Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | |
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Musím dát za pravdu p. Mantlíkovi. Přesně tak jak to popsal, to používám a není s tím žádný problém.
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Na prvý pohľad sa to nezdá, ale sú to ozaj dve rôzne veci. Vytváranie nového bloku s existujúcim rovnakým názvom, a to čo riešime je vloženie bloku iného s rovnakým názvom.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
No jo, ale to tu v dotazu nezaznělo.
Nechci to tu dál rozebírat, ale pro mne je docela nepředstavitelné mít bloky jenom v nějakém výkrersu a přetahovat je odsud. Už mockrát se mi vyplatilo mít každý používaný blok jako samostatný dwg soubor a načítat ten (ale každý může mít svůj názor)
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Peter M. ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.srp.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2013, Revit 2010, Inventor 2013 Stav: Offline Bodů: 334 |
![]() |
![]() Opravdu tu resime trochu neci jineho...ve zkratce: V existujicich dwg jsou vlozeny bloky xx.dwg, yy.dwg, zz.dwg, ktere maji nejaky vzhled. Aktualizoval jsem knihovnu bloku (zlepsoval vzhled, doplnoval detaily) a ulozil jsem je pod stejnym nazvem do adresare s knihovnou, takze xx je opet xx, yy=yy apod, pouze jsou podrobneji nakresleny (upgradovany). Ted potrebuji, aby se mi tyto bloky "zaktualizovaly" i v onech vykresech, kde jsou jiz vlozeny, tzn. aby se mi po "vloz" a zadani xx vlozil do vykresu jiz blok xx v nove podobe z adresare a ne ten stary xx, ktery jiz vykres obsahuje. UF (ja vim, ze toto resi Xref, ale ja potrebuji zaktualizovat bloky ve vykresech...) Priklad: mam ve vykrese 160 bloku oken, ktere mely jednoduchou podobu, nyni jsem vytvoril a ulozil podrobnejsi blok onoho okna a chci si timto zaktualizovat i nekolik desitek pudorysu s temito okny... kdyz otevru jakykoliv vykres s pudorysem a zadam vloz blok, tak mi to nenacte nove bloky, ale bere si to z toho sameho vykresu stale ty stare aniz by se na cokoli zeptal. (mj. cmaram taky nejaky patek a neptal se nikdy od R12 az po 2005, ted me to zacina trapit). TREBA jde jen o nejake nastaveni zda ma pri VLOZ blok uprednostnovat otevreny vykres.dwg, ktery jiz dany blok obsahuje, nebo adresar s knihovnou. Jen nevim kde to nastavit-pokud to jde. |
|
Peter M.
|
|
![]() |
|
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
Musíte v příkazu VLOŽ vybrat blok i s cestou přes tlačitko Procházet.
Ne z rozbalovacího seznamu.
Pak se blok předefinuje (po odsouhlasení)
|
|
![]() |
|
Peter M. ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.srp.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2013, Revit 2010, Inventor 2013 Stav: Offline Bodů: 334 |
![]() |
POZN.: nepouzivam vloz, ale kratsi zpusob (-vl) -vloz a zadam nazev bloku, ktery nacitam z ulozene knihovny.
-pokud budu zadavat vloz a prochazet je to opet na moc kroku a zase je urcite jednosdussi cely vykres zkopirovat do predchystaneho noveho s predem vlozenymi novymi bloky...navrhla BUBA (uz to funguje) jestlize nekdo najde efektivnejsi zpusob, nez navrhla BUBA ![]() jinak DIKy vsem zucastnenym. |
|
Peter M.
|
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
![]() |
Řešení mám, ale musel by jste mít MAP.
|
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,184 sekund.