Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <123> archiv |
Autor | |
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
...což je již několikráte zmíněno zde na různých místech CADfóra...Pokud PC používáte jako "obyčejný" User (tj. bez administrátorských práv na PC), tak na něm nezprovozníte (mj.) AutoCAD - což je většina zaměstnanců v různých podnicích. Živnostníci to mají (v tomto ohledu) snadnější...
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
Ano, na instalaci potřebujete práva Administrátora, na používání (spouštění) ale stačí obyčejný uživatel.
|
|
![]() |
|
bakaro ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 05.srp.2008 Lokalita: ČR (PL) Používám: AutoCAD 2024 LT Stav: Offline Bodů: 51 |
![]() |
Musím Vás rádce zklamat,ale jakékoli změny v nastavení šablon jsou nefunkční.Pořád se načítá "nějaký výkres"...funkční je pouze postup s proměnnou STARTUP 1.Jinak jedu CAD 2005..
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Jaký výkres se má tedy načítat?
Jinak když založím výkres z jakékoliv šablony, tak se před uložením ten výkres jmenuje Výkres 1, Výkres 2 apod. podle toho kolikrát byl nový výkres založen. |
|
![]() |
|
bakaro ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 05.srp.2008 Lokalita: ČR (PL) Používám: AutoCAD 2024 LT Stav: Offline Bodů: 51 |
![]() |
Já už tedy nevím jak to lopasticky napsat...ale znovu-CAD je zavřený-kliknu na ploše na ikonu-CAD se spouští-otevře se zákl.okno (model),vlevo nahoře je popsáno jako výkres 1.dwg,ve kterém v podstatě můžu pracovat,ale nejsou zde nastavený hladiny,styly a pod.(STARTUP 0).....můj dotaz zněl:kde a jak nastavit cestu,aby se při prvním spouštění a bez jakéhokoliv kliku otvřela např šablona,které jsem zadal do cesty.Tohle prostě zatím nejde.
|
|
![]() |
|
Peter M. ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.srp.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD 2013, Revit 2010, Inventor 2013 Stav: Offline Bodů: 334 |
![]() |
A jak uz to mame psat my "radcove", ze je to sablona *.dwt, ktera ma svoji cestu v nastaveni a ktera jde zmenit na cokoliv... ?
Ted me napada - ze vy tu upravenou sablonu neukladate jako *.dwt ??? Nastroje > Moznosti > karta Soubory > strom Nastaveni sablony > Vychozi nazev... Upravil Peter M. - 24.zář.2008 v 11:44 |
|
Peter M.
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
Otevřete si jakýkoliv soubor, cokoliv do něj nakreslete, uložte jako *.dwt třebas na plochu, změňte cestu v _Options/files pro Rnový (???) na tuto uloženou šablonu na ploše, zavřete acad a znovu spusťte. Otevře se nový výkres založený na uložené šabloně?
|
|
![]() |
|
svarc.vl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Autocad Mechanical 2010 Stav: Offline Bodů: 204 |
![]() |
zkuste přepínač v přikazovem radku u zástupce na plose, Na pracovní ploše Windows klepněte pravým tlačítkem na ikonu programu. Klepněte na tlačítko Vlastnosti.
V programu AutoCAD v dialogu Vlastnosti vyberte kartu Zástupce a v textovém poli Cíl upravte parametry přepínače pomocí následující syntaxe: "jednotka:název cesty\acad.exe" ["název výkresu"] [/přepínač "název"] Platné přepínače jsou následující:
/b Název skriptu (b vychází z anglického slova batch, dávka) /t Název souboru šablony /c Složka konfigurace /v Název pohledu /s Podpůrné složky /r Výchozí ukazovací zařízení systému /nologo Produkt AutoCAD bez úvodního loga /nohardware Zakáže hardwarovou akceleraci /p Uživatelsky definovaný profil registru /nossm Žádné okno Správce sady listů /set Název sady listů /w Výchozí pracovní prostor /pl Vykreslování na pozadí/publikování pro soubor DSD (popisy výkresové sady) Zadejte například "d:\AutoCAD 2008\acad.exe" /t "d:\AutoCAD 2008\template\arch1" /v "plan1" /b "startup"
Klepněte na tlačítko OK.
toto je z nápovědy pro A2008, fungovalo to u A2002, jinak u A2008 se šablona nastavuje i v nastavení (_options) záložka soubory - nastavení šablony. A2005 bohužel nemám
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Díky, tak toto jsem už dlouho hledal, jen jsem neměl chuť se pohroužit do nápovědy AutoCADu.
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
To je těžké v něčem poradit, když do teď jsme nevěděli, že nemáte vytvořenou vlastní šablonu (DWT).
Upravil zdrk - 24.zář.2008 v 11:25 |
|
![]() |
|
![]() |
To:Peter Jirat -provedeno dle rad-nenačte se
To:svarc.vl.- cíl je neplatný,ověřet sparávnost zadání názvu a cesty souboru - to je hláška která mi vyběhne a pro ostatní-pánové na předchozí stránce jsem uložil link na screen,kde je patrné jak jsou cesty nastaveny a je tam dobře vidět,že to jsou "šablony."A jsou to šablony již nadefinované(kromě acadiso.dwt-kterou jsem nahradil svou šablonou "dwt") |
|
![]() |
|
![]() |
Kkuste si stáhlout tento výkres Šablona z CAD bloků. Otevřete ji, prohlídněte hladiny, písma apod.. Poté ji uložte ja šablonu DWT a zkuste ji nastavit jako výchozí šablonu.
|
|
![]() |
|
svarc.vl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Autocad Mechanical 2010 Stav: Offline Bodů: 204 |
![]() |
tak jsem zkusil do zástupce napsat "C:\Program Files\Autodesk\ACADM 2008\acad.exe" /p <ACADMPP>> /t "c:\aplikace\lsp2002\test.dwt"
a šablonu mi načítá,jinak Vám asi neporadím
|
|
![]() |
|
![]() |
To zdrk:díky za tip-tento jediný mi funguje.Otevřel-prohlídl-uložil jako dwt do Pr.Files-Template a nastavil cestu pro RNOVÝ v možnostech....a je to.
|
|
![]() |
|
![]() |
Jste schopen mi přiblížit proč se Vaše šablona načte a moje přednastavené ne?
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Zkoušel jste na tvrdo přejmenovat Vaši novou upravenou šablonu na "Acadiso.dwt" ?
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Zkuste s vytvoření své šablony postupovat jako s tím příkladem. A nemáte např. dvě šablony pod shodným názvem, nebo je možná uložena ještě v jiném adresáři. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.