hladin, ale ty jsou nepoužitelné, neboť každý obor má svá specifika. Nicméně pokud možno, tak bych se vyvaroval velkého množství hladin, tak jak je obvykle zvykem. Někdy mi vstávají hrůzou vlasy na hlavě, když vidim hladinu pro pricky 100, pricky 150, atd. atd. Nejlepe je sestavit firemni manual, ktereho se kazdy bude drzet. Napr. ja rozdeluji hladiny podle toho co kresli a jak to vidim. napr. KCE REZANE, KCE POD, KCE NAD, KCE SKRYTE, VYPLNE OTVORU, KOTY, POMOCNA a bohate mi to stačí.

Ad uživatel N70-) Mozna, ze se casem zepta jestli za nej nekdo z fora nechce udelat i skolu :

PepaR

Upravil PepaR - 16.led.2006 v 14:47
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2006 v 15:03
Videla som minule niekde na nete zoznam hladin pre profesie. Bolo to celkom zaujímavé. Na linku som sa dostala cez nejaký odkaz z nášho CAD fóra. Bola to stránka s niečím ako pokus o vytvorenie štandardov.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6213
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2006 v 15:12

Původně odeslal(a) Buba Buba napsal(a):

Videla som minule niekde na nete zoznam hladin pre profesie. Bolo to celkom zaujímavé. Na linku som sa dostala cez nejaký odkaz z nášho CAD fóra. Bola to stránka s niečím ako pokus o vytvorenie štandardov.

Pokud byste na ten odkaz znovu narazila, byl bych Vám vděčen pokud byste mě na něj upozornila, zkusím se podívat i sám, ale znáte to: Víc hlav, víc...

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11694:Havárie Inventoru: Ovladač grafického adaptéru přestal reagovat.
Tip 9589:Problém obchodního cestujícího - nejkratší cesta mezi body.
Tip 14692:Pozor na Windows Update - AutoCAD najednou vyžaduje přihlášení Administrátora.
Tip 14685:Proměnné prostředí AutoCADu (environment variables)
Tip 14672:Vytažení rastrového obrázku do 3D sítě - např. pro gravírování ve Fusion.
Tip 14629:Rozšířený ASCPOINT - import souřadnic z CSV souboru, včetně bloků s atributy, GPS souřadnic apod.

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,617 sekund.