Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mila128 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 EN; Inventor 2024 CZ Stav: Offline Bodů: 139 |
![]() Zasláno: 09.led.2014 v 09:09 |
Dobrý den,
na jednom počítači se vyskytla pro mě záhadná věc. Při použití příkazu "pole" se na pásu karet nepřepne záložka a je nutné všechny hodnoty zadávat pouze do příkazového řádku. Je nějaké nastavení, které by řídilo zobrazení té správné záložky v pásu karet? Pro šrafy to funguje správně, záložka se přepne a šrafy lze definovat. Jedná se o německou verzi cadu 2014.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6203 |
![]() |
Napadlo mě, že problém bude v proměnné
FILEDIA, ale to by neodpovídalo chování při příkazu šrafy, které popisujete.
|
|
![]() |
|
Mila128 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 EN; Inventor 2024 CZ Stav: Offline Bodů: 139 |
![]() |
To jsem zkoušel hned jako první a FILEDIA je nastavená správně na 1.
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
A nezasáhnul někdo do cuix souboru? Jaký příkaz se ukazuje na řádku na počítači, kde to funguje a jaký na tom postiženém?
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Viz příkazy "ARRAY " versus "_ARRAYCLASSIC".
|
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
Konečně jsem se dostal na počítač na kterém to funguje a mohl je porovnat. Vnořené příkazy "Rectangular array" a "Polar array" na tom nefunkčím cadu vůbec nejsou. Takže to opravdu vypadá na nějaký nevhodný zásah do cuix.
Arrayclasic funguje tak jak má, ale je to jen takové elegantní obejití problému ![]() Díky za rady.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Užitečné může být také menu makro z tipu:
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Mám anglický AutoCAD Electrical 2014 spustený ako AutoCAD a tiež mi to neprepína menu pri zadaní ARRAY na príkazovom riadku. Možnosť výberu typu poľa Rectangular/PAth/POlar ale na riadku mám. Prišlo mi to ako normálne správanie. Vám sa Panel automaticky v českom AutoCADe prepína? |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,586 sekund.