Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Nighters ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.říj.2012 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCad 2014, Autocad 2015 Stav: Offline Bodů: 21 |
![]() Zasláno: 08.srp.2015 v 12:44 |
Dobrý den,
mám problém s jednou šrafou. Jedná se o zem nasypanou. Při výběru šrafy, označení prostoru pro vyplnění a následném potvrzení se šrafa nezobrazí a myslím že ani nevytvoří. Přikládám šrafu. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Dobrý den,
u mě se ta šrafa taktéž chová nějak divně. Šrafa se mi vytvoří, ale namísto požadovaného vzoru se použije jiný. Zkuste prosím použít šrafu zeminy z balíku CAD standardů na webu Stavební výkresy.
|
|
![]() |
|
Nighters ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.říj.2012 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCad 2014, Autocad 2015 Stav: Offline Bodů: 21 |
![]() |
V CAD Standartech jsou pouze 5 šraf, a není mezi nimi ta šrafa. Mohl by mi popřípadě někdo zaslat šrafu, která funguje.
Upravil Nighters - 08.srp.2015 v 13:40 |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1252 |
![]() |
Zkuste hledat zde v katalogu bloků, například
Katalog > Architektura/obecné > Výkresové prvky 53 Additional Patterns Basic hatch ---edit--- Použití určitých vzorů šraf pro zeminu je věcí zvyklosti. V odkaze "Basic hatch" jsou například vzory CLAY ... jíl, hlína, antuka AR-SAND ... písek EARTH ... země, hlína (viz též přílohu AC69hatch.pdf) --- V EDU používají zeminu dle obrázku "zemina-vzor.png"v příloze. P.S. V diskutovaném vzoru *ZES,Zemina sypana 45,0,0,0.5,.5, .5,-.5 -45,.35,.7,0.5,.5, .5,-.5 --- jsou délky úseček v nějakém nezvyklém měřítku. Jinak ale šrafa funguje - viz obrázek v příloze. Vlivem měřítka možná uvidíte ve vzoru nějaké artefakty (osamělé tečky) - což ovšem může být i vliv grafické karty. Chtělo by si to trochu pohrát se šrafovacím vzorem - nebo raději rovnou použijte vzor, který vám poslal PepaR. Je stejný, jako v EDU ![]() Pokud jej použijete jako uživatelskou šrafu, pak soubor musí mít stejné jméno, jako je jméno vzoru (ve vašem případě ZES.pat) a musí být uložen v podporované cestě. Jeden vzor = jeden soubor. Uživatelský vzor (nebo více vzorů) lze taky přilepit na konec souboru "acadiso.pat" (imperiální jednotky se v ČR nepoužívají), ale pak musíte pokaždé při změně verze Autocadu importovat i váš upravený "acadiso.pat". Upravil vbehun - 10.srp.2015 v 12:00 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Pokud v CAD standardech chybí zemina, pak zkuste následující šrafovací vzory:
Soubor včetně podrobnějšího popisu o tom, jak šrafy fungují najdete v článku Šrafovací vzory pro AutoCAD.
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1742 |
![]() |
Jediný problém vaší šrafy je, že vám na konci chybí enter (nový prázdný řádek). To stejné PepaR... jinak díky za vzor :)
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1252 |
![]() |
Malá poznámka: Prázdný řádek, pokud je 1 vzor = 1 soubor. Je-li více uživatelských vzorů vlepeno na konec "Acadiso.pat", pak na konci poslední definice vzoru. |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Rádo se stalo. Já děkuji johnymu i Vám za ten prázdný řádek. Většinou jsem si přidával šrafy do Acadiso.pat a ten prázdný řádek je pro mě novinkou.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,324 sekund.