ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Autodesk Revit - BIM projektování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoINVENTOR 11

Odpovědět Odpovědět Stránka  <1234> archiv
Autor
Paolo Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.lis.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AIP 2008, Catia V5R18
Stav: Offline
Bodů: 201
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 08:37

Pánové, pánové, nevím co zde řešíte. Na inventoru pracuji téměř dva roky a spadl mi snad 2x a to jen do doby co jsem dořešil driver na grafickou kartu. Jinak se o Inv aktivně zajímám od verze 4. Osobně považuji INVENTOR za velice zdařilý soft. Vymodeloval jsem na něm vše co jsem potřeboval a že to mnohdy nebyly jednoduché díly. Využívám plnou adaptivitu, propojení na xls, dwg stejně tak plně k mé spokojenosti knihovnu norm. součástí. V rámci rozhodovacího procesu jaký soft se koupí k nám do firmy jsem si osobně osahal i konkurenční prg. (cca měsíc každý zvlášť) a Inventor je prostě nejlepší. Mnoho kritiky vzniká z neznalosti. Ano HW náročnost stoupá ostatně jako u všech sw, nicméně INVENTOR mi běží na relativně pomalém notebooku a v pohodě.

P.S. nic proti exbratrům slovákům, ale všimli jste si, že je toto český web?

Upravil Paolo - 09.čer.2006 v 08:41
Zpět nahoru
Subrt Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.říj.2004
Bodů: 24
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 08:53
Dobrý den,

je to mimo téma, ale poznámka o Slovensku není podle mě na místě. Víc hlav víc ví a je mě uplně jedno jestli z Čech nebo ze Slovenska.

Zpět nahoru
Marek Moravec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.čer.2006
Bodů: 17
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 09:07
Este ze to p. Subrt zachranil. K p. Paolovi sa vyjadrovat nebudem nech si kazdy urobi sam nazor nepatri to sem. Nikdy inde som nemal po celom svete problem s prispevkami do diskusneho fora, nikdy mi nenapisali, ze je to ich server. Myslim ze vyznam toho je presne ako napisal Subrt vymenit si co najviac informaci a najst si svoje optimum pre kazdeho a hlavne si poradit.
So srdecnym pozdravom p. Paolo. Cechov aj Moravakov som mal vzdy rad a rad sa tam vzdy vraciam ved aj meno mam Moravec zeby z Moravy .... A popravde Vam zavidim ze sa Vam tak dobre pracuje kiezby som to mohol napisat aj ja o INVENTORE.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21949
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 09:10
Prosím ukončete diskuse o vhodnosti či nevhodnosti jednotlivých příspěvků, jazyce či státní příslušnosti diskutujících (viz Pravidla).
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 09:13

Původně odeslal(a) prochaska prochaska napsal(a):

Jak je to vlastně s těmi plochami (resp. co znamená že software "umí" nebo "neumí" plochy)?

Jsou dva zásadně odlišné způsoby modelování - objemový a plošný (podrobnodti určitě najdete na netu). Objemy jsou typické např. pro klasickou strojařinu - jsou to kótami přesně definovatelné tvary. Plochy jsou typické hlavně pro design a většinou jsou neokótovatelné (např. různé plastové kryty, karoserie automobilů apod.), takže se často používá model na přímé generování CNC kódu pro výrobu forem či lisovacích nástrojů.

Inventor je především objemový modelář a při práci na objemech jsem s ním spokojen. A konstruovali jsme v něm poměrně velmi složité technologie. V plochách není hlavní síla Inventoru, ale viděl jsem předváděčku verze 11 a připadá mi, že se v této oblasti dosti posunul (ale potvrdit to člověk může až po nasazení). Nicméně na konstrukci forem používáme Catii a od ní (přestože je to velmi drahý sw) ještě nějaký čas nehodláme ustupovat. Ale to je o tom, že každý sw má svou typickou oblast použití.

A jen na okraj - mnoho z těch lamentací, které tu zazněly, se mi projevuje více u Catie než u Inventoru (stabilita, ne vždy očekávaná funkčnost apod.) Někdy si říkám, že bych chtěl Inventoráky vidět, jak by se vztekali, kdyby měli udělat v Catii výkresovou dokumentaci (modelování je fajn, ale drafting je horší).....

Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 09:52
Původně odeslal(a) Paolo Paolo napsal(a):

P.S. nic proti exbratrům slovákům, ale všimli jste si, že je toto český web?

Vážený pane Paolo, měl byste se mírnit. Zde neřešíme Váš vztah ke slovákům! Pane Moravec doufám, že nás nehodíte do jednoho pytle s tímto panem diskutérem. Nesnáším, když je někdo bezdůvodně napadán!!!!

Martin Rebenda
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 10:07

A navíc já se za své příjmení nestydím, takže pokud bude mít někdo na někoho tyto připomínky (narážky na původ), nechť zveřejní své celé jméno...

Končím a omlouvám se panu Michlovi za příspěvek, který nemá k tématu této diskuse vazbu. Zvedlo mě to ze židle....

Martin Rebenda
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Bodů: 961
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 10:20

Ja tiež pracujem na Inventore od verzie4, tiež som si ho slobodne vybral.(aj keď to bolo hlavne k vôli cene, skutočne - dali nám ho za 130 000 aj s ročným predplatným + týždeň "školenia" - teda chlapik chodil za mnou do práce a spolu sme robili reálny projekt)
Inventor mi vyhovoval, vždy sa zlepšoval, HW nároky nenarastali, práca sa zrýchľovala. Všetko ako má byť. Bol som maximálne spokojný. Až do verzie 10. Po jej nainštalovaní bolo treba riešiť veľa problémov(prechod z verzie do verzie) ktoré dovtedy neexistovali. Hlavne čo sa týka 100% kompatibility starších vygenerovaných normalizovaných súčiastok. Z toho potom problémy s kusovníkom...(SP1 to potom doriešil) Samozrejme HW náročnosť...Tiež mám na stole pomerne slušnú mašinu ale bolo to dramatické spomalenie...
Jednoducho, aj pre mňa by bol Inventor vinikajúci program (vzhľadom na charakter konštrukcií ktoré robím), keby sa počas jeho vývoja nemenili zásadne pravidlá hry, a keby stačilo iba nainštalovať novú verziu a ideme ďalej...Len že tak tomu žiaľ nie je. Podľa mňa platíme daň za to že v Autodesku rozhodujú ľudia z marketingu a nie ľudia ktorí rozumejú veci...tie nové verzie sú uponáhľané a nedokončené...(už vo verzii 10 trebárs generátor skrutkového spoja nemal spoločnú databázu z content centrom. A verzia 11 Vám na ten istý vygenerovaný valcovaný profil hodí rôzne iProperties, vzávislosti od toho či ste to vygenerovali z Content Centra alebo pomocou Frame Generatora...A to ja považujem za hrubku. A za hrubku sme dostávali v škole 5ky...A pritom si myslím že to nie je najaká náročná programátorská práca, zosúladiť to. Jednoducho jeden a ten istý mozog musí riadiť ruku ľavú aj pravú, inak určite vzniknú problémy.
Ale už dosť. Už som sa vyplakal, idem si spustiť 9ku a urobiť niečo užitočné.
P.S.
Ale Vážim si každý názor. Aj ten ktorý je opačný. Tým sa zvyšuje pravdepodobnosť že sa mýlim a marketingovým managerom Autodesku krivdím. Ak dospejem k tomu názoru, rád sa im ospravedlním.
Ľubo

Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Paolo Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
AIP 2008, Catia V5R18
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 10:22

Nikoho nenapadám, nikoho nehážu do nějakých pytlů, jen mě štve, že někdo plive na sw který mám rád. Setkal jsem se právě s kritikou od lidí, kteří svou neznalost hned nazývají neschopností sw. Jak jsem napsal poprvé, v Inventoru jsem udělal vše co jsem potřeboval.

(a jméno neskrývám ani se za něj nestydím, stačí se jen dívat. Jsou-li takto "pozorní" i ostatní, kteří kritizují, tak se nedivím, že plivají na Inventor)

Zpět nahoru
VlJanecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Bodů: 463
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 10:22
Na tom kdo odkud je jistě nezáleží. Podle mne příčina problémů pana Moravce bude nejspíš v nespolehlivém počítači a v jeho neúplných informacích o Inventoru. Jestli máte počítač od stejného prodejce jako Inventor, chtějte to vyřešit po něm.

Vl.Janeček
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 10:24
Původně odeslal(a) Paolo Paolo napsal(a):

Nikoho nenapadám, nikoho nehážu do nějakých pytlů, jen mě štve, že někdo plive na sw který mám rád. Setkal jsem se právě s kritikou od lidí, kteří svou neznalost hned nazývají neschopností sw. Jak jsem napsal poprvé, v Inventoru jsem udělal vše co jsem potřeboval.

(a jméno neskrývám ani se za něj nestydím, stačí se jen dívat. Jsou-li takto "pozorní" i ostatní, kteří kritizují, tak se nedivím, že plivají na Inventor)

Dobře, nechejme toho chlapi a pojďme dneska ještě něco užitečného udělat ne? SMAŽME TO, jo?

Martin Rebenda
Zpět nahoru
Paolo Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
AIP 2008, Catia V5R18
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 10:30
Původně odeslal(a) Martin Rebenda Martin Rebenda napsal(a):

Dobře, nechejme toho chlapi a pojďme dneska ještě něco užitečného udělat ne? SMAŽME TO, jo?

ok, smažte to, nicméně já mám dnes dovolenou tak si dovolím nic užitečného nedělat  jdu raději na golf, se odreagovat

Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 10:35

[/QUOTE]

ok, smažte to, nicméně já mám dnes dovolenou tak si dovolím nic užitečného nedělat  jdu raději na golf, se odreagovat

[/QUOTE]

Toš taky nějaká činnost (bez inventoru) . Pěkný víkend všem pánové...

Martin Rebenda
Zpět nahoru
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 10:49
p. Janecek pocitac mam skvely a aj kolegovci maju pracovne stanice od predajcov Inventoru a len pre uplnost mam 2giga ram 256 graf kartu ati najnovsi procesor dosku aj ramku ktory bol na trhu pred pol rokom. Urcite nemam uplne informacie ved kto vie vsetko ale robim s tym softwerom od 5.3 co je 4 roky a som skor ten typ koumak co sa skor hrabe a skusa co to dokaze a hlada riesenie az pokym ho nenajde. A tiez som na nom vzdy urobil vsetko ale ako som povedal ide o to za aku cenu. A veci ze vam nejde inventor kvoli hardwerovej konfiguracii sa tazko dokazuju a neviem co by vam s tym predajca urobil zvacsa su to vsetko manazery a a cest tym ktory tomu aj rozumeju co predavaju.
a p. PAOLO to ze ma niekto iny nazor ako vy neznamena ze plive na softwera ktory vy mate rad bude rad ze Vam vsetko klape a teste sa z prace ale neodsudzujte za to cloveka ze ma iny nazor Budem rad ak sa zapojite do diskusie a pomozete nam konstrukterom s pracou a podelite sa o to ako to vsetko vylepsit.
A celkom ma tesi ze sa ta debata tak rozvyrila snad to bude aj k niecomu dobre a pomoze nam to pri rozhodovani ci v dalsej praci. Vela zdaru vsetkym
Zpět nahoru
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 11:19
Mimochodom neviete mi niekto poradit co s tym fi v tej 11 urobit predajcovi som nastolil problel a uz 2 dni sa mu nemozem dovolat a potrebujem vytlacit vykresy uz prekonvertovane v 11. Takze do 10 ich uz nedostanem nepise mi Fi v rozpiske mam to ako premennu cez desing assitent a doteraz fungovalo klasicky dat %%c a bolo to Uz som skusal aj vyhodit font AIGDT a win a nainstaloval novy co som nasiel na tejto stranke a blbne mi to stale proste vypise mi 00c a nie fi a aj ked si tam to fi skopirujem zo schranky proste tam da iny znak nieco zle je podla mna s fontami ale oproti 10 som nic nerobil a nejde mi to prosim ak viete poradte DAKUJEM
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AIS2009, AIS 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 12:01
V operačnom systéme to máte nastavené korekte?
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 12:35
co tym myslite korektne? nerozumiem presne V podstate z windowsami nemam ziaden problem ten font som len preinstaloval aspon tak mi bolo poradene od predajcu ale nefunguje to mozno je to v sablonach neviem mam nastavenu sablonu prazdneho vykresu a tu si vzdy konvertujem do vyssej verzie pretoze tam mam veskere nastavenia pre vykresy mozno ze je to tym ze s tym nespolupracuje ta vyssia verzia neviem chcel by som sa spyatt tych co pouzivaju 11 ci nemaju tento problem a ako vyplnuju rozpisky
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AIS2009, AIS 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 13:01
Původně odeslal(a) Marek Moravec Marek Moravec napsal(a):

co tym myslite korektne? nerozumiem presne V podstate z windowsami nemam ziaden problem ten font som len preinstaloval aspon tak mi bolo poradene od predajcu ale nefunguje to mozno je to v sablonach neviem mam nastavenu sablonu prazdneho vykresu a tu si vzdy konvertujem do vyssej verzie pretoze tam mam veskere nastavenia pre vykresy mozno ze je to tym ze s tym nespolupracuje ta vyssia verzia neviem chcel by som sa spyatt tych co pouzivaju 11 ci nemaju tento problem a ako vyplnuju rozpisky

Ja pre písanie znaku "fí" používam iba nástoj z oper. systému, character map...tým pádom nemám žiaden problém. Nevyskytol sa mi ani pri migrácii...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).

Odpovědět Odpovědět Stránka  <1234> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,563 sekund.