Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12345> archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
No nevím jak to, ale zatím se mi to např. u dveří nikdy nestalo. U překladů možná, ale u dveří ještě ne. Chtěl jsme ještě poznamenat, že sladit čáry pro stavaře a strojaře nude nemyslitelné, porot bych spíš navrhoval věnovat úsilí spíše stavebním výkresům. Dále bych rád upozornil na to, že velmi dobře měli zpracovány čáry nádstavby typu CADKON, ale nevím zda jsou volně šířitelné...
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Při kreslení dlouhých čar (10m) nebývá s měřítkem většinou problém. Problém nastává u čar krátkých (kreslím stavební výkresy v mm, pouze u situací a venkovních rozvodů v m). Proto jsem si vhodné LTSCALE stanovil tak, aby se mi při použití ACADISO.LIN ve výkresu 1:50 zobrazila čára DĚLÍCÍ2 délky 600mm (nejmenší rozměr dveří) i s oněmi dvěma tečkami. A z toho mi vyšlo LTSCALE=25. Pokud chci výkres vytisknout 1:100, změním LTSCALE na 50 (nebo obecně na polovinu měřítka). Je pravda že v tomto případě se mi ta výše popsaná čára již zobrazí jako plná, ale u těch nejkratších čar to prostě oželím. Pro znázornění jsem do čistého výkresu načetl čáry z ACADISO.LIN + CaryISO-mm.LIN (můj uživatelský soubor), můžete si změny LTSCALE vyzkoušet. A dejte vědět Váš názor. Výkres i s CaryISO-mm.LIN a dalšími SHX soubory, tak jak jsem je časem posbíral, jsem vložil na iProject - http://www.iproject.cz/iProject.asp?/Soubory/CAD%5FForum/U%9 Eivatelsk%E9%2Dupload/Typy+%E8ar . Doufám že jsem ten odkaz vložil správně, nemám s tím zkušenost (upozorňuji, že na iProject se bohužel dostanete jen přes IE). Napište jak si představujete označení jednotek a délek v popisech čar. Upravil koutnak - 23.bře.2006 v 16:17 |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Uploadoval jste soubor špatně... odkazujete totiž na soubor na Vašem disku, zkuste to prosím znovu.
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Požádám p.Michla o umístění souboru čar na jejich stránku pro stažení na vyzkoušení, pořp. inspiraci
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Uploadoval jste soubor špatně... odkazujete totiž na soubor na Vašem disku, zkuste to prosím znovu.[/QUOTE]
Ale jak? Nevidím tady žádnou možnost pro vložení souboru. |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Pokud zatím nemáte dostatečná oprávnění pro upload souborů nebo pokud je soubor velký, použijte vyhrazený prostor na serveru www.iproject.cz (login: cadforum/cadforum) - viz Pokyny k diskusnímu fóru. Pro průběžné úpravy souborů je vhodnější iProject (se svým verzováním), na stránku Download když tak dám až nějakou závěrečnou verzi. |
|
![]() |
|
![]() |
Souhlasím, že bez domluvených pravidel se nedá korektně spolupracovat. Ale ... chtěl jsem si pro zrychlení a zjednošení práce pořídit nástavbu od fy.ASTRA32 (Zlín), která by mi opravdu velmi pomohla při projektování vzduchotechniky, a zůčastnil jsem se proto školením, abych věděl co tato nástavba umí. A ke své hrůze jsem zjistil, že vše dělají "natvrdo". Nezměnitelné názvy hladin, každá čára má vlastní typ a barvu. Na nějaké DLEHLAD zapomeňte. A to nemluvím o LTSCALE, které používají na vlastní profesní kreslení jiné, než mají ve stavebním výkrese do kterého se při tom školení kreslí. Takže buď vidím čerchované čáry ve stavebním podkladu nebo v profesním výkrese. A teď babo raď . Pořídit si nastavbu, která mi sice pomůže při práci,
ale nebudu schopen dodržet žádné standardy, nebo i nadále dělat vše
"ručně" a moci bez problémů komunikovat s ostatními? |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
No já soubory uploaduji do fóra vždy přes tyto 2 tlačítka:
Ale je pravda, že je potřeba dodržet pokyny jakop velikost a formát posílaného souboru...
Upravil PepaR - 23.bře.2006 v 15:11 |
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Pokud si pamatuji tak CADKON měl také ltscale 0,125 pro měřítko 1:50. Možná, že už je to jinak, ale byl to stejný problém. Stavaři udělali osový systém a obrys, který měl jít do situaček a okamžitě byly čáry nečitelné.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jsme stavar a az prekvapuje co se clovek nedovi za novinky, a ze by to co delal doted, slo delat lepe. Rad bych se tedy zeptal zda se nekdo vrhne na to sjednoceni typů car ci zda ucel tohoto fora vyzni do ztracena?
|
|
![]() |
|
![]() |
Taková tlačítka tady nemám. Asi musím více zasloužit pilným diskutováním, aby mi to bylo umožněno :-). |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
![]() |
Poslal jsem v4era p.Michlovi soubory s typy čar, které běžně používáme a vyhovují zde diskutovanému problému, aby je "pověsil" na jejich stránky. Je třeba vyčkat, zřejmě přijde informace, kde jsou ke stažení |
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Aha, tak tam je zakopaný pes, omlouvám se, netušil jsem že tomu takto je...
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Typy čar od Radima Čecha (hezké) i z ukázkami jsou ke stažení na stránce Download (LP_Linetypes).
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Aha... Na iprojectu... Tak to mám smůlu - používám totiž prohlížeč Mozilla Firefox...
![]() Kéž se našel zdatný i neohrožený kedovník, který s nasazením vlastního života, nehledě na překážky ni zlou vůli nepřítel, umístil zde k užitku nám všem fórákům ana LP_Linetypes. ( ![]() |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
LP_Linetypes jsou na Xanadu/Download - nikoliv na IProjectu |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Při kliknutí na ikonku "stáhnout" na stránce Download mně napoprvé to skočilo na iproject. Dnešní další pokus ovšem prokázal pravdivost Vašeho tvrzení, paneMantlík.
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12345> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,367 sekund.