Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <123> archiv |
Autor | |
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Len by som Vás chcel upozorniť, aby ste celkom neverili udávaným odozvám. Napr. monitor Samsung 971P má výrobcom udávanú odozvu 6 ms, pri testovaní na niektorých farbách bola nameraná odozva dokonca 100 ms, viac si o tomto môžte prečítať na http://www.svethardware.cz/art_doc-CA31CCAA2DA3744FC12572080040A099.html
Pritom iný monitor Samsung 215TW dopadol úplne perfektne. V prípade CAD by som až tak na odozvu nepozeral, asi by mi išlo hlavne o rozlíšenie a veľkosť uhlopriečky. |
|
![]() |
|
Falco ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 12.kvě.2006 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2007, beginer ADT 06 - 07 Stav: Offline Bodů: 92 |
![]() |
nemyslel som ani tak na odozvu ale skor na spravne zobrazovanie. Nechcem totiz zbytocne vyhodit peniaze za znacku, najma ked vysledok bude pre moje oci rovnaky ( samozrejme nechcem sa potom v 30tke ucit brajlove pismo kvoli tomu ze som bol teraz lakomy prihodit 5tis ) len ked si pozriem niektore parametre pri znackach ako IIYAMA a EIZO a porovnam napr s Benq alebo Acer nevidim v hodnotach az take rozdieli a pritom niektore su bezne kancelarske a domace ine zas ze profi ale o tom aky vysledok to dosiahne pri takom a takom programe to uz tam nepisu.
Preto som skor chcel vediet ci niekto mate skusenosti s takymito pokusmi. To je jasne ze rysovat sa da na vsetkom, ale mne ide o to aby aj ta kvalita komponentov zodpovedala urovni na ktoru su potrebne.
Nepotrebujem kupit monitor za 30 aby som na nom rysoval to iste ako na monitore za 12 pokial viem ze rozdieli si ani nevsimnem.
BTW kedisi som mal 19" IIYAMU CRT zozaciatku v pohode ale po case ma tak z nej zacali boliet oci ze som ju skoro vyhodil z okna. Upravil Falco - 12.led.2007 v 15:20 |
|
![]() |
|
cestár ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.říj.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Civil 3D 2018 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
Moja skúsenosť je taká, že výrazná zmena je citelná pri prechode z CRT na LCD. Výber podľa horeuvedených parametrov je len rozhodovaním sa medzi Mazdou, Volvom a BMW. Zo zdravotného hľadiska je rozhodujúci pokojný nekmitajúci obraz, ostatné - odozva, velkosť bodu ... ,- sú veci, ktoré si pri práci neuvedomíte. Rozdiel je len, keď tie monitory vidíte vedľa seba (napríklad na invexe). V každom prípade Vám tiež doporučujem 20´.
|
|
![]() |
|
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
Být vámi sáhnu raději po nějakém osvědčeném monitoru HP 20" nebo větším.
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Mám Samsung SyncMaster 213T a som veľmi spokojná. Tým, že sa vyrába na Slovensku je výborná cena a kvalita vychádza prakticky a dokonca aj v testoch veľmi slušne.
|
|
![]() |
|
Kamil Hronovský ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 23.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: Civil 3D 2013 Stav: Offline Bodů: 254 |
![]() |
Tak jsem dnes objednal HP LP2065 20" LCD, doufám, že jsem neudělal chybu.
|
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
HP mohu také doporučit (velmi dobrý poměr ceny/výkon), ale s několika výhradami:
- Většina LCD se vyrábí v Maďarsku a mají trochu problém s udržením stejné kvality. Občas se stane, že některá směna je asi přepracovaná a LCD mají závady. Stejná LCD kupovaná ve stejné době, kde některá jsou super a některá vykazují vady. - Servis je velmi zvláštní. Sice máte k monitoru záruky výměny na místě prakticky při jakékoliv závadě, ale někdy je přístup pracovníků na help lince (přes ní se reklamace vyřizují) opravdu zvláštní. Přes měsíc jsme řešili výrobní mechanickou vadu a problém s obrazem u osmi ks a nevycházel jsem z úžasu. Velká firma = velká koncentrace *píp* na help lince ... jinak si to neumím vysvětlit. Problém nebyl v uznání vady, ale ty administrativní a mlžící tanečky kolem ... hrůza. Osobně používám již několik let 20" HP LCD 2035, který jsem kupoval ještě za velmi nepěknou cenu a naprostá spokojenost. Naproti tomu jsem měl možnost vidět 24" LP2465 a ten mě nějak neoslovil a byly s ním nějaké potíže. HP LP2065 mají ve firmě také několik kusů a je také povedený. Jen u některých se vyskytl problém s vypálením určitých kontur do pozadí nebo jak to nazvat. Prostě třeba rámeček okna AutoCADu je "vypálen" na věky a jeho stín vidíte za všech okolností. Možná to půjde nějak odstranit, ale asi ne :-(. |
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
HP2065 jsme koupili nedávno a maximální spokojenost K poměru k ceně ani nemluvím
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
comodo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 20.led.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 70 |
![]() |
Nechcem tu miesat poznamky mimo temy – omluvam sa, ale neda mi , musim potvrdit, ze uroven HP na help line je uboha. Nejedna sa o neochotu , k tomu vyhrady nemam, ale ked pracovnik na technickej pomoci ohladne scannera nevie coje to scann do PDF (searchable) , tak to uz je silna kava :-)
|
|
![]() |
|
Kamil Hronovský ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 23.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: Civil 3D 2013 Stav: Offline Bodů: 254 |
![]() |
LCD jsem koupil přes e-shop, takže mám případně 14 dní na vrácení, kdyby byl špatný, navíc tam zrovna probíhá akce 100% záruky na vadné pixely - v tom problém taky nebude. |
|
![]() |
|
FrantaH ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 30.pro.2005 Lokalita: ČR (OL) Používám: Solid Edge ST3, Bricscad Stav: Offline Bodů: 38 |
![]() |
Máte někdo zkušenosti se širokoúhlým monitorem na CAD aplikacích? Je to vhodnější, nebo raději klasika?
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Já se s ním setkal u notebooku a drahnou dobu mi trvalo než jsme si zvykl. Hlavně kvůli rozložení ikon, které jsme měl na výšku po stranách a nyní se tam prostě nevlezly.
|
|
![]() |
|
Ľubomír Pápay ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 961 |
![]() |
Jednoznačne širokouhlý, aspoň 23". Tu sa šetriť neoplatí. |
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Podle mého názoru je aktuálně nejideálnější kombinace 2x "normální" 20" LCD. Cenově to je v podstatě shodné s 1x 23"/24", ale efekt je výrazně lepší! Pro práci je vždy lepší použít dva monitory jak jeden ... přibudou možnosti směrovat aplikace na daný monitor, lepší možnosti ovládání oken, atd. Toť můj názor.
(Přinutit ACAD, aby i plovoucí okna chodila, jak mají byla tedy dřina, ale podařilo se ![]() A pokud bych si měl vybrat mezi klasickou 20" (1600x1200) a širokoúhlou 20" (1680x1050), tak bych sáhl asi po klasice. Na filmy je širokoúhlé paráda, ale mě osobně to na práci moc nevyhovuje. |
|
![]() |
|
comodo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 20.led.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 70 |
![]() |
neni to skoda sikorouhly pre autocad , ked mas dole napr. 2-3 prikazove riadky ? Skoda plochy. Jedine ho postavit na vysku :-)
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
CAD není jen AutoCAD - i když ten s novým prvkem Dashboard také využívá spíše místo "do šířky". Browsery projektů/sestav Revitu a Inventoru jsou také na šířku, stejně jako pracovní prostory Mapu a Civilu. Takže širokoúhlý LCD panel se podle mne vyplatí - asi je i ergonomičtější než dvoumonitorové řešení, které už asi nutí k otáčení hlavou a "drcnutí" pohledu na přechodu mezi monitory.
|
|
![]() |
|
Gryč ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 01.úno.2005 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Autocad Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() |
Dobrý den,
používám asi dva měsíce monitor HP LP2465. Naprostá spokojenost.
Jediné co bych ještě uvítal je možnost srovnat si v Inventoru dvě okna vedel sebe svisle. Když dám uspořádat vše, tak mi okna srovná vodorovně nad sebe. Což při této šířve monitoru není moc výhodné (V AutoCADu je možnost zarovna svisle nebo vodorovně).
|
|
Gryč Lukáš
Altech s.r.o., www.altech-uh.cz |
|
![]() |
|
![]() |
Vy tu pánové ale zapomínáte na jednu důležitou věc. Člověk přeci nepracuje celý den jen s CAD (=jednou aplikací)! CAD běží samozřejmě na jednom monitoru, tak nikam nic neotáčíte a zbytek "balastu" (komunikace, RSS, E-mail klient, web prohlížeč, hlavní panel Win, atd.) běží na druhém. Vše je stále vidět (žádné Alt+Tab pořád dokola jak pako) a nic vám neukrajuje z plochy pro CAD. Výhodné také pokud píšete zprávu nebo vyplňujete tabulkáč a potřebujete souběžně číst z výkresu, apod.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,875 sekund.