Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | |
mimo0912 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.říj.2008 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD2011, Inventor2017, SolidEdge Stav: Offline Bodů: 122 |
![]() |
JACUB môžeš zverejniť svoj email? Alebo na mimo0912@gmail.com
|
|
![]() |
|
ja-cub ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 23.říj.2008 Lokalita: Slovensko Používám: TurboCAD Professional v 15,1 mechanical Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() |
Mozem.
ja-kubcek@orangemail.sk |
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
Tuto diskusi mne bavilo sledovat. Z hlediska zaměstnavatele:
Shrnuto: začal bych od náročnosti k sobě a požadoval bych spravedlivou odměnu za to, jak jsem dobrej. Nebojte se říct si hodně - ale musíte k tomu ukázat i zapálení pro věc...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Tleskám pane Řího, vystihl jste to skvěle.
|
|
![]() |
|
ja-cub ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 23.říj.2008 Lokalita: Slovensko Používám: TurboCAD Professional v 15,1 mechanical Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() |
Tak som tu zase a s rovnakym problemom. Cena prace v CAD. Stale robim pre tu istu firmu a na obzore je dalsia dlhodoba zakazka. Predbezne na 7 mesiacov rysovania a pocitam ze to nebude mejej ako na zakazke predtym, cize cca 950 hodin roboty. Jenda sa o interier luxusnej jachty. Moja robota spociva v tomto. Od sefa dostanem rukou nakreslene podklady na pracu, cize nemusim vymyslat aka bude konstrukcia, Nieze by som to nedokazal ale zalezi to od dizajnu a ten pozna sef, lebo ho riesi s architektom. Mojou ulohou je potom na zaklade tychto podkladov vymodelovat v 3D komplet priestor s nabytkom, s niektorych treba robit vizualizacie, co je potrebne prehodit do druheho softu. nasledne v lepsom pripade nemusim nic premodelovavat a vizual sa odsuhlasi a mozem robit vykresy, vyrobne a nasledne montazne. A samozrejme fura roznych drobnych suvisiacich robot. Ocakava sa odomna, ze za svoju robotu rucim, cize ak nieco urobim zle ide to z mojeho vrecka. Planujem zalozit si zivnost, no zatial to riesim v rovine brigadnej. PC a SW mam z prace. obcas nejake naklady na cestovanie a stravu v praci.
Ked to prepocitam tak mi to vyda na cca 7 odsedenych hodin za pc na pracovny den pocas 7 mesiacov. A to uz je skoro ako keby som bol zamestnany. No a teraz zapytal som si za robotu 3300Eur. Samozrejme sef protestuje ze je to vela, ze za tie peniaze by cakal, ze si to pojdem aj vsetko pomerat a nebude mi pripravovat ziadne podklady. Potreboval by som poradit ci sa naozaj nejak precenujem a zapytat si za robotu ktora ma bude zamestnavat 7 mesiacov 3300 eur je premrstene, alebo moj sef nezije v realnom svete. Musim povedat, ze sa nejedna o hocaky nabytok ale o zariadenie luxusnej jachty kde je nepresnost 1mm pohroma. |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
Není to moc. Je to váš výpočet, pokud ho obhájíte, tak je správný. Pokud tam máte všechny své náklady (čas, hw, sw,...) a opravdu budete modelovat interiér 7 měsíců, tak si na tom stůjte. A řiďte se radami pana Říhy (viz výše), to je dobrá cesta. |
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Ani podle mne to není moc, spíš málo. Pokud to opravdu je práce na plný úvazek na 7 měsíců, dělá to 471€ měsíčně. Je to u vás obvyklý plat? Mě se to po zdá dost málo (po přepočtu na Kč to dělá cca 12.000,-Kč a tedy nic moc). Ale uvědomte si, že váš šéf se celkem logicky snaží nakoupit levně a určitě draho prodat. Takže se nedivte, že jeho první reakce je "to je vela". Jako správný obchodník se snaží maximalizovat zisk. Ale hodně bude záležet i na jeho férovosti, jestli je přístupný vaší argumentaci apod.
|
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
Zeptal jste se, jakou představu o vašem platu má šéf?
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
S prominutim, ale je to mizerne malo v prepoctu cca 90kc/h. Pokud se jedna o brigadu, kde to mate na dohodu nebo podobne, kde neodvedete z teto castky skoro nic, tak je to tak klasicka taxa. Pokud k tomu mate jeste nejake naklady jako napr telefon, obcasnou jizdu atd ... tak se to zase snizuje. Bohuzel zalezi na tom, kolik je ochoten prijmout zamestnavatel, jestli vasi praci dokaze nekdo jiny udelat za nizsi peniz nez co si stanovujete vy, to jsou klasicke otazky cim se ridit. Pokud je to jiz pro Vas prace a ne hlavne zkusenosti do budoucna, tak vidim tuto cenu opravdu pomerne nizkou, ovsem take nevim jake jsou obvykle platy v profesi a lokalite kde pracujete.
