Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 123> archiv |
Autor | |
alik ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 07.úno.2007 Lokalita: ČR (PL) Používám: AutoCad2007LT Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() Zasláno: 07.úno.2007 v 15:30 |
nevim jak mam aktivovat na druhem pc Cad.. poradte mi nekdo.. pleas.. kdyz vyplnim pri aktivaci seriove cislo atd tak mi to napise ze je jiz pouzito, coz je samozrejmost,ale jak si prevedu tu licenci abych mohla Cad pouzivat v kanclu i doma? |
|
![]() |
|
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
Přes pomůcku pro přenos licencí (start-programy-Autodesk-atd..). Nejdříve je potřeba doplnit seznam PC (každé PC má svůj identif. kod) na které chci přenášet licenci a pak jednoduše přenáším kod (napoprvé je potřeba přenést soubor). Doporučuju si nejdříve přečíst celou nápovědu v této pomůcce.
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
alik ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 07.úno.2007 Lokalita: ČR (PL) Používám: AutoCad2007LT Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
takze musim nejdriv na to puvodni pc? nebo rovnou na tom druhym? oki, najdu si a prectu si to.. dik.. doufam ze s tim neco udelam..
|
|
![]() |
|
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
Dobra,tedy. Nejdříve je potřeba opsat ident. kod počitače, do kterého chci přenést licenci (tzn. zřejmě domácí). Na zdrojovém PC (tam kde se aktivovalo) dám na kartě počítače "přidat" a zobrazí se mi v seznamu. Pak už je to připraveno na export. Na kartě licence kliknu na export a zvolím počítač do kterého chci exportovat. Poprvé se přenáší soubor, který si uložím na něco přenosného. Doma potom znovu spustím pomůcku pro přenos a zvolím importovat a načtu kod (poprvé soubor) a pak by to melo fungovat. Je tam jedna důležitá věc. Pokud přenesu licenci z počítače, kde se aktivovalo, funguje produkt ještě dalších 24 hod, ale z jiného počítače při exportu přestane fungovat hned. Takže není potřeba přenášet každý den (pokud jste hodně aktivní
![]() ![]() |
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
![]() |
Moc děkuju.. Paráda, jde mi to..
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Ahoj, mam dalsi problem, nejde mi po 3dnech prevect licence zpet z druheho pc na puvodni.. potrebovala bych poradit jak na to..
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Už je to v poho.. sorry ze porad otravuju, na chybu sem stejne neprisla.. ale uz to jde..:) |
|
![]() |
|
![]() |
Pokud se nezmění ident. kod nekterého PC nebo se nezadá špatně kod tak by to melo bez problémů fungovat.
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Já to hodnotím tak, že je to pěkná kravina. Je to pěkná buzer... pořád myslet na to, že si mám někde něco exportovat a importovat. Nevím jak to budu řešit až v práci zjistím, že se mi ten import z domova nepovedl. Letět domů na otočku to bude paráda. Pochopil bych to, kdyby se to muselo udělat jednou nebo by to aspoň platilo dělší dobu třeba 1 měsíc, aby se to doma jenom zaktivovalo. Je to jenom bič na nás poctivé, kteří si to platíme. Kdo si CAD bude chtít pořídit, tak si ho stejně sežene v nějaké cracknuté verzi a bude happy a bez buzer... s přenášením licence.
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Jak vyřešit situaci, která může podle mě snadno nastat:
V práci si vyexportuju licenci, doma zjistím, že mi kleknul počítač, oprava týden, vpráci mi druhý den skončí možnost práce v CADu.
Co pak?
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
V případě havárií počítače apod. požádáte prodejce nebo Autodesk o nový aktivační kód. Nebo možná snadněji:
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Zeptám se tedy jinak. Je možné si doma legálně nainstalovat druhou kopii CADu tak, abych nemusel stále přenášet ty licence?
A z logiky vyplývá, že když u PC nesedím v práci, tak u něj mohu sedět jenom doma nebo naopak.
Doopravdy to beru jako hodně velké omezení.
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
To máte ještě dobré - já mám síťové licence a tam není možný přenos licence, ale je možné zapůjčení. Jenže k tomu musí být počítač připojen na síť. (Snad by šlo i přes VPN - tu ještě nemám rozchozenou) A jak se srovnáváte s dalšími ustanoveními licence, kde se (přibližně) říká, že budete SW provozovat na počítači, který vlastníte, nebo máte v užívání. Setkávám se totiž se snahou, aby konstruktéři dělali doma na svých soukromých počítačích.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To soukromé PC je otázkou. Já bych to asi do takového detailu neřešil. Kdo od zaměstnavatele dostane do užívání 2 PC (do práce a doma)? Myslím že málokdo.
Jak už jsem psal dříve. Přenášení licenci beru hlavně jako omezování legálních uživatelů. Ti co chtějí mít CAD nelegálně si tu cestu najdou, a můžou to mít na X počítačích a bez nutnosti přenášení licencí. Bohužel v tomto případě patřím mezi ty legální uživatele.
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Janek ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 69 |
![]() |
Prostě: 1. přenesete licenci domů na počítač
2. odinstalujete ACAD v práci vč. vymazání patřičných registrů
3. nainstalujete ACAD v práci znovu
2x nejčistější to zrovna není, ale myslím, že by to mohlo fungovat, ikdyž jsem to zatím nezkoušel........
|
|
J.V.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
Pro doplnění - v březnu má Autodesk ohlásit změnu licenční politiky v "domácím" používání licencí (jakýchkoliv se subscription).
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Ak potrebujete prenášať licenciu každý deň, tak stačí exportovať každý druhý, lebo po exporte Vám ide ešte 24 hodín. No len potom nemôžete byť v práci dlhšie ako predchádzajúci deň. :-(
Mala som obdobie, že som potrebovala robiť doma aj v práci každý deň a asi po 4 exportoch sa mi preniesla licencia vadne a potrebovala som nový aktivačný kód...
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Právě to je ten případ. Každý den potřebuju přenášet. Dneska ráno jsem si omylem vyexportoval licenci směrem domů a ohlásilo mi to, že v 16.3o mi to tady v práci končí. Prostě je to .... |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,254 sekund.