|
|
![]() |
|
![]() |
No, tak ake je cena takejto prace u nas bezne netusim, nakolko nepoznam nikoho ineho coby to robil. Berem to ako robotu, ale isto je to aj skusenost do buducna. Rad by som sa takouto robotou zivil. To co zarobim je moj skoro cisty zisk, kedze som student a nic neodvadzam. Naklady mam, ale to niesu nejak podstatne sumy. Kazdopadne mal som so sefom celkom debatu a dohodli sme sa na 2450Eur. Niesom nejak moc spokojny, ale tu robotu robit chcem, a dosli sme k zaveru, ze by som to mal zvladnut za 5 a nie 7 mesiacov, kedze na prvej zakazke som sa to naucil, teraz to pojde rychlejsie. Teda to bol argument sefa. Cize mam za rovnako vela roboty rovnako penazi ako predtym, ale kedze by som to mal zvladnut rychlejsie tak som vlasne zarobil viac. No to je teoria a som celkom zvedavy, ako dopadne realita. Neviete, ci sa ako student mozem poistit pre pripad, ze nieco narysujem zle a sposobim skodu, ktoru by mi chceli zosobnit?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
neblaznete. v klidu si sednete a zkuste se zamyslet, mate par ukolu - dal v zivote se vam jejich uspesne splneni ted bude urcite hodit:
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
![]() |
No na 3 mesiace to sotva vidim. Je toho naozaj dost a naviac sa to robi postupne, a aby som to ja mohol za tych v lepsom pripade len 5 mesiacov zvladnut potrebujem aby mi boli dodavane podklady a s tym si dava firma co vedie celu stavbu nacas, cize to nezalezi ani priamo od mojho sefa. Ako je mi jasne ze ked sa tomu budem venovat profesionalne a nie len popri skole tak taketo ceny asi nebudu realne a nadruhej strane budem mat dost viac casu na pracu, cize este viac stihnem urobit. A to aby som to zadal niekomu dalsiemu nehrozi casto mam ja problem pochopit co je zadane a ak by som to mal este vysvetlovat niekomu dalsiemu a kontrolovat to po nom tak to radsej nie. O problemoch v zadani som sa so sefom skusil bavit, ale niekedy je to ako hrach na stenu hadzat. Odpovedou mi bolo ze musim byt mimo ineho aj velkorysy, nadvecou, ze ide aj o cest a prestiz firmy. Ako tomu plne rozumiem, ze ked sa nieco meni tak sa s nimi nebude handrkovat o "par" korun, ale mne zese neni jedno ze ked uz raz nieco nakreslim a potom niekto povie ze to chce inak a ja presedim dva zbytocne dni za PC tak mi to neni jedno. Ale toto dako nechce pochopit. Zjednodusit? No snazim sa ju robit svedomito, ale ked nahodou nieco zjednodusim tak je spatna odozva, ze je tam malo udajov, aj ked su podla mna zbytocne. A s tou potopou som to nepochopil.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
potopa vazala na to, ze kreslite lodi a kdyz udelate diru, tak do lodi natece voda.
Velkorysy a nad veci? To prece muzete otocit - at je velkorysy a nad veci on, dostava dobre dilo, ktere mu generuje zisk - pro nej ma 1E mensi cenu, nez pro Vas...tak at se nehandrkuje, ne?
S nabizenymi koncepty mate problem, nevyhovuji Vam (hned jste vedel, proc to vlastne nepujde ...) = tak to nereste a akceptujte. Bude se Vam lip usinat.
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Nedá mi to, možná trošku odbočím.
Poslední dobou se setkávám s klienty/zákazníky, kterým nejde o správnost projektu jako takového, proste to chtejí mít jen rychle, legálně a úroveň kvality je nezajímá. Ne že bych si mohl vybírat, ale snažím se tomuto druhu zakázek vyhnout.
A co se týče výdělku, často zohledňuji na zakázce i to s kým na ní budu spolupracovat a co mi zakázka přinese profesně. Např. jsem ochoten jít i na nižší cenu pokud mi ta zakázka dá do vínku něco s čím bych se normálně nesetkal. Aneb není to o tom umět jen rodinné domky, ale třeba takový nemocniční provoz, lázně, atd. to je teprve bašta a radost řešit.
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
PepaR má v tomto pravdu, ale zase se už ja-cub učil na minulé zakázce a nyní už se tolik učit nebude, tak to by měl být ten případ, kdy by už měl za to dostat rozumné peníze. Plně souhlasím s tím, že pokud dostanu zadán obyčejný RD, tak mmě zajímá cena, jelikož tam toho moc zajímavého není, ale pokud např dostanu nějaký zajímavější a ještě k tomu pasivní RD, tak cena není až tak moc důležitá, ale v tuto chvíli mě zajímá kolik nových zkušenostní na tom získám v první řadě a poté řeším peníze, je jasné, že zadarmo to nikdo dělat nebude, ale to už je OT
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